11:45 uur 08-06-2021

Verklaring van Cayman Finance over de aankondiging van de G7 inzake wereldwijde minimumbelasting

GEORGE TOWN, Kaaimaneilanden-(BUSINESS WIRE)- Cayman Finance heeft de volgende verklaring uitgegeven door CEO Jude Scott naar aanleiding van de aankondiging van de ministers van Financiën van de G7 dat zij overeenstemming hebben bereikt over een wereldwijd minimumtarief voor de vennootschapsbelasting:

“De Kaaimaneilanden zijn een belastingneutrale jurisdictie en onze financiële dienstensector is wereldleider op het gebied van internationale beleggingsfondsen, die internationaal als belastingneutraal worden erkend. De Kaaimaneilanden bereiken belastingneutraliteit op de eenvoudigste en meest kosteneffectieve manier: ze voegen geen extra belastinglaag toe bovenop de belasting die door andere rechtsgebieden wordt geheven. Hierdoor kan onze financiële dienstverleningssector doen waar hij het beste in is: investeringen over de hele wereld faciliteren en zo wereldwijde economische groei en welvaart stimuleren.

Cayman Finance Statement on G7 Global Minimum Tax Announcement

GEORGE TOWN, Cayman Islands–(BUSINESS WIRE)– Cayman Finance issued the following statement by CEO Jude Scott following the announcement by G7 Finance Ministers that they have reached agreement on a global minimum corporate tax rate:

“The Cayman Islands is a tax neutral jurisdiction and our financial services industry is the world’s leader in international investment funds, which are internationally recognised as tax neutral. Cayman achieves tax neutrality in the simplest and most cost-effective way possible: it does not add another layer of tax on top of that is imposed by other jurisdictions. This enables our financial services industry to do what it does best, facilitating investment throughout the world, thereby driving global economic growth and prosperity.

Our industry will continue to play this important role, much needed during this time of recovery from a global pandemic, following any implementation of a global minimum tax rate for multinational enterprises.

Our tax neutral regime recognises the importance of taxing the right people, at the right place, at the right time. Indeed, Cayman’s tax information-sharing commitments enable more effective tax collection by other jurisdictions.

Taken as a whole, Cayman’s tax neutrality and international commitments protect against tax evasion, aggressive tax avoidance, unfair tax competition and any tax harm to other jurisdictions. That’s a record we are proud of and will continue to advocate for in international standard-setting efforts.”

About Cayman Finance:

Cayman Finance is the association of the financial services industry of the Cayman Islands, a premier global tax neutral financial hub efficiently connecting law abiding users and providers of investment capital and financing around the world.

Cayman Finance represents first rate service providers within investment funds and asset management, banking, insurance, reinsurance, capital markets, and trusts sectors and world class fiduciary, legal, and public accounting service providers. Additionally, Cayman Finance represents 15 industry associations.

Learn more at: www.caymanfinance.ky

Contacts

Cayman Finance:
Ben Meade, Communication & Public Relations Manager

ben.meade@caymanfinance.ky | (345) 769-6203/924-0652

Check out our twitter: @NewsNovumpr