00:05 uur 03-06-2021

De politie van Malta zet de op het lichaam gedragen camera’s van Motorola Solutions in bij alle eerstelijnsfunctionarissen

Nieuwe ‘Holster Aware’-functie begint automatisch met opnemen wanneer het wapen wordt getrokken

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Motorola Solutions heeft vandaag aangekondigd dat de politie van Malta de VB400 op het lichaam gedragen camera’s van Motorola Solutions heeft ingezet voor alle eerstelijnsfunctionarissen in de Republiek Malta. De uitrol maakt deel uit van transformatiestrategie van de politie van Malta die tot doel heeft de politie te moderniseren en tegelijkertijd het vertrouwen en de transparantie met de gemeenschap te vergroten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210602006087/nl/

Malta Police Motorola Solutions (Photo: Business Wire)

Malta Police Motorola Solutions (Photo: Business Wire)

Het vijfjarige servicecontract voor de uitgebreide video-oplossing omvat: software voor bewijsbeheer om vastgelegde videobeelden veilig te verwerken en de nieuwe Holster Aware-functie waardoor de camera automatisch kan beginnen met opnemen als een wapen wordt getrokken.

“Elke dag leggen deze op het lichaam gedragen camera’s bewijsmateriaal vast, bieden ze transparantie en verhogen ze de efficiëntie van onze werkstromen”, zei Angelo Gafà, politiecommissaris van Malta. “In stressvolle situaties, waar onze agenten vaak mee te maken hebben, legt deze technologie kritieke beelden vast van wat er ter plaatse gebeurt zonder de focus of aandacht van onze agenten te beïnvloeden.”

De nieuwe Bluetooth-geactiveerde Holster Aware-sensor is geïntegreerd met de VB400-camera’s en detecteert of een agent zijn wapen uit de holster haalt en activeert automatisch de op het lichaam gedragen camera van de agent om te beginnen met opnemen. Wanneer dit gebeurt, worden ook de op het lichaam gedragen camera’s van agenten in de buurt geactiveerd, waardoor een holistisch beeld van de situatie vanuit meerdere perspectieven wordt geboden. Als onderdeel van de werkstroom van het bureau worden de videobeelden direct geüpload, veilig opgeslagen en georganiseerd met behulp van de VideoManager-software voor bewijsbeheer van Motorola Solutions.

“De politie van Malta voegt zich bij politiediensten over de hele wereld bij het implementeren van onze geïntegreerde op het lichaam gedragen video- en cloudgebaseerde oplossing voor bewijsbeheer om de transparantie te vergroten en politieagenten in staat te stellen zich te concentreren op het veilig houden van gemeenschappen”, zei Michael Kaae, regionaal vice-president van Europa.

De VB400 op het lichaam gedragen camera’s van Motorola Solutions worden op grote schaal gebruikt door eerstelijns noodteams, waaronder de nationale politie in Frankrijk, de Belgische politie, de Roemeense politie, de Roemeense grenspolitie en meerdere politiediensten in het VK.

Over Motorola Solutions

Motorola Solutions is een mondiale marktleider op het gebied van missiekritische communicatie en analytics. Onze technologieën op het gebied van missiekritieke communicatie over landmobiele radio, videobeveiliging en analyse en commandocentrum-software, ondersteund door beheerde en ondersteunende diensten, maken gemeenschappen veiliger en helpen bedrijven productief en veilig te blijven. Bij Motorola Solutions luiden we een nieuw tijdperk van openbare veiligheid in. Bezoek voor meer informatie www.motorolasolutions.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Elvan Lindberg

Motorola Solutions

Mobiel: +46 (0)707448893

Elvan.Lindberg@motorolasolutions.com

Susanne Stier

Motorola Solutions

Mobile: +49 (0)172 6161773

Susanne.Stier@motorolasolutions.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr