17:52 uur 01-06-2021

Silver Lake kondigt strategische investering in Exact aan

MENLO PARK, Calif. & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Silver Lake, een wereldleider in technologie-investeringen, heeft vandaag aangekondigd dat het heeft ingestemd met een minderheidsinvestering in Exact, een toonaangevende leverancier van bedrijfs- en boekhoudsoftware in de Benelux. Deze investering zal plaatsvinden in samenwerking met het managementteam, geleid door CEO Paul Ramakers, en de bestaande investeerder van het bedrijf, KKR, die de meerderheidsaandeelhouder zal blijven.

De innovatieve softwareoplossingen van Exact, opgericht in 1984 en met het hoofdkantoor in Delft, Nederland, helpen momenteel meer dan 9.900 accountants bij het beheren van de financiën van kleine en middelgrote ondernemingen en bieden meer dan 550.000 kleine bedrijven oplossingen met een hoge toegevoegde waarde in de cloud. De mid-market Enterprise Resource Planning (‘ERP’)-oplossingen van Exact worden ook gebruikt door meer dan 16.000 middelgrote bedrijven, met een keuze uit cloud- of on-premise implementatie. De geïntegreerde softwaresuite van het bedrijf omvat financieel beheer, logistiek, CRM, HR en salarisadministratie. Sinds de overname door KKR in 2019 heeft Exact een snelle groei doorgemaakt en zijn marktleiderschap uitgebreid.

Jean-Pierre Saad, partner en hoofd EMEA Technology bij KKR, Daniel Knottenbelt, partner en hoofd Benelux bij KKR, en Tomas Kubica, Director Technology Private Equity bij KKR, verklaarden: “We zijn verheugd Silver Lake te verwelkomen als investeerder naast ons in Exact, een van de toonaangevende Europese SaaS-bedrijven. Onder leiding van Paul Ramakers en het hele team hebben we de afgelopen jaren een enorme groei kunnen constateren. Het bedrijf blijft een vooraanstaand platform voor het leveren van boekhoud- en bedrijfssoftware in de Benelux en daarbuiten, met name met zijn vlaggenschip SaaS-product Exact Online, en we denken dat de relevante ervaring van Silver Lake verder zal bijdragen aan de groei en ambitieuze expansiestrategie van Exact.”

Christian Lucas, co-hoofd van Silver Lake EMEA, merkte op: “Exact past op heel natuurlijke wijze in de strategie van Silver Lake om te investeren in snelgroeiende, innovatieve en wereldwijd vooraanstaande technologiebedrijven. Paul en het Exact-team hebben een sterk groeitraject bereikt en we zijn onder de indruk van de hoge kwaliteit van hun best-in-class SaaS-oplossingen. We zijn enthousiast om samen te werken met het managementteam en KKR, een van ‘s werelds vooraanstaande technologie- en software-investeerders, om bij te dragen aan de volgende fase van de ontwikkeling van Exact om het volledige langetermijnpotentieel van het bedrijf te bereiken.”

Paul Ramakers, CEO van Exact: “We zijn trots op wat Exact al heeft bereikt met de krachtige steun van het KKR-team. Samen met ons uitstekende team en onze zakelijke partners hebben we een succesvol bedrijf opgebouwd, met een sterke staat van dienst in het ondersteunen van zowel accountantskantoren als kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. Nu we aan de volgende boeiende fase van ons groeitraject beginnen, kijken we ernaar uit om gebruik te maken van Silver Lake’s softwaredomeinexpertise en uitgebreide industrienetwerk.”

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen van regelgevende instanties. Verdere voorwaarden van de investering worden op dit moment niet bekendgemaakt.

Over KKR

KKR is een toonaangevende wereldwijde investeringsmaatschappij die alternatieve vermogensbeheer- en kapitaalmarkten- en verzekeringsoplossingen biedt. KKR streeft naar het genereren van aantrekkelijke beleggingsrendementen door een geduldige en gedisciplineerde investeringsbenadering te volgen, mensen van wereldklasse in dienst te nemen en de groei van haar portfoliobedrijven en gemeenschappen te ondersteunen. KKR sponsort investeringsfondsen die beleggen in private equity, krediet en reële activa en heeft strategische partners die hedgefondsen beheren. De verzekeringsdochterondernemingen van KKR bieden pensioen-, levens- en herverzekeringsproducten aan onder beheer van The Global Atlantic Financial Group. Verwijzingen naar de beleggingen van KKR kunnen de activiteiten van haar gesponsorde fondsen en verzekeringsdochterondernemingen omvatten. Ga voor meer informatie over KKR & Co. Inc. (NYSE: KKR) naar de website van KKR op kkr.com en op Twitter @KKR_Co.

Over Silver Lake

Silver Lake is een leidende wereldwijde technologie-investeringsonderneming, met meer dan $ 83 miljard aan gecombineerd beheerd vermogen en gecommitteerd kapitaal en een team van professionals gevestigd in Noord-Amerika, Europa en Azië. De portfoliobedrijven van Silver Lake genereren samen jaarlijks meer dan 196 miljard dollar aan inkomsten en hebben wereldwijd meer dan 448.000 mensen in dienst. Ga voor meer informatie over Silver Lake en zijn portfolio naar de website van Silver Lake op silverlake.com.

Over Exact

Exact is opgericht in 1984 en heeft het hoofdkantoor in Delft, Nederland. De innovatieve oplossingen van Exact helpen vandaag de dag meer dan 9.900 accountants bij het beheren van de financiën van meer dan 550.000 kleine bedrijven in de cloud. De mid-market Enterprise Resource Planning (‘ERP’)-oplossingen van Exact worden ook gebruikt door meer dan 16.000 middelgrote bedrijven, met een keuze uit cloud- of on-premise implementatie. De geïntegreerde softwaresuite van het bedrijf omvat financieel beheer, logistiek, CRM, HR en salarisadministratie. Bij Exact zijn 1.850 mensen werkzaam. Ga voor meer informatie over Exact naar exact.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

KKR
Alastair Elwen / Nidaa Lone

KKR@fgh.com
+44 (0)207 251 3801

Silver Lake
Jennifer Stroud

SilverLakeMedia@Edelman.com
+1-646-565-1792

Check out our twitter: @NewsNovumpr