20:56 uur 27-05-2021

Reply Sustainable Investment Challenge 2021: de competitie eindigt met meer dan 14.600 deelnemers uit 91 landen wereldwijd

Op het podium staan Guido Alberto Marsico (22 jaar, universiteit van Suor Orsola Benincasa van Napels), Vittorio Ranieri (21 jaar, Bocconi-universiteit) en Vincenzo D’Ambrosio (24 jaar, LUISS-universiteit).

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Met de bekendmaking van de winnaars is de Sustainable Investment Challenge, de online wedstrijd gecreëerd door Banca Generali en Reply in samenwerking met MIP Politecnico di Milano, MainStreet Partners en CFA Society Italy, officieel ten einde.

De Challenge, gecreëerd om studenten kennis te laten maken met de financiële wereld en toegewijd aan duurzame investeringen, heeft dit jaar recordresultaten behaald, met meer dan 14.600 deelnemers uit 91 landen over de hele wereld. Een waarde equivalent aan 1.965 miljoen dollar werd gegenereerd door een totaal volume van 76.746 handelstransacties, uitgevoerd in de beste ESG-gewaardeerde bedrijven, om een positieve impact te hebben voor toekomstige generaties.

Voordat ze meededen aan de ‘live’ competitie, hadden de deelnemers de kans om hun kennis te verdiepen en te leren investeren op duurzame wijze door middel van de exclusive e-learninginhoud die ad hoc werd gemaakt door Reply, Banca Generali en MIP Politecnico di Milano: 8 secties met speciale lessen en 18 hapklare tutorials en sociale inhoud werden uitgebracht tijdens de 5 weken voorafgaand aan de wedstrijd als onderdeel van het Test & Learn-initiatief.

Aan het einde van de laatste ronde, waarin meer dan 2.200 transacties plaatsvonden, diende elke deelnemer een rapport in met bewijs en uitleg voor de gekozen strategie. Hierdoor kon de wedstrijdjury – bestaande uit Replyers die expert zijn in zowel ESG als beleggen – de prestaties beoordelen van de 100 finalisten die aan de competitie deelnamen, waarbij ze rekening hielden met de precieze strategische beslissingen van hun duurzame beleggingen, en de winnaars nomineren.

Over de winnaars:

Guido Alberto Marsico, geboren in Napels in 1998, is momenteel ingeschreven voor een master in Economie, Management en Duurzaamheid aan de universiteit van Suor Orsola Benincasa.

Vittorio Ranieri, geboren in Spoleto in 2000, volgt momenteel een bachelor in Internationale Economie en Financiën aan de Bocconi-universiteit.

Vincenzo D’Amborsio, geboren in Avellino in 1997, is momenteel ingeschreven voor een master in Economie en Financiën aan de LUISS-universiteit.

Een van de onderscheidende vaardigheden die de winnaars naar succes leidden, was: het vermogen om marktcontexten op middellange/lange termijn te lezen en de identificatie van de beste bedrijven om in te investeren. Deze factoren werden aangevuld door een uitstekend vermogen om de geplande en uitgevoerde strategieën samen te vatten en weer te geven.

“We zijn uitermate tevreden met het grote succes van deze nieuwe editie van de Reply Investment Challenge, niet alleen door de behaalde cijfers en de strategieën van de deelnemers, maar ook door het belang van het wedstrijdthema zelf – verklaart Roberto Tognoni, Executive Partner van Reply. Hij vervolgt: “De uitdagingen stellen nieuwe generaties talenten in staat te experimenteren met innovatieve trainingsdynamiek, en dit jaar hadden we de kans om veel jonge mensen dichter bij het thema van ESG-investeringen te brengen”.

“We zijn verheugd dat we hebben kunnen deelnemen aan een educatief en leuk initiatief zoals de Investment Challenge, dat begon met het ambitieuze doel om Europese studenten bewust te maken van de kwestie van duurzame portfolio’s. De doelstelling is volledig bereikt, gezien het grote succes en de respons onder de duizenden deelnemers – merkt Andrea Ragaini, Deputy General Manager van Banca Generali, op. Ze voegt eraan toe: “Voor ons die als een van de eersten de weg insloeg om ESG-beleggingsoplossingen voor families aan te bieden, door het concreet meten van de resultaten, en niet alleen de financiële kant ervan, maar ook voor het milieu en de sociale implicaties, was het constateren van de vastberadenheid van de jongeren om deze uitdaging aan te gaan met duurzame ‘handelstransacties’ zeer bevredigend. De hoop is dat dit soort initiatieven het bewustzijn zullen vergroten dat investeringen de basis leggen voor een nieuwe horizon. Vanuit dit uitgangspunt ontstaat de toewijding aan financieel onderwijs en de verantwoordelijkheid om anders te communiceren en met nieuwe tools, waaronder ESG-investeringen”.

Marco Giorgino, senior hoogleraar Financiën bij MIP Politecnico di Milano: “Deelname aan de Investment Challenge 21 als partner van Banca Generali en Reply is een bron van trots voor MIP Politecnico di Milano. Sterker nog, onze school is zich bewust van de sterke noodzaak om financiële operators op te leiden en te trainen die aandacht hebben voor het risico en de duurzaamheid van investeringen. Deze uitdaging maakte het mogelijk om het op een ervaringsgerichte manier te doen, en bevestigde daarmee de aandacht die MIP besteedt aan projecten die gebaseerd zijn op geavanceerde experimenten zoals deze”.

MainStreet Partners is er erg trots op te hebben bijgedragen aan het succes van de Reply Investment Challenge van dit jaar, die voor het eerst de zoektocht naar puur financieel rendement combineert met aspecten die verband houden met duurzaamheid – licht Rodolfo Fracassi, mede-oprichter en Managing Director bij MainStreet Partners, toe. Hij vervolgt: “We hebben onze eigen ESG-modellen beschikbaar gemaakt, zodat deelnemers inzicht kunnen krijgen in ESG-resultaten voordat ze hun kapitaal investeren. Het doet ons genoegen te weten dat veel studenten en vooral jongeren aan deze Challenge hebben deelgenomen, wat aantoont dat de nieuwe generaties duurzaamheid zien als een essentiële factor bij de keuze van investeringen. MainStreet Partners gelooft in duurzaam beleggen sinds de start in 2008, en aangezien de hele financiële sector vandaag op zoek is naar oplossingen en tools om te beleggen met ESG-overwegingen, hebben we veel vertrouwen in de rol die onze sector zal spelen voor een duurzamere toekomst, voor zowel de samenleving als onze planeet”.

Voor CFA Society Italy is de opleiding van jonge mensen en toekomstige talenten in de financiële wereld een fundamentele waarde. Bovendien is duurzaamheid een van onze basisprincipes en zijn we constant gericht op de ESG-kwesties die de sector radicaal veranderen. Als vereniging hebben we altijd voorop gelopen als het gaat om het bevorderen van uitdagende initiatieven zoals deze, en de editie van de Investment Challenge met de Reply Sustainable Investment Challenge 2021 heeft ons enthousiast gemaakt”, aldus Giancarlo Sandrin, president van CFA Society Italy.

De Investment Challenge maakt deel uit van het Challenges-programma van Reply, dat zich richt op de meest innovatieve trends op het gebied van codering, creativiteit, cyberveiligheid en financiën. Sinds 2018 hebben meer dan 100.000 mensen zich bij de Reply Challenges-community aangesloten en vorig jaar namen meer dan 8.400 spelers deel aan de eerste Reply Investment Challenge.

°°°

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Banca Generali

Banca Generali is een vooraanstaande Italiaanse privébank. Het is gespecialiseerd in financiële planning en activabescherming voor klanten, via zijn netwerk van zeer bekwame private bankiers. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op vier belangrijke elementen: gekwalificeerd advies van professionals die gespecialiseerd zijn in het beschermen van het familievermogen en hen ondersteunen bij het plannen van hun toekomst; een geavanceerd productportfolio met oplossingen die toegesneden zijn op persoonlijke behoeften; innovatieve diensten voor vermogensbeheer voor de zorg voor materiële en financiële activa; en innovatieve tools die gebruik maken van technologie om de mate van vertrouwen tussen adviseur en klant te vergroten. De missie van de bank onderstreept het belang van het altijd hebben van een vertrouwde adviseur op lange termijn, aan de zijde van de klant, om zijn/haar levensplan en projecten op te bouwen en te verzorgen. Genoteerd aan de beurs van Milaan sinds november 2006, en 50,1% gecontroleerd door de Assicurazioni Generali Group – synoniem met meer dan 180 jaar internationale soliditeit en veiligheid – beheert het bedrijf meer dan 74,5 miljard euro aan activa voor klanten (cijfers per 31 december 2020). Met een wijdverspreide aanwezigheid in heel Italië beschikt de bank over 45 filialen en 137 kantoren ter beschikking van meer dan 2050 financiële adviseurs, en een geavanceerde digitale contactdienst voor de activiteiten. Daarnaast is er het digitale bankplatform, www.bancagenerali.it, waarmee klanten onafhankelijk toegang hebben tot bankdiensten en -activiteiten.

MainStreet Partners

MainStreet is de vertrouwde ESG-partner van topbeleggers en biedt een one-stop-shop voor hun duurzaamheidseisen op portfolioniveau. Haar klanten zijn enkele van de meest geavanceerde en toonaangevende vermogensbeheerders, activabeheerders, investeringsbanken, verzekeringen en vermogensbezitters in de financiële sector. MainStreet Partners is gevestigd in Londen, wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority en bestaat uit twee hoofddivisies:

1- ESG Advisory – biedt oplossingen voor het creëren van ESG-portfolio’s met meerdere activa en meerdere beheerders die beleggingsfondsen, aandelen en obligaties omvatten. Het bedrijf ontwikkelt samen met zijn partners producten die voldoen aan de hoogste normen van duurzaamheid;

2- Portfolio Analytics – biedt een holistische benadering van ESG-gegevensanalyse zoals: transparante en gedetailleerde ESG-ratings van fondsen, beoordeling van de portfolio’s van klanten om hun ESG-profiel te verbeteren en af te stemmen op de ‘groene’ regelgeving.

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

MIP is de Graduate School of Business van de Politecnico di Milano, een van de beste wetenschappelijke en technologische universiteiten ter wereld, die zich al meer dan 40 jaar toelegt op het aanbieden van managementtrainingsprogramma’s voor afgestudeerden, professionals, bedrijven en instellingen.

Het heeft zich altijd onderscheiden op het gebied van innovatie, digitale transformatie en duurzaamheid. In 2014 lanceerde het de eerste Executive MBA van Italië op het gebied van digitaal leren, en vandaag is digitale training een integraal onderdeel van het volledige onderwijsportfolio. Deze toewijding heeft ertoe geleid dat MIP is gestegen op ‘s werelds leidende ranglijsten, met een 5e plaats in de QS Online MBA Rankings 2020 en 9e in de FT Online MBA Ranking 2020. De school besteedt bijzondere aandacht aan kwesties die verband houden met duurzaamheid: het is de enige European Business School onder B Corp-gecertificeerde instellingen, een erkenning die wordt gegeven aan bedrijven die worden gekenmerkt door hun inzet voor duurzame ontwikkeling en voor het opbouwen van een meer inclusieve samenleving. MIP werkt voortdurend samen met nationaal en internationaal gerenommeerde bedrijven en bouwt partnerschappen op die het mogelijk maken om trainingen te ontwerpen die de tools bieden die nodig zijn om de uitdagingen van de huidige markten aan te gaan. Internationalisering is een ander kenmerk van MIP: elke dag zijn meer dan 70 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd in de klaslokalen en kantoren.

Het opleidingsaanbod bestaat elk jaar uit meer dan 40 masterdiploma’s, waaronder MBA’s en Executive MBA’s, een catalogus van meer dan 200 open programma’s voor leidinggevenden en diverse op maat gemaakte trainingen voor bedrijven.

CFA Society Italy

CFA Society Italy is de referentievereniging in Italië voor professionals die de kwalificatie van Chartered Financial Analyst® (CFA) hebben behaald, de belangrijkste certificering in de financiële wereld. De vereniging, opgericht in 1999 als een filiaal van het CFA Institute, is het referentiepunt op het gebied voor CFA Charterholders en promoot professionele ethiek en de waarde van het opleidings- en certificeringstraject in ons land, door een reeks diensten aan te bieden voor professionals en voor degenen die de veeleisende examens volgen. De gehele activiteit van CFA Society Italy is, net als van andere aangesloten verenigingen in de wereld, grotendeels gebaseerd op de vrijwillige inzet van de leden. CFA Society Italy heeft meer dan 500 leden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontacten:
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +39 02 535761

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Banca Generali
Davide Pastore

davide.pastore@bancagenerali.it
Tel. +39 337 1115357

MainStreet Partners
Eleonora Cugini

cugini@mspartners.org
Tel. +44 (0)20 3761 9761

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business
Alessandro D’Angelo

adangelo@l45.it
+39 329 41392262

CFA Society Italy
Elena Giffoni

elena.giffoni@giffonipr.com
+39 347 2626681

Check out our twitter: @NewsNovumpr