22:14 uur 26-05-2021

İTHİB: Turkse textielindustrie streeft naar wereldwijde partnerschappen in post-Covid-tijdperk

Nu de wereldeconomie herstelt van de Covid-19-pandemie, hoopt de bloeiende textielindustrie van Turkije een nieuw tijdperk van samenwerking met internationale bedrijven en merken in te luiden om een productiecapaciteit van $ 100 miljard te overschrijden.

ISTANBUL–(BUSINESS WIRE)– De Turkse textielsector hoopt in het post-Covid-tijdperk een vliegende start te maken door lucratieve partnerschappen aan te gaan met wereldwijd erkende merken en textielbedrijven. “Het aanstaande herstel van de internationale handel biedt enorme mogelijkheden voor samenwerking tussen Turkse textielbedrijven en buitenlandse partners,” aldus Ahmet Öksüz, voorzitter van de Istanbul Textile and Raw Materials Exporters Association.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210526006089/nl/

Turkish Textile Factory (Photo: İTHİB)

Turkish Textile Factory (Photo: İTHİB)

“We maken tijden door waarin wereldmerken en vooral technische textielbedrijven in toenemende mate moeten leren samenwerken. Door win-winrelaties aan te gaan, willen we het pandemietijdperk veranderen in een tijdperk van kansen,” voegt hij eraan toe. “Onze huishoudelijke textielsector kan bogen op een aantal eersteklas bedrijven die zichzelf al hebben bewezen op de wereldmarkt.” Gezien het opwaartse momentum op het gebied van technisch textiel in de afgelopen jaren, bieden de indrukwekkende productiecapaciteit van de sector en de strategische positie van Turkije tussen Europa en Azië, volgens Öksüz, “de kans op potentiële samenwerkingsverbanden die enorme voordelen kunnen opleveren voor alle belanghebbenden en die binnenkort worden weerspiegeld in onze handelscijfers.”

‘Turkije is de op vier na grootste textielleverancier ter wereld’

Turkije, de op vier na grootste leverancier van textiel ter wereld, verwacht ongeveer $ 12 miljard aan textiel te exporteren, tot $ 30 miljard in 2021, inclusief de kledingindustrie. In de sector zijn momenteel meer dan een miljoen geschoolde arbeidskrachten werkzaam.

“Het is een zeer dynamische sector die gekenmerkt wordt door een geest van innovatie en ondernemerschap,” stelt Öksüz. “Onze diepgewortelde en geïntegreerde textielbedrijven met een industrie die zichzelf elke dag vernieuwt, ondersteund door onze R&D- en innovatiecapaciteit, onthullen de geavanceerde infrastructuur en dynamiek van de industrie.”

Bijdragen aan een groenere wereld

Dankzij een baanbrekende douane-unieovereenkomst tussen Turkije en de Europese Unie die in 1996 van kracht werd, voldoet de Turkse textielindustrie volledig aan de EU-standaarden en -normen. “De overeenkomst is een concreet voorbeeld van het vermogen van de sector om zich snel aan te passen aan veranderingen, en we voldoen volledig aan alle EU-normen, inclusief de Europese Green Deal,” verklaart Öksüz. “Om bij te dragen aan een groenere wereld, hebben we de CO2-uitstoot in al onze installaties verminderd en blijven we investeren in groene infrastructuur.”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Göksun Kuburlu, goksun@5n1pr.com.tr

Check out our twitter: @NewsNovumpr