00:50 uur 21-05-2021

Foursquare neemt platform voor geografische analyse en visualisatie over

De overname komt minder dan zes maanden na het begin van het dienstverband van CEO Gary Little

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Foursquare heeft vandaag de overname aangekondigd van Unfolded, een platform van de volgende generatie voor geospatiale analyse. Met de toevoeging van de mogelijkheden van Unfolded aan de technologiestack van Foursquare, kunnen bedrijven en merken binnenkort naar Foursquare komen om niet alleen toegang te krijgen tot zijn toonaangevende locatiegegevens, maar ook om met die gegevens te werken in een geïntegreerd platform voor het samenvoegen, verrijken, analyseren en visualiseren van ruimtelijke gegevens – in welke omgeving ze ook maar kiezen.

“Door Unfolded welkom te heten bij het team, wordt het Foursquare-platform krachtiger, robuuster en toegankelijker voor onze klanten en partners,” aldus Gary Little, President en CEO van Foursquare. “Deze overname versnelt ons in de richting van ons ambitieuze doel om Foursquare Everywhere te brengen en bedrijven in staat te stellen het ware potentieel van locatie- en geospatiale gegevens en technologie te ontsluiten.”

Unfolded biedt geospatiale open source-bibliotheken en een flexibele suite met geavanceerde tooling – inclusief het karakteristieke product Unfolded Studio, een zelfbedieningsplatform waarmee u uw geospatiale gegevens binnen enkele minuten kunt omzetten in inzichtelijke kaarten. Het deskundige team van mede-oprichters heeft veel van de toonaangevende open source-innovaties in de wereld van geolocatie ontwikkeld, waaronder kepler.gl, deck.gl en H3.

“Het samenbrengen van de krachtige geospatiale technologie van Unfolded en de uitgebreide locatiegegevens van Foursquare is een perfecte mix voor succes,” verklaarde Sina Kashuk, medeoprichter en CEO van Unfolded. “Het partnerschap zal ons helpen positioneren als een krachtpatser in de branche, aangezien veel bedrijven het ene of het andere hebben, maar niet allebei. Door onze krachten te bundelen, kunnen we volledig nieuwe geïntegreerde oplossingen bedenken voor bedrijven die goede geospatiale gegevens, en de analyses om deze te begrijpen, nodig hebben. We zijn verheugd om dit pad voorwaarts op het gebied van geospatiale intelligentie in kaart te brengen.”

Deze overname stimuleert de evolutie van Foursquare tot de unieke bron waar bedrijven naar zoeken voor hoogwaardige, gebruiksvriendelijke locatiegegevens en de technologie die ze nodig hebben om deze te begrijpen. Klanten kunnen naadloos toegang krijgen tot ruimtelijke functies en deze toepassen op een verscheidenheid aan first-party en third-party gegevenssets om cruciale zakelijke uitdagingen op te lossen – van de selectie van een locatie en het overtreffen van de concurrentie tot transacties die de klantloyaliteit verbeteren en nog veel meer.

The Raine Group trad op als financieel adviseur en Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP trad op als juridisch adviseur van Foursquare.

Ovder Foursquare

Foursquare is het toonaangevende onafhankelijke bedrijf op het gebied van locatietechnologie. Onze oplossingen helpen bedrijven slimmere beslissingen te nemen en ontwikkelaars meer boeiende ervaringen te creëren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ashley Dawkins, Foursquare

press@foursquare.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr