06:40 uur 20-05-2021

JetBlue gaat transatlantische reizigers lage tarieven, nieuwe keuzes en ongelooflijke service bieden terwijl het landt op zowel London Heathrow als London Gatwick

JetBlue klaar om vanaf deze zomer de markt te verstoren met luchtvaartdiensten vanaf New York-JFK, gevolgd door Boston in zomer van 2022

Overname van slots op twee belangrijke luchthavens geeft reizigers meer keuze met non-stop diensten tussen de VS en zowel Heathrow als Gatwick

Retourtarieven vandaag te koop vanaf $ 1.979 en £ 999 in Mint® en $ 599 en £ 329 in Core (a)

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– JetBlue (NASDAQ: JBLU) heeft vandaag aangekondigd dat het zijn langverwachte entree op de transatlantische markt zal maken met non-stop luchtvaartdiensten tussen de New Yorkse John F. Kennedy International Airport (JFK) en London Heathrow Airport (LHR) vanaf 11 augustus 2021. De Hometown Airline® van New York zal zijn Amerikaanse en Britse dienstregelingen verder verbeteren met non-stop diensten tussen New York-JFK en London Gatwick Airport (LGW) vanaf 29 september 2021. De Londense luchtvaartdiensten vanuit Boston, waar JetBlue de grootste luchtvaartmaatschappij is, start in de zomer van 2022.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210519006028/nl/

JetBlue Set to Bring Transatlantic Travelers Low Fares, New Choices and Incredible Service as It Lands at Both London Heathrow and London Gatwick (Graphic: Business Wire)

JetBlue Set to Bring Transatlantic Travelers Low Fares, New Choices and Incredible Service as It Lands at Both London Heathrow and London Gatwick (Graphic: Business Wire)

“De pandemie heeft deuren geopend naar de twee drukste luchthavens van Londen en we kijken ernaar uit om klanten lage tarieven en geweldige service te bieden op zowel Heathrow als Gatwick,” aldus Robin Hayes, Chief Executive Officer van JetBlue. “JFK-LHR, de op één na grootste internationale markt voor vliegreizen vanuit de VS, heeft al te lang geleden onder buitensporig hoge tarieven, vooral in premium cabines. We zijn zover om dat te veranderen met een prijs en ervaring waardoor zelfs de meest veeleisende transatlantische vliegers geïmponeerd zullen worden. We hebben altijd gezegd dat JetBlue meerdere luchthavens in Londen zou bedienen, en we zijn verheugd dat we een traject hebben zekergesteld op Heathrow en een pad voor groei op de lange termijn op Gatwick dat snelheid, lage kosten en gemakkelijke toegang tot het centrum van Londen biedt.”

Vluchten op beide routes zullen dagelijks worden uitgevoerd met JetBlue’s nieuwe Airbus A321 Long Range (LR)-vliegtuigen met 24 opnieuw ontworpen Mint-suites, 117 Core-zitplaatsen en het gestroomlijnde en ruime interieur van de Airspace-cabine. JetBlue zal in 2021 drie A321LR’s in ontvangst nemen, die allemaal actief zullen zijn op de JFK-routes. Bijkomende A321LR’s die gepland staan voor 2022 zullen de vluchten vanuit Boston op zich nemen. Het A321LR-platform – dat het bereik biedt van een wide-body vliegtuig, maar met de economie van een vliegtuig met één gangpad – zal JetBlue in staat stellen om effectief te concurreren met de bekroonde service en lage tarieven van de luchtvaartmaatschappij op vluchten tussen de VS en Londen.

Zitplaatsen op zowel Heathrow- als Gatwick-routes zijn vanaf vandaag te koop met lage tarieven voor reizigers in de VS vanaf $ 599 retour voor de bekroonde Core-ervaring van de luchtvaartmaatschappij en vanaf $ 1.979 retour voor JetBlue’s premium Mint-ervaring. Reizigers uit het VK kunnen genieten van speciale inleidende retourtarieven vanaf £ 329 voor Core en £ 999 voor Mint.

Meer keuzes: een verhaal over twee luchthavens

Met de mogelijkheid om toegang te krijgen tot slots op zowel Heathrow als Gatwick, maakt JetBlue zijn belofte waar om meerdere Londense luchthavens te bedienen en klanten meer keuze tussen de twee te bieden. Bovendien kan de luchtvaartmaatschappij onmiddellijk beginnen met het opbouwen van een betekenisvol transatlantisch klantenbestand met gediversifieerde vluchten op twee Londense luchthavens. Deze strategie is consistent met JetBlue’s succesvolle multi-luchthavenbenaderingen in New York, Los Angeles, Zuid-Florida en andere grootstedelijke regio’s van het Amerikaanse netwerk van de luchtvaartmaatschappij.

Hallo, Heathrow

Heathrow, gelegen op slechts 22 kilometer ten westen van het centrum van Londen, was in 2019 de op een na drukste luchthaven ter wereld voor wat betreft internationaal verkeer. JetBlue’s aanwezigheid op Heathrow geeft het in de VS gevestigde merk zichtbaarheid in een iconische wereldwijde hub om een nieuw reizigersbestand in het VK en daarbuiten op te bouwen.

JetBlue zal opereren vanuit de nieuwste terminal van Heathrow, Terminal 2, en biedt reizigers een moderne luchthavenervaring met toegang tot tientallen winkels en restaurants. Reizigers op Heathrow profiteren van een verscheidenheid aan handige vervoersopties over land, waaronder de Heathrow Express en London Underground, die voorzien in treinverbindingen naar het centrum van Londen.

“Onze lage tarieven zullen de prijsstelling van de grote luchtvaartmaatschappijen en enorme joint ventures verstoren; de aanwezigheid van JetBlue op deze markt zal onmiddellijk merkbaar zijn voor klanten,” stelde Hayes. “Toen we Mint in 2014 lanceerden, hebben we de kosten van eersteklas reizen tussen New York en Californië gehalveerd, en nu zijn we gereed om op dezelfde manier voor opschudding te zorgen op de transatlantische markt, met Mint-tarieven die de prijs van een volledige normale Business Class-zitplaats van de traditionele luchtvaartmaatschappijen halveren. Heathrow is een van de drukste luchthavens ter wereld en onze oorspronkelijke dienstregeling is mogelijk gemaakt door de tijdelijke beschikbaarheid van slots van het afgelopen jaar. We blijven samenwerken met de slotcoördinatoren en de overheden van de VS en het VK om trajecten op de lange termijn te identificeren om Heathrow te blijven bedienen, omdat we van mening zijn dat het openbare nut van echte concurrentie op deze markt buitengewoon zinvol zal zijn.”

“JetBlue’s landing op Heathrow als eerste Britse basis is een klinkende bevestiging van de waarde die we leveren voor onze passagiers en het land,” verklaarde John Holland-Kaye, Chief Executive Officer van Heathrow Airport. “JetBlue is een fantastische luchtvaartmaatschappij die bekend staat om zijn dienstverlening van topkwaliteit tegen concurrerende prijzen. Die prijs-kwaliteitverhouding staat ook centraal bij wat we doen op Heathrow, en het doet ons veel genoegen dat we later dit jaar hun karakteristieke blauwe staartvinnen op de luchthaven zullen zien. In de tussentijd moeten de ministers meer mensen helpen veilig te reizen en de economie stimuleren door meer bestemmingen met een laag risico – waaronder de VS – op de groene lijst te zetten, aangezien de vaccinatiepercentages aan het stijgen zijn en het aantal infecties afnemen.”

In eerste instantie zijn vluchten te verkrijgen tot en met 26 maart 2022.

Dienstregeling tussen New York (JFK) en London Heathrow (LHR)

Dagelijks vanaf 11 augustus 2021

JFK – LHR-vlucht #007

LHR – JFK-vlucht #20

22:10 uur – 10:10 uur (+1)

18:10 uur – 21:43 uur

Gegroet, Gatwick

Gatwick is de op een na drukste Britse luchthaven en voorziet JetBlue van een belangrijke aanwezigheid waar het een nieuw reizigersbestand kan aantrekken. JetBlue zal opereren vanuit de North Terminal, die een scala aan passagiersfaciliteiten heeft, waaronder een brede verscheidenheid aan winkels en restaurants, Kid Zones voor mensen die met kinderen reizen en speciale hulpdiensten.

Gatwick-reizigers profiteren van een gamma aan handige vervoersverbindingen, waaronder directe treinverbindingen naar het Victoria Station in het centrum van Londen via de Gatwick Express en naar stations in heel Londen, inclusief het hart van de zakenwijk; de City of London via Thameslink. Daarnaast rijden er om de drie minuten Thameslink Trains die 24 uur per dag vervoersdiensten bieden aan gemeenschappen buiten het centrum van Londen, waardoor JetBlue allerlei reizigers kan bedienen die op weg zijn naar of terugkeren uit een groot aantal verschillende bestemmingen van het Verenigd Koninkrijk.

“We hebben een ongelooflijke kans om slots voor de lange termijn te bemachtigen op de op een na grootste luchthaven van Londen, en we kijken ernaar uit om onze aanwezigheid daar op de lange termijn uit te bouwen,” merkte Hayes op. “Gatwick zal onze Londense luchtvaartdiensten op perfecte wijze compleet maken en klanten opties bieden bij het plannen van hun reis. Gatwick is een aantrekkelijke keuze met zijn lage kosten, snelheid en gemak naar het centrum van Londen.”

“De mogelijkheid om onze klanten de goedkope, hoogwaardige ervaring van JetBlue te bieden, met dagelijkse vluchten naar New York die over slechts een paar maanden beginnen, is een welkome aanvulling op de keuze aan luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen die Gatwick momenteel heeft,” zei Stewart Wingate, Chief Executice Officer, Gatwick Airport. “We zien er tevens naar uit om reizigers uit de VS te verwelkomen die op zoek zijn naar gemakkelijke, snelle toegang tot Londen, het zuiden van Engeland en daarbuiten. We geloven dat dit het begin is van een belangrijk langetermijnpartnerschap voor ons en we kijken ernaar uit om volgend jaar JetBlue-vluchten van en naar Boston toe te voegen.”

Dienstregeling tussen New York (JFK) en London Gatwick (LGW)

Dagelijks vanaf 29 september 2021

JFK – LGW-vlucht #43

LGW – JFK-vlucht #44

19:50 uur – 7:55 uur (+1)

12:00 uur – 15:33 uur

Superieure service voor elke reiziger

De entree van JetBlue – dat in de VS bekend staat om de meeste beenruimte in Coach (b), live televisie en on-demand entertainment op elke rugleuning, gratis en snel Fly-Fi breedbandinternet (c), gratis hapjes en frisdranken en geweldige klantenservice – in de transatlantische markt zal een nieuw tijdperk van klantgerichte, goedkope reizen voor vakantiegangers en zakenreizigers inluiden.

De Mint premium-ervaring van de luchtvaartmaatschappij – die voor het eerst de lat hoger legde voor transcontinentale reizen in de VS en volledig opnieuw uitgevonden is voor transatlantisch vliegen – belooft klanten een nieuwe keuze te bieden wanneer ze vliegen tussen de VS en het VK. JetBlue Mint beschikt over 24 volledig vlakke privésuites met een schuifdeur – inclusief twee Mint Studios™ – en een op maat ontworpen zitkussen, ontwikkeld door het innovatieve matrassenbedrijf Tuft & Needle. Het gepatenteerde T&N Adaptive®-schuim met een ademende hoes zorgt voor een koele en comfortabele slaapervaring die ongeëvenaard is in de lucht. Mint beschikt ook over talloze intuïtieve designelementen waardoor elke klant zich thuis voelt in de lucht. JetBlue introduceert bovendien zijn nieuwste innovatie – de verbluffende Mint Studio™ – die de meeste ruimte biedt in een premium ervaring van alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappij (d).

De toonaangevende Core-ervaring van JetBlue is ook opnieuw uitgevonden voor het oversteken van de oceaan en biedt een nieuw serviceniveau aan klanten die over het algemeen met ‘Coach’ vliegen, maar toch een geweldige ervaring willen tegen een aantrekkelijk tarief. Met slechts 117 Core-stoelen – inclusief 24 Even More® Space Seats – zullen klanten genieten van een boetiekachtige ervaring, waar ze ook zitten. Alle gemakken die JetBlue-klanten gewend zijn, zullen worden versterkt door de onlangs aangekondigde samenwerking met de in New York gevestigde restaurantgroep Dig, om daarvan het karakteristieke concept voor het zelf samenstellen van de eetervaring naar dienbladen op 10.000 meter hoogte te brengen – JetBlue’s eerste gratis maaltijd in Core. Core-klanten zullen ook profiteren van de gratis selectie frisdranken, koffie, thee, bier, wijn en sterke drank. De A321LR is voorzien van nieuwe, extra grote opbergruimten, en alle klanten, ongeacht het tarieftype, mogen één stuk handbagage meenemen, mits er voldoende ruimte is, en één persoonlijk item.

Klanten in zowel Core als Mint kunnen de hele vlucht verbonden blijven, waarbij JetBlue de enige luchtvaartmaatschappij is die onbeperkt, gratis supersnelle wifi aanbiedt op alle transatlantische vluchten. Bovendien hebben klanten toegang tot een samengestelde selectie van live tv-kanalen – gericht op nieuws en sport – en een uitgebreide bibliotheek met rugleuningentertainment, waardoor klanten de ervaring van meerdere schermen aan boord kunnen hebben, net als bij hen thuis.

Ga naar https://www.jetblue.com/flying-with-us/london voor meer informatie over de service van JetBlue in Londen en om reizen te boeken. Klanten worden ook aangemoedigd om de COVID-19 Info Hub van JetBlue te bezoeken voor informatie over reisvereisten van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Over JetBlue Airways

JetBlue is de Hometown Airline® van New York en een toonaangevende luchtvaartmaatschappij in Boston, Fort Lauderdale-Hollywood, Los Angeles, Orlando en San Juan. JetBlue vervoert klanten in de VS, het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. Ga voor meer informatie naar jetblue.com.

  1. Voorwaarden: Getoonde tarieven: New York (JFK) naar Londen (LHR). Vereist retouraankoop en verblijf op zaterdagnacht. Boek tot 25/5. Reizen 11/8/21 –18/11/21 (vertrek/terugkeer). Black-outdata: 11/8 en 26/8 – 4/9. Voorwaarden zijn van toepassing; Getoonde tarieven: Londen (LHR) naar New York (JFK). Retouraankoop en verblijf op zaterdagnacht vereist. Boek tot 21 mei voor reizen in de periode van 12 aug. – 18 nov. 2021 (vertrek/terugkeer). Black-outdata: 26 aug. – 4 sep. 2021. Voorwaarden zijn van toepassing.
  2. Gebaseerd op basisstoelhoogte van transatlantische vliegtuigen.
  3. Fly-Fi® en live televisie zijn beschikbaar op alle door JetBlue uitgevoerde vluchten. Beschikbaarheid en dekkingsgebied kunnen per vliegtuig verschillen. Details over wifi en entertainment aan boord: https://www.jetblue.com/flying-with-us.
  4. Gebaseerd op persoonlijke vierkante meter per passagiersstoel.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

JetBlue Corporate Communications

Tel: +1.718.709.3089

corpcomm@jetblue.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr