10:09 uur 20-05-2021

Cognite haalt $ 150 miljoen aan investering binnen van TCV om de digitalisering van wereldwijde industrieën te versnellen

Cognite wordt een eenhoorn nu de financieringsronde de waardering van Cognite verhoogt tot $ 1,6 miljard. Steun is een van de grootste private investeringsrondes voor een SaaS-bedrijf in Europa

OSLO, Noorwegen en AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– Cognite, een wereldleider op het gebied van industriële software-innovatie, heeft vandaag aangekondigd dat het een investeringsronde van $ 150 miljoen heeft ondertekend met het toonaangevende wereldwijde groeikapitaalbedrijf TCV, waarbij het bedrijf wordt gewaardeerd op $ 1,6 miljard. Deze investering markeert een van de grootste financieringsrondes voor een SaaS-bedrijf in Europa en bevestigt dat industriële digitalisering een wereldwijde megatrend is. De nieuwe waarderingsronde vormt een eenhoornstatus voor Cognite.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210520005421/nl/

Dr. John Markus Lervik, CEO and co-founder of Cognite (Photo: Business Wire)

Dr. John Markus Lervik, CEO and co-founder of Cognite (Photo: Business Wire)

“Cognite heeft een opmerkelijke groei doorgemaakt sinds de oprichting in 2017, waarbij toptalent van over de hele wereld werd aangetrokken en koortsachtig werd gewerkt aan de ontwikkeling, implementatie en verificatie van de impact van zijn industriële softwaretechnologie. Aangezien de wereldwijde groei zich voortzet in alle verticale sectoren, is er een aanzienlijke interesse van bedrijven om samen te werken met Cognite. We zijn zeer verheugd TCV, een vooraanstaande groeikapitaalfirma, mogen verwelkomen, vooral gezien hun sterke staat van dienst van het opbouwen en opschalen van bedrijfssoftwarebedrijven wereldwijd”, zei Øyvind Eriksen, President en CEO van Aker. “De investering is een bewijs van het traject van Cognite tot dusverre en van het toekomstige potentieel ervan. Bovendien benadrukt het de aanzienlijke waardecreatie die plaatsvindt in de industriële softwareportfolio van Aker.”

TCV heeft een breed netwerk en expertise in het succesvol opschalen van technologiebedrijven, waaronder Netflix, OSIsoft, Splunk, Airbnb en Spotify. Deze nieuwe samenwerking stelt Cognite in staat om de expertise in internationale expansie voor industriële softwarebedrijven van TVC te benutten en vormt een aanvulling op eerdere financiering door het wereldwijde risicokapitaalbedrijf Accel, aangezien beide zich inzetten voor het ondersteunen van categoriebepalende bedrijven. Het partnerschap in combinatie met Aker, de meerderheidsaandeelhouder van Cognite, versnelt de grootschalige datasgestuurde transformatie van bestaande industrieën om ze duurzamer en winstgevender te maken door middel van digitalisering en gegevens. Als onderdeel van de transactie treedt Jake Reynolds, algemeen partner bij TCV met een geschiedenis van 20 jaar in durfkapitaal en technologie-investeringen, toe tot de raad van bestuur van Cognite.

“Cognite bouwt aan de toekomst door modern industrieel databeheer opnieuw te definiëren”, zei Jake Reynolds. “Cognite komt op als leider van de groep door middel van hun bewezen industriële software-as-a-service (SaaS)-oplossingen terwijl de wereld zich tot digitalisering wendt om echt te transformeren. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken om een revolutie teweeg te brengen in de industrie terwijl ze groeien en opschalen.”

Het vlaggenschipproduct Industrial Data Ops van Cognite: Cognite Data Fusion (CDF) is momenteel wereldwijd bezig met het digitaliseren van asset-intensieve industrieën door industriële data toegankelijker en nuttiger te maken voor mens en machine, waardoor klanten in staat worden gesteld waarde te creëren door middel van op AI gebaseerde applicaties en oplossingen. CDF is ook een cruciaal instrument dat door bedrijven wordt gebruikt om actief deel te nemen aan de energietransitie door middel van databevrijding en contextualisering om transparantie, verantwoordingsplicht en duurzaamheid aan te pakken. CDF wordt ingezet door klanten van Cognite over de hele wereld, waaronder: bp, Saudi Aramco, Alfa Laval, Statnett en Mitsubishi.

“Cognite zit in een sterk traject om de industrie te helpen transformeren, en sinds onze oprichting vier jaar geleden zijn we erin geslaagd om wereldwijd toptalent aan te trekken en samen te werken met industriële topbedrijven om modern industrieel databeheer wereldwijd te versnellen”, zei Dr. John Markus Lervik, CEO en medeoprichter van Cognite. “Het partnerschap met TCV stelt ons in staat om onze softwareoplossingen te versterken om activa-intensieve bedrijven in staat te stellen hun duurzaamheid en winstgevendheid van hun activiteiten te verbeteren, en vormt een perfecte aanvulling op de uitgebreide industriële kennis die is ingebracht door onze meerderheidsaandeelhouder, Aker.”

Cognite zet zijn snelle expansie voort en is sinds november verdrievoudigd in waarde, gedeeltelijk dankzij een wereldwijde samenwerking met Microsoft en inclusie als een Top 200 wereldwijde onafhankelijke softwareleverancier (Independent Software Vendor, ISV), een partnerschap met Accel, en de vraag naar digitalisering in alle sectoren na COVID. Cognite werd in 2017 opgericht en is een van de snelstgroeiende industriële softwarebedrijven ter wereld met meer dan 500 werknemers verspreid over kantoren in Europa, de Verenigde Staten, Azië en het Midden-Oosten.

Over TCV

TCV is in 1995 opgericht met een duidelijke visie: kansen benutten in de technologiemarkt door een gespecialiseerde en consistente focus op investeringen in snelgroeiende bedrijven. Sinds de oprichting heeft het bedrijf een staat van dienst opgebouwd met het succesvol ondersteunen van publieke en private bedrijven die zich hebben ontwikkeld tot dominante spelers in de industrie op het gebied van internet, software, FinTech en bedrijfs-IT. TCV heeft tot nu toe meer dan $ 14 miljard geïnvesteerd en heeft CEO’s geholpen bij meer dan 125 IPO’s en strategische overnames. TCV heeft geïnvesteerd in geavanceerde technologiebedrijven, waaronder OSIsoft, Airbnb, Brex, ByteDance, Facebook, Hotmart, Netflix, Peloton, Spotify, Zillow, Clio, Redis Labs, Klarna, Mollie, Nubank, Payoneer, Revolut, Toast, Wealthsimple en WorldRemit. TCV heeft met succes meer dan 350 investeringen van verschillende structuren uitgevoerd, waaronder investeringen in middenfase-, laatfase- en beursgenoteerde bedrijven, en heeft kantoren in Menlo Park, New York en Londen. Ga voor meer informatie over TCV, waaronder een compleet overzicht van investeringen van TCV naar https://www.tcv.com/.

Over Cognite

Cognite is een mondiaal industrieel software-as-a-service (SaaS)-bedrijf dat de volledige digitale datagestuurde transformatie van de activa-intensieve industrieën over de hele wereld ondersteunt. Ons kernproduct, Cognite Data Fusion (CDF), is een platform voor industriële databewerkingen en -contextualisering, waarmee onbewerkte data in een echte industriële context worden geplaatst, waardoor snelle toepassing en oplossing op schaal mogelijk is. CDF ondersteunt bedrijven met gecontextualiseerde OT-/IT-/ET-data om oplossingen te ontwikkelen die de veiligheid, duurzaamheid en efficiëntie verhogen en bijdragen aan de omzetgroei. Bezoek ons op www.cognite.com en volg ons op Twitter @CogniteData of op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cognitedata

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Holford Wereldwijde PR-Lead, Cognite

+1 (512) 744-3420 (VS) of +47 482 90 454 (Noorwegen)

michelle.holford@cognite.com

Katja Gagen Hoofd Marketing bij TCV

+1 (415) 690-6689

kgagen@tcv.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr