09:27 uur 20-05-2021

 Celltrion bevestigt neutraliserende potentie tegen opkomende SARS-CoV-2-varianten met anti-COVID-19 monoklonale antilichaambehandeling regdanvimab (CT-P59)

  • CT-P59 vertoonde een neutraliserend vermogen tegen belangrijke opkomende mutaties, waaronder SARS-CoV-2-varianten die voor het eerst werden geïdentificeerd in New York (B.1.526), Nigeria (B.1.525) en India (B.1.617)1
  • Evaluatie van andere opkomende zorgwekkende varianten (voor het eerst geïdentificeerd in Brazilië P.1)2 is lopende; gegevens verwacht in de komende maanden
  • Celltrion zet zich in om de therapeutische neutraliserende antilichamen tegen een breed scala aan opkomende varianten te beoordelen om de pandemie te beëindigen

INCHEON, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– Celltrion Group heeft vandaag aangekondigd dat de neutraliserende werking van CT-P59, een kandidaatbehandeling op basis van monoklonale antilichamen tegen COVID-19, tegen opkomende varianten die voor het eerst werden geïdentificeerd in New York (B.1.526), Nigeria (B.1.525) en India (B.1.617) bevestigd is.1

De Korea Disease Control and Prevention Agency (KDCA) heeft de test beoordeeld door het antilichaam te combineren met recente opkomende varianten die voor het eerst werden geïdentificeerd in New York (B.1.526), Nigeria (B.1.525) en Brazilië (P.1). Dit werd gedaan door de gastheercel te infecteren met deze combinatie om het neutraliserende effect tegen de varianten met CT-P59 vast te stellen. De monoklonale antilichaamkandidaat CT-P59 vertoonde een sterk neutraliserend vermogen tegen de varianten van New York (B.1.526) en Nigeria (B.1.525) en produceerde neutraliserende titers tegen de Indiase variant (B.1.617) in een in-vitro pseudovirusassay.1

Het bedrijf is van plan neutraliserende titers te bestuderen tegen nieuwe opkomende stammen, waaronder de Braziliaanse variant (P.1)2, om proactief de pandemie aan te pakken terwijl het virus zich blijft ontwikkelen. Van CT-P59 is bekend dat het met succes de SARS-CoV-2-varianten neutraliseert die voor het eerst werden geïdentificeerd in het VK (B.1.1.7), Californië (B.1.427/B.1.429), Brazilië (P.2), naast de eerder geïdentificeerde zes genoommutaties van SARS-CoV-2 (varianten S·L·V·G·GH·GR).

“De opkomst van SARS-CoV-2-varianten heeft wereldwijd tot grote bezorgdheid geleid. Deze resultaten zijn bemoedigend en versterken ons vertrouwen dat CT-P59 effectief zou moeten zijn tegen deze nieuw ontdekte varianten,” aldus Dr. HoUng Kim, Ph.D., hoofd van de medische en marketingafdeling bij Celltrion Healthcare. “Monoklonale antilichamen hebben het potentieel om symptomen te verlichten en progressie naar ernstige ziekte te voorkomen bij patiënten met milde tot matige COVID-19. Het is duidelijk dat er dringend behoefte is aan een betere toegang tot behandelingen zoals regdanvimab, aangezien opkomende varianten een bedreiging blijven vormen voor de inspanningen om de verspreiding van het virus over de hele wereld te beteugelen.”

Celltrion heeft met succes meer dan 1300 mensen ingeschreven en het wereldwijde klinische fase III-onderzoek voor de verdere evaluatie van de werkzaamheid en veiligheid van CT-P59 in 13 landen, waaronder de VS, Spanje en Roemenië, ligt op schema met de verwachte gegevens in de komende maanden.

Sinds mei 2021 zijn in de Republiek Korea meer dan 3000 mensen behandeld met regdanvimab.

EINDE –

Noot voor de redactie:

Over Celltrion Healthcare

Celltrion Healthcare legt zich toe op het leveren van innovatieve en betaalbare geneesmiddelen om de toegang tot geavanceerde therapieën voor patiënten te bevorderen. De producten van Celltrion Healthcare worden gemaakt in state-of-the-art faciliteiten voor zoogdiercelcultuur, ontworpen en gebouwd om te voldoen aan de Amerikaanse cGMP-normen van de FDA en de GMP-normen van de EU. Celltrion Healthcare streeft ernaar om kostenefficiënte oplossingen van hoge kwaliteit aan te bieden via een uitgebreid wereldwijd netwerk dat meer dan 110 verschillende landen bestrijkt. Voor meer informatie kunt u terecht op: https://www.celltrionhealthcare.com/en-us.

Over regdanvimab (CT-P59)

CT-P59 werd geïdentificeerd als een mogelijke behandeling voor COVID-19 door het kandidaat-antilichamen te screenen en die antilichamen te selecteren die de grootste potentie vertoonden bij het neutraliseren van het SARS-CoV-2-virus. In-vitro en in-vivo preklinische onderzoeken hebben aangetoond dat CT-P59 sterk bindt aan SARS-CoV-2 RBD, en het wildtype en de zorgwekkende mutante varianten significant neutraliseert, waaronder de VK-variant (B.1.17). In in-vivo modellen verminderde CT-P59 effectief de virale belasting van SARS-CoV-2 en ontsteking in de longen. Resultaten van het wereldwijde klinische fase I-onderzoek naar CT-P59 gaven blijk van een veelbelovend profiel op het gebied van de veiligheid, verdraagbaarheid, antivirale werking en werkzaamheid bij patiënten met milde symptomen van COVID-19.1Celltrion is onlangs ook begonnen met de ontwikkeling van een neutraliserende antilichaamcocktail met CT-P59 tegen nieuwe opkomende varianten van SARS-CoV-2.

Referenties


1Niet-gepubliceerde Celltrion-gegevens

2Zorgwekkende SARS-CoV-2-varianten op 11 mei 2021. Europees Centrum voor ziektepreventie- en controle. Beschikbaar op: https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/variants-concern

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:


Holly Barber

hbarber@hanovercomms.com
+44 (0) 7759 301620

Donna Curran

dcurran@hanovercomms.com
+44 (0) 7984 550312

Check out our twitter: @NewsNovumpr