23:45 uur 12-05-2021

Stream behaalt SOC 2 en is ISO 27001-conform, voor veilige in-app-chat en -berichten

Stream is certificeerbaar toegewijd om een veilige chatoplossing te bieden aan zakelijke klanten

BOULDER, Colorado–(BUSINESS WIRE)– Stream, de maker van hoogwaardige activiteitenfeed en chat-API’s, kondigt vandaag de succesvolle voltooiing aan van de audits Systeem- en organisatiecontroles 2 (SOC 2 Type II) en Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) 27001, waarmee wordt voldaan aan de grondige beveiligingsnormen van de organisatie. De certificeringen tonen de toewijding van Stream aan het bieden van een zeer veilige in-app chat-oplossing aan zakelijke klanten, naast de bestaande conformiteit met HIPAA en Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

De audits zijn afgerond met behulp van Secureframe, een platform waarmee organisaties wereldwijde nalevingsnormen kunnen verkrijgen en handhaven, en het auditproces kunnen stroomlijnen.

De SOC 2-audit heeft vastgesteld dat de beveiligingscontroles van Stream voldoen aan de strenge eisen van de certificeerder. SOC 2 heeft meer dan 200 eisen, variërend van organisatorische, zoals training voor beveiligingsbewustzijn, tot technische, waaronder het uitvoeren van kwetsbaarheidsscans, het versleutelen van gegevens in rust, het volgen van de levenscyclus van softwareontwikkeling en meer. Dit kader wordt vaak gebruikt om de risico’s te beoordelen die zijn verbonden aan externe softwareoplossingen die klantgegevens online opslaan. Wanneer een bedrijf SOC 2-conform is, garandeert het dat er organisatorische praktijken zijn om de privacy en veiligheid van klantinformatie te waarborgen.

ISO 27001, gepubliceerd in samenwerking met de International Electrotechnical Commission (IEC), stelt een internationale norm vast voor het beheer van informatiebeveiliging. De ISO 27001-certificering van Stream, verkregen door middel van een uitgebreide en zorgvuldige audit, bevestigt aan klanten en partners dat zij hun gegevens en gevoelige berichten en communicatie beschermt.

“De SOC 2- en ISO 27001-erkenningen zijn een bewijs van het harde werk van ons team om ervoor te zorgen dat we onze klanten een hoog niveau van beveiliging en privacy bieden, en uiteindelijk gemoedsrust bij het implementeren van onze technologie”, zei Marco Ulgelmo, hoofd informatiebeveiliging bij Stream.

De hoogwaardige cloudcomponenten van Stream maken het voor softwareteams gemakkelijk om in-app-chat- en -activiteitsfeeds aan hun producten toe te voegen zonder ze helemaal vanaf nul op te bouwen. Stream ondersteunt in-app-ervaringen voor meer dan een miljard eindgebruikers en ondersteunt een breed scala aan organisaties, van startup tot onderneming. Klanten, waaronder TaskRabbit, NBC Sports, Unilever, Delivery Hero, Gojek, eToro en Stanford University, vertrouwen op Stream om schaalbare en veilige API’s en SDK’s te bieden.

Voor meer informatie over de beveiligde chat-API van Stream en om een gratis proefversie van Stream Chat te activeren, gaat u naar https://getstream.io/.

Over Stream

De hoogwaardige cloudcomponenten van Stream maken het voor softwareteams gemakkelijk om in-app-chat- en -activiteitsfeeds aan hun producten toe te voegen zonder het wiel opnieuw uit te vinden. De schaalbare API’s en SDK’s van Stream bedienen meer dan een miljard eindgebruikers en worden geleverd met alle bouwstenen om een aangepaste white-label-ervaring te bieden die kan concurreren met de toonaangevende sociale platforms van vandaag. De back-end-infrastructuur van Stream, prachtige UI-kits en front-end SDK’s voor iOS, Android, React, React Native en Flutter vormen samen de snelste, meest betrouwbare en veelzijdige componentoplossing op de markt. Stream is gevestigd in Boulder, Colorado en heeft een kantoor in Amsterdam. Ga voor meer informatie naar https://getstream.io.

Over Secureframe

Secureframe is het platform voor geautomatiseerde conformiteit. Secureframe stelt organisaties in staat wereldwijde nalevingsnormen te verkrijgen en te handhaven door middel van productintegraties met kernservices zoals AWS, Google Cloud, Azure, Github, JAMF en Okta. Secureframe verzamelt continu auditbewijs, geeft trainingen over beveiligingsbewustzijn en bewaakt de infrastructuur, en doet dit allemaal automatisch. Wees op de slimme manier conform bij secureframe.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Catie Mayer, senior PR-manager

+31 6 18708530

catie@getstream.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr