12:17 uur 12-05-2021

Northern Data verhoogt Exahash onder beheer en neemt deel aan winstdelingsovereenkomst met Digihost Technology Inc.

FRANKFURT– (BUSINESS WIRE) – Northern Data AG (XETRA: NB2, ISIN: DE000A0SMU87) een toonaangevende infrastructuurleverancier voor Bitcoin-mijnbouw en andere HPC-infrastructuuroplossingen, tekent Digihost Technology Inc. (TSXV: DGHI), een Canadese op groei gerichte blockchain-technologie bedrijf dat zich voornamelijk richtte op Bitcoin-mijnbouw, als een nieuwe crypto-klant. De transactie omvat ook de verkoop van hoogwaardige digitale mijnmachines aan Digihost Technology Inc. Northern Data verwacht dat de eerste levering van mijnwerkers in het derde kwartaal van 2021 zal worden ingezet, beheer van meer dan 6%. Northern Data zal gebruik maken van gepatenteerde, gepatenteerde, prestatie-geoptimaliseerde mobiele datacenters van het bedrijf, gevoed door hernieuwbaar aardgas, die zich zullen bevinden in de faciliteiten van het bedrijf van Digihost om hostingdiensten aan Digihost te leveren in termen van het installeren en hosten van de Mijnwerkers. De bedrijven zijn al in gesprek over het verhogen van het contract tot ten minste 2,5 Exahashes voor 2022. Volgens de voorwaarden van de hostingovereenkomst en op basis van de huidige prijs van BTC, zal Northern Data deelnemen aan de mid-single-digit miljoen EUR-reeks van bedrijfswinst per maand uit winstdelingsovereenkomsten. Northern-Data-CEO Aroosh Thillainathan zegt: “We zijn erg blij dat we een aantrekkelijke overeenkomst hebben getekend met onze nieuwe hostingklant Digihost. De ondertekening van vandaag geeft niet alleen aan dat we onze roadmap waarmaken en mijlpalen bereiken met ons holistische aanbod in de crypto-ruimte. Het laat ook zien dat we gebruik maken van onze betrouwbare toegang tot leveringsniveaus met waardevolle zakelijke partnerschappen.” Over Northern Data: Northern Data AG ontwikkelt en exploiteert wereldwijde infrastructuuroplossingen op het gebied van High-Performance Computing (HPC). Met zijn klantspecifieke oplossingen levert het bedrijf de infrastructuur voor verschillende HPC-toepassingen op gebieden als bitcoin mining, kunstmatige intelligentie, blockchain, big data analytics, IoT of rendering. De internationaal actieve is vandaag een toonaangevende leverancier van HPC-oplossingen wereldwijd. Northern Data biedt haar HPC-oplossingen zowel aan in grote, stationaire datacenters als in mobiele hightech datacenters die overal ter wereld kunnen worden opgezet. Het bedrijf combineert zelf ontwikkelde software en hardware met intelligente concepten voor een duurzame energievoorziening. Bij de Northern Data-groep werken momenteel ongeveer 200 mensen.

Northern Data Increases Exahash Under Management and Participates in Gainful Profit Share Agreement with Digihost Technology Inc.

FRANKFURT–(BUSINESS WIRE)– Northern Data AG (XETRA: NB2, ISIN: DE000A0SMU87) a leading infrastructure supplier for Bitcoin mining and other HPC infrastructure solutions, signs Digihost Technology Inc. (TSXV: DGHI), a Canadian growth-oriented blockchain technology company primarily focused on Bitcoin mining, as a new crypto client. The transaction also comprises the sale of high-performance digital mining machines to Digihost Technology Inc. Northern Data anticipates the initial shipment of Miners to be deployed in Q3 2021. The additional deployment will accelerate achieving Northern Data’s 2021 goal of reaching a combined global hashrate under management of more than 6%. Northern Data will use company-owned proprietary pre-manufactured performance-optimized mobile data centers fueled by renewable natural gas to be located at the Digihost’s company-owned facilities to provide hosting services to Digihost in terms of installing and hosting the Miners. The companies are already in discussions about upsizing the contract up to at least 2.5 Exahashes for 2022. Under the terms of the hosting agreement and based on the current price of BTC, Northern Data will participate in the mid-single-digit EUR million range of operating profit per month from gainful profit share agreements. Northern-Data-CEO Aroosh Thillainathan comments: “We are very pleased to have signed an attractive agreement with our new hosting client Digihost. Today’s signing not only reflects that we are delivering on our roadmap, reaching milestones with our holistic offering in the crypto space. It also shows that we leverage on our reliable access to supply levels with value-accretive business partnerships.” About Northern Data: Northern Data AG develops and operates global infrastructure solutions in the field of High-Performance Computing (HPC). With its customer-specific solutions, the company provides the infrastructure for various HPC applications in areas such as bitcoin mining, artificial intelligence, blockchain, big data analytics, IoT or rendering. The internationally active is today a leading provider of HPC solutions worldwide. Northern Data offers its HPC solutions both in large, stationary data centers and in mobile high-tech data centers that can be set up at any location worldwide. The company combines self-developed software and hardware with intelligent concepts for a sustainable energy supply. The Northern Data group currently employs around 200 people.

12.05.2021 Dissemination of a Corporate News, transmitted by DGAP – a service of EQS Group AG.

The issuer is solely responsible for the content of this announcement.

The DGAP Distribution Services include Regulatory Announcements, Financial/Corporate News and Press Releases.

Archive at www.dgap.de

Language:

English

Company:

Northern Data AG

An der Welle 3

60322 Frankfurt/Main Germany

Phone:

+49 69 34 87 52 25

E-mail:

info@northerndata.de

Internet:

www.northerndata.de

ISIN:

DE000A0SMU87

WKN:

A0SMU8

Listed:

Regulated Unofficial Market in Berlin, Dusseldorf, Frankfurt, Hamburg,

Hanover, Munich (m:access), Stuttgart, Tradegate Exchange

EQS News ID:

1195396

End of News

DGAP News Service

Contacts

Investor Relations: Jens-Philipp Briemle

Head of Investor Relations

An der Welle 3 60322 Frankfurt am Main

E-Mail: jens-philipp.briemle@northerndata.de
Telefon: +49 171 557 6989

Check out our twitter: @NewsNovumpr