13:15 uur 11-05-2021

EMG kondigt benoeming van Shaun Gregory aan als nieuwe Group CEO

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– EMG, een toonaangevende leverancier van mediatechnologie, heeft vandaag aangekondigd dat Shaun Gregory met ingang van 17 mei 2021 zal toetreden tot de directie als Group CEO. Gregory is een ervaren manager met meer dan 30 jaar ervaring in de sector. Hij heeft gewerkt voor enkele van de snelstgroeiende bedrijven, zowel in Europa als daarbuiten.

Onder zijn leiding zal EMG de ontwikkeling van haar ambitieuze transformatiestrategie voortzetten. Hij volgt co-CEO Patrick van den Berg op, die na 15 jaar in verschillende leidinggevende functies bij EMG te hebben gediend, een nieuwe professionele uitdaging zal aangaan. De andere co-CEO, François-Charles Bideaux blijft betrokken bij de groep als adviseur van de board.

Meest recentelijk was Gregory CEO van IYUNO Media Group (voorheen BTI Studios), dat lokalisatie van content uitvoert in 46 landen en 88 taalsoorten en de grootste entertainmentmerken ter wereld bedient, waaronder Netflix en Disney. Bij IYUNO was hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een nieuwe strategie, het transformeren van het bedrijf en het creëren van een nieuwe wereldmarktleider op het gebied van medialokalisatie. Voor zijn positie bij IYUONO bekleedde Gregory topposities bij onder andere Exterion Media, Telefonica en IMAP.

Patrick van den Berg merkte op: “Allereerst een warm welkom voor Shaun. Na mijn 15 jaar in verschillende leidinggevende functies binnen EMG en uiteindelijk als co-CEO, is het voor mij belangrijk dat een doorgewinterde bestuurder met een brede en internationale ervaring het roer overneemt als CEO. Gezien Shauns achtergrond ben ik ervan overtuigd dat hij EMG naar toekomstige successen zal leiden. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om iedereen bij EMG te bedanken, evenals onze oprichters en investeerders, voor alles wat we hebben gerealiseerd en voor de groep die we samen hebben opgebouwd. Het was een geweldig avontuur en hoewel het tijd is om een ​​nieuwe professionele uitdaging aan te gaan, zal ik zeker het geweldige bedrijf dat EMG is blijven volgen.”

“Namens de raad van bestuur van EMG wil ik Patrick bedanken voor zijn bijdrage om van EMG het succes te maken dat het van vandaag de dag is en wens hem het allerbeste bij zijn volgende uitdaging,” voegde Fabrice Fouletier, Partner bij PAI Partners, de meerderheidsaandeelhouder van EMG, toe. “We zijn enorm verheugd dat we iemand hebben aangesteld met referenties zoals die van Shaun Gregory. Hij heeft een uitstekende reputatie, opgebouwd in meer dan 30 jaar, zowel in beursgenoteerde als door private equity gefinancierde bedrijven. Hij heeft gewerkt op het hoogste niveau van enkele van de snelstgroeiende bedrijven in onze sector en heeft dat met succes gedaan door middel van innovatie en een niet-aflatende focus op groei. Zijn internationale en transformatie-ervaring zal zorgen voor een sterk platform voor EMG, en ik heb er alle vertrouwen in dat hij het bedrijf naar een nieuw en opwindend hoofdstuk zal leiden.”

Shaun Gregory: “Ik vind het geweldig om toe te treden tot het EMG-team en kan niet wachten om door te gaan met het geweldige werk dat daar gaande is. Ik zie dit als een cruciaal moment in de media-industrie. Naarmate de wereld weer normaal wordt, zal het verlangen naar de content waar EMG aan bijdraagt alleen maar steeds groter worden. EMG heeft een belangrijke rol gespeeld bij het helpen van mensen om de uitdagingen van de pandemie te doorstaan, door voor een aantal van ‘s werelds meest prestigieuze sportevenementen de registratie te leveren. Terwijl we uitkijken naar gelukkigere tijden, ben ik enthousiast om deel uit te maken van een nieuw groeiverhaal en bij te dragen aan rauwe emoties en ervaringen voor publiek over de hele wereld.”

Hij voegde eraan toe: “De industrie zal moeten innoveren met nieuwe technologische oplossingen, en EMG loopt al voorop. Onze klanten en partners zullen veranderende behoeften hebben naarmate het landschap zich ontwikkelt en ik zie ernaar uit dat wij het voortouw zullen nemen. Het gaat niet alleen om innovatie, het gaat ook om een ​​zeer ‘klantgerichte’ benadering bij alles wat we doen, en dat is iets waar het bij EMG zeker om draait: geweldige klantenservice, innovatie en uiteindelijk een dienstverlening van wereldklasse.”

Gregory heeft ook posities bekleed als niet-uitvoerend bestuurder van zowel beursgenoteerde als door private equity ondersteunde bedrijven. Hij is ook lid van de Childline Board (NSPCC) en de adviesraad van The Sheffield Children’s Hospital. Hij komt oorspronkelijk uit Yorkshire in het VK, heeft twee dochters en woont momenteel in Londen.

Over EMG

EMG is een toonaangevende wereldwijde leverancier van omroepdiensten en mediaoplossingen voor live sport, entertainment en evenementen, actief in 10 landen: Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Italië, Luxemburg, de VS en Australië. EMG stelt voortdurend state-of-the-art technologieën voor via zeer ervaren teams en is een gewaardeerde partner voor grote internationale evenementen, waaronder sport (Tour de France, WK voetbal en Formule 1…) live-evenementen (Eurovisie, koninklijke bruiloften, concerten…) en entertainment (The Voice, Masterchef, de X-Factor…).

www.emglive.com

Over PAI Partners

PAI Partners is een toonaangevende Europese private-equityfirma met kantoren in Parijs, Londen, Luxemburg, Madrid, Milaan, München, New York en Stockholm. Het beheert € 14,7 miljard aan speciale buy-outfondsen en heeft sinds 1994 84 transacties voltooid in 11 landen, wat neerkomt op meer dan € 60 miljard aan transactiewaarde. PAI Partners kenmerkt zich door haar industriële benadering van eigenaarschap in combinatie met haar sectorale organisatie. Het biedt de bedrijven die het bezit de financiële, operationele en strategische ondersteuning die nodig is om hun ontwikkeling voort te zetten en de waardecreatie te vergroten.

www.paipartners.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers
Pauline Bénéat

pauline.beneat@emglive.com
+32 (0) 472 188 495

Check out our twitter: @NewsNovumpr