03:06 uur 07-05-2021

Easee streeft ernaar tot 2022 2 miljoen opladers voor elektrische auto’s te verkopen

SANDNES, Noorwegen–(BUSINESS WIRE)– Geen enkel land ter wereld heeft een hogere dichtheid aan elektrische auto’s dan Noorwegen. Het Noorse bedrijf Easee, de marktleider van het land, wint nu nieuwe marktaandelen in Europa. Easee ontving onlangs de prestigieuze Red Dot Award voor het ontwerp van hun revolutionaire oplaadrobot voor elektrische auto’s.

Het bedrijf is momenteel actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Duitsland, drie regio’s met een sterke toename van elektrische auto’s. Het doel is om in 2021 uit te breiden naar 20 landen. De snelle groei van het bedrijf in Noorwegen en Noord-Europa is te danken aan een aanzienlijke toename van de verkoop van elektrische auto’s en de ontwikkeling van slimme laders, die veilig, efficiënt en snel kunnen opladen.

Marketing Manager van Easee, Martin Langeland, is van mening dat het bedrijf goed is toegerust voor groei in verschillende Europese regio’s.

“In slechts drie jaar tijd zijn we van een start-up uitgegroeid tot een wereldwijd merk, met als doel om tot 2021 uit te breiden naar 20 landen en meer dan een half miljoen verkochte laders. We ondervinden een grote vraag, zowel nationaal als internationaal.”

De slimste oplader voor elektrische auto’s ter wereld

Easee is in 2018 opgericht door drie ondernemers, met de visie om een elektrische autolader voor de toekomst te creëren. De eerste stap in de ontwikkeling was de Charging Robot-oplader, 69 procent kleiner dan andere opladers, maar met vergelijkbare functie en vermogen. De oplader weegt slechts 1,5 kg, waardoor de milieu-impact tijdens de productie aanzienlijk wordt verminderd omdat het gebruik van koper en plastic lager is. De oplader heeft ertoe bijgedragen dat het bedrijf nu marktleider is in Noorwegen.

“Charging Robot is ontworpen om zich aan te passen aan de auto waarvoor hij wordt gebruikt. Als zodanig is het niet nodig om rekening te houden met technische specificaties. De oplader detecteert automatisch welk vermogen de auto nodig heeft en kan meerdere auto’s met verschillende behoeften tegelijkertijd opladen. Gebruikers hoeven geen onnodige tijd te besteden aan het leren kennen en installeren van de oplader. Dat is waar het bij goed design om draait: complexe problemen vereenvoudigen en het voor iedereen toegankelijk maken in een eenvoudig en tijdloos ontwerp,” aldus Langeland.

Bekroond ontwerp

Het bedrijf won in 2021 de DOGA Award voor Design and Architecture. De prijs wordt uitgereikt aan Noorse bedrijven die uitstekend werk leveren in het gebruik van design en architectuur. Easee ontving ook de prestigieuze Red Dot Award, een internationaal erkende prijs voor voortreffelijk ontwerp toegekend door het Design Zentrum Nordrhein Westfalen. De prijs wordt sinds 1955 jaarlijks gepubliceerd.

Naast design en gebruiksgemak heeft Easee zich ook beziggehouden met het maken van opladers die milieuvriendelijk zijn.

“Bij de ontwikkeling van de Charging Robot hebben we ons gericht op milieuvriendelijke oplossingen en een naadloze gebruikerservaring. Door het verminderde gebruik van plastic en koper en de automatische aanpassing van de Charging Robot aan alle elektrische voertuigen is de oplader zowel efficiënt als milieuvriendelijk. Dit schept vertrouwen bij de consument, die wil snelladen en een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk bij de productie,” concludeert Langeland.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nicky Wiegmans

nicky@easee.no
+31(0)623068198

Check out our twitter: @NewsNovumpr