07:00 uur 05-05-2021

Falcon Private Holdings sluit controle-investering in EuroCave

LYON, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Falcon Private Holdings, LLC (‘Falcon Private Holdings’ of ‘Falcon’), de privé-investeringstak van Jamshid Keynejad en Barry Siadat, kondigde vandaag aan dat het de verwerving van een controlerend belang in de EuroCave Group (‘EuroCave’ of het ‘Bedrijf’), de wereldleider in premium wijnkasten, van Talis SA (‘Talis’), een Franse, gediversifieerde industriële groep. Talis is sinds 1997 de eigenaar van EuroCave en zal een aanzienlijke minderheidspositie behouden en hun actieve betrokkenheid bij het bedrijf zal worden voortgezet.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210504006347/nl/

EuroCave, de Franse pionier op het gebied van wijnkasten, is in 1976 opgericht en ontwerpt en produceert zijn wijnconserverings- en opslagproducten uitsluitend in Frankrijk. EuroCave genereert al meer dan vijfenveertig jaar een wereldwijde omzet van ongeveer € 30 miljoen met activiteiten op alle relevante continenten. De activiteiten van EuroCave omvatten productie- en logistieke faciliteiten in het noorden van Frankrijk (Fourmies), een hoofdkantoor en R&D-vestiging in het zuiden van Frankrijk (Lyon) en dochterondernemingen voor de distributie in Frankrijk, het VK en Duitsland. Het bedrijf maakt gebruik van een portfolio van merken, waaronder EuroCave, EuroCave Professional, ArteVino en Transtherm, om vrijstaande en ingebouwde oplossingen aan te bieden voor de consument en professionele kanalen.

David Walker, voorzitter van EuroCave en directeur van Falcon Private Holdings, merkte op: “Als leider in het premiumsegment en de enige wereldwijde onderneming die zich uitsluitend toelegt op het bewaren van wijn, is EuroCave goed gepositioneerd om de aanwezigheid in huishoudens te stimuleren en marktaandeel te vergroten. We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Talis, een gelijkgestemde partner die ervoor zal zorgen dat het Franse erfgoed van EuroCave prominent aanwezig blijft terwijl investeringen en groei versnellen.”

Philip Marxen, een directeur van EuroCave en een gedelegeerd bestuurder van Falcon Private Holdings, voegde toe: “EuroCave is een iconisch merk, dat doet denken aan de Franse art de vivre. De consumptiegroei en de premiumisering van wijn leiden tot bewustwording van het belang van een goede conservering. We verwachten dat EuroCave het voortouw zal blijven nemen bij de migratie van wijnflessen, van koelkasten en rekken naar speciaal gebouwde kasten en kelders die de temperatuur en vochtigheid regelen, terwijl ultraviolette straling wordt geblokkeerd en trillingen worden geminimaliseerd.”

Robert Léon, een directeur van EuroCave en CEO van Talis, merkte op: “Talis is verheugd om door te gaan met het promoten van het merk EuroCave na vierentwintig jaar lonend eigenaarschap. In dit volgende hoofdstuk kijken we uit naar de actieve samenwerking met Falcon, een andere langetermijninvesteerder met diepgaande operationele capaciteiten, met name om internationale groei te stimuleren.”

Pascal Marchand, een directeur van EuroCave en sinds 2010 CEO, merkte op: “Ons bedrijf zal altijd tot de wijngemeenschap behoren en onze missie blijft ongewijzigd: wijn bewaren en serveren. Onze premiumoplossingen zorgen ervoor dat het moment van proeven een intacte emotie biedt: die van een ontmoeting met de wijnmaker.”

Voor Falcon traden Jeantet en Morgan Lewis op als juridisch adviseur, EY trad op als boekhoudkundig en belastingadviseur, en Kepler Corporate Finance trad op als schuldfinancieringsadviseur. Voor Talis trad Kepler Corporate Finance op als M&A adviseur, Argos Avocats trad op als juridisch adviseur, en Benichou & Rontchevsky trad op als belastingadviseur. Omnes Capital trad op als arrangeur van de unitranche-financiering en Crédit du Nord trad op als arrangeur van de doorlopende kredietfaciliteit.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Agnès Giordano

EuroCave

Communicatie- en marketingmanager

+33 (0) 4 72 69 94 60

agiordano@eurocave.com

Philip Marxen

Falcon Private Holdings

Algemeen directeur

pmarxen@falconph.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr