09:59 uur 30-04-2021

LR Group realiseert aanzienlijke groei van omzet en inkomsten in financieel jaar 2020

  • Omzet van LR Group stijgt met circa 27% naar EUR 285 miljoen in 2020
  • Genormaliseerde EBITDA stijgt aanzienlijk naar EUR 42,5 miljoen
  • Toetreding tot de markt in Zuid-Korea met succes voltooid in maart 2021
  • Positieve vooruitzichten voor financieel jaar 2021

AHLEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– LR Global Holding GmbH, een vooraanstaand bedrijf dat zich bezighoudt met digitaal-sociale verkoopactiviteiten op het terrein van hoogwaardige gezondheids- en verzorgingsproducten, heeft vandaag haar jaarverslag voor 2020 bekendgemaakt. Volgens het verslag is LR Group erin geslaagd haar dynamische consumententraject in het afgelopen financieel jaar te vervolgen, ondanks de COVID-19 pandemie. Voor het volledige jaar 2020 realiseerde de LR Group een recordomzet van EUR 284,6 miljoen (voorgaand jaar: EUR 224,8 miljoen), een aanzienlijke stijging van 26,7% ten opzichte van het voorgaande jaar. Tegelijkertijd stegen de genormaliseerde inkomsten voor rente, belastingen, afschrijving en amortisatie (genormaliseerd volgens EBITDA) van EUR 24,1 miljoen naar EUR 42,5 miljoen. De aanzienlijke stijging in de inkomsten is in hoofdlijnen het gevolg van de extreem hoge groei van de omzet in 2020.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210430005177/nl/

LR Group Achieves Significant Revenue and Earnings Growth in Financial Year 2020 (Photo: Business Wire)

LR Group Achieves Significant Revenue and Earnings Growth in Financial Year 2020 (Photo: Business Wire)

“We zijn zeer tevreden over de ontwikkeling van onze bedrijfsactiviteiten in 2020 en kijken terug op het veruit succesvolste jaar in de 35-jarige geschiedenis van het bedrijf. Door recordverkopen te realiseren, wisten we onze inkomsten boven elke verwachting te verhogen in vergelijking met 2019. Bovendien slaagden we erin ons digitaal-sociale verkoopplatform uit te breiden en onze structuren verder te verbeteren. Daarnaast is het belangrijk ons innovatieproces consistent voort te zetten om rekening te houden met de actuele trends op de markt en te zorgen voor een duurzaam gevuld productontwikkeltraject. We werken voortdurend aan de uitbreiding van ons portfolio met nieuwe gezondheids- en schoonheidsproducten, zoals meest recentelijk Aloe Vera Immune Plus of LR 5in1 Beauty Elixir,” aldus Dr Andreas Laabs, CFO en COO van LR Global Holding GmbH.

Als moderne sociale verkooppartner distribueert LR meer dan 300 producten op het gebied van gezondheid en schoonheid (voedingssupplementen en cosmetica) via haar partnercommunity die momenteel bestaat uit meer dan 330.000 actieve verkooppartners en klanten. De LR Group is actieve in 28 landen verspreid over de hele wereld.

Positieve vooruitzichten voor financieel jaar 2021

Het management van de LR Group verwacht dat de positieve ontwikkelingen van de bedrijfsactiviteiten zullen worden voortgezet, met stabiele groei in het huidige financieel jaar 2021. De vooruitzichten zijn gebaseerd op de aanname dat de huidige COVID-19-pandemie, waarvan de omvang nog altijd niet volledig kan worden bepaald, geen aanzienlijke impact zal hebben op de zakelijke activiteiten van de LR Group.

“We zijn goed begonnen aan het financieel jaar 2021 en we zetten onze strategische initiatieven consistent voort om LR uit te laten groeien tot het toonaangevende digitaal-sociale verkoopplatform. Wij van LR streven ernaar steeds meer jonge doelgroepen te bereiken die aantrekkelijke bijverdiensten kunnen realiseren of in hun levensonderhoud kunnen voorzien. We spelen ook optimaal in op het groeiende gezondheidsbewustzijn van de bevolking met ons productassortiment. Tegen de achtergrond van de pandemie en de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden, hebben we onze voorraden vroegtijdig aangevuld om er zeker van te zijn dat we onze producten kunnen leveren met het ook op de verwachte verkoopgroei. We leggen ook meer nadruk op de Aziatische regio in het kader van onze internationale expansie. In maart hebben we onze bedrijfsactiviteiten in Zuid-Korea gestart en we brengen daar nu diverse gezondheids- en schoonheidsproducten op de markt,” voegt Laabs toe.

Het volledige jaarverslag 2020 is vanaf vandaag beschikbaar op de website van het bedrijf: https://www.lrworld.com/investorrelations.

LR Group

Onder het motto “Meer kwaliteit voor jouw leven” produceert de LR Group, met hoofdkantoor in Ahlen/Westfalen, diverse gezondheids- en schoonheidsproducten, en het bedrijf brengt deze op de markt in 28 landen. Als modern sociaal verkoopplatform koppelt het bedrijf de persoonlijke interactie tussen verkooppartners en klanten aan efficiënte, digitale oplossingen. Deze expertise manifesteert zich het duidelijkst in de app “LR Connect”, ontwikkeld door LR zelf, die de community ondersteunt bij het ontwikkelen en uitbreiden van haar bedrijfsactiviteiten.

Het doel van LR is het welzijn en de gezondheid van mensen te verbeteren met een portfolio dat bestaat uit verzorgende en decoratieve cosmetica, voedingssupplementen en parfums. Dat is de reden waarom het bedrijf voortdurend nieuwe producten ontwikkelt, waarin de kracht van de natuur wordt gekoppeld aan de nieuwste wetenschappelijke bevindingen.

De verwerking van aloë vera is al meer dan 18 jaar een van de specialiteiten van LR Health & Beauty. Voor de producten wordt uitsluitend gebruikgemaakt van het waardevolle binnenmateriaal van de bladeren. In Ahlen heet het bedrijf de modernste productiefaciliteit voor aloë vera in Europa gerealiseerd voor de productie van drinkgels met aloë vera. In het parfumsegment werkt LR samen met nationale en internationale sterren, zoals Guido Maria Kretschmer, Bruce Willis, Emma Heming-Willis en Cristina Ferreira. LR heeft in de loop van 35 jaar een stevige positie veroverd op de markt, met circa 1200 medewerkers en duizenden geregistreerde verkooppartners. Daarnaast heeft LR het LR Global Kids Fund e.V. opgericht dat efficiënte en onbureaucratische ondersteuning biedt aan achtergestelde kinderen en hun gezinnen in verschillende landen in alle delen van de wereld, in samenwerking met plaatselijke instellingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

PR contact:
Contactpersoon PR:

Almut Kellermeyer

Hoofd van PR / Public Affairs

Telefoon: 02382 7060-106

E-mail: a.kellermeyer@LRworld.com
https://www.lrworld.com/investorrelations

Contactpersoon IR:
cometis AG

Thorben Burbach

Telefoon: +49(0)611 – 205855-23

Fax: +49(0)611 – 205855-66

E-mail: burbach@cometis.de

Check out our twitter: @NewsNovumpr