19:58 uur 27-04-2021

Ultivue maakt financieringsronde van 50 miljoen dollar bekend

CAMBRIDGE, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Ultivue, een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling van oplossingen voor precisiegeneeskunde via een unieke combinatie van multiplex biomarker-analyse met traditionele hematoxyline-eosinekleuring op hetzelfde objectglaasje voor weefselfenotypering, maakte vandaag de voltooiing bekend van een serie D-financieringsronde van 50 miljoen dollar. Onder de nieuwe beleggers bevinden zich onder meer Ally Bridge Group, Pura Vida Investments en Tao Capital Partners. Beleggers die al eerder durfkapitaal verstrekten aan Ultivue en ook aan de financiering deelnamen zijn onder meer ARCH Ventures, Northpond Ventures en Applied Ventures, LLC.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210427006006/nl/

Multiplexed immunofluorescence image depicting immune infiltrates in a non-small cell lung cancer (NSCLC) sample. (Photo: Business Wire)

Multiplexed immunofluorescence image depicting immune infiltrates in a non-small cell lung cancer (NSCLC) sample. (Photo: Business Wire)

Met deze extra financiering kan Ultivue zijn positie in de markt versterken, innovatieve oplossingen leveren voor onderzoek naar de dynamische aard van tumorbiologie van waardevolle weefselmonsters en onderzoekers en pathologen de mogelijkheid bieden om het potentieel van weefselbiomarkers binnen digitale pathologieworkflows volledig te benutten.

Anna Yaeger, president en portfolio manager, zei hierover: “Bij Ally Bridge Group zijn we verheugd voor langere tijd partner te zijn van Ultivue. We zijn ervan overtuigd dat het bedrijf met de gedifferentieerde op kits gebaseerde benadering van multiplex-immunofluorescentie goed gepositioneerd is om te profiteren van de revolutie in de ruimtelijke biologie en maximale flexibiliteit creëert om academische, biopharmaceutische en CRO-klanten te ondersteunen.”

“Wat Ultivue doet is ontzettend knap. Ze leveren snelle, nauwkeurige, voorheen onbereikbare informatie over multiplex-eiwitmarkers met een hoge resolutie en op bestaande hardware. Het wordt ongetwijfeld boeiend om te zien hoe een goed gefinancierd en goed geleid Ultivue de biotech- en farmaceutische oncologiegemeenschap geweldige mogelijkheden gaat bieden,” aldus Keith Crandell, medeoprichter en algemeen directeur van ARCH Ventures.

“Ultivue streeft ernaar om immunotherapie werkelijkheid te maken voor elke patiënt die dat nodig heeft, met toonaangevende technologie voor de geavanceerde bestudering en doorlichting van weefselmonsters in het onderzoek naar precisiemedicijnen. We zijn er trots op het Ultivue-team te blijven steunen,” aldus Adam Wieschhaus, PhD, CFA, directeur bij Northpond Ventures.

“We zijn verheugd om onze nieuwste beleggers te verwelkomen en waarderen de steun van onze bestaande beleggers ten zeerste,” aldus Jacques Corriveau, president en CEO van Ultivue. “Met deze financiering kunnen we onze commerciële inspanningen uitbreiden en tegelijkertijd de reikwijdte van onze onderzoek en ontwikkeling vergroten. Zo blijven we voorop lopen op het gebied van innovatie en kunnen we onze klanten biologische inzichten bieden bij hun uitdagende taak om therapeutische responspercentages te bewerkstelligen bij patiënten die immunotherapie gebruiken.”

Over Ultivue:

Ultivue voorziet onderzoekers en wetenschappers van multiplex biomarkerassays voor weefselfenotypering en digitale pathologie. De eigen InSituPlex-technologie maakt geavanceerde bestudering en doorlichting van weefselmonsters mogelijk voor onderzoek naar precisiemedicijnen. Deze uiterst aanpasbare oplossingen en de wetenschappelijk geörienteerde benadering ondersteunen en versnellen programma’s voor het ontdekken van biomarkers en de ontwikkeling van geneesmiddelen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mark Rees

Ultivue

mark.rees@ultivue.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr