00:08 uur 27-04-2021

Het Technology Innovation Institute sluit zich aan bij de Quantum Computing-wedstrijd met de lancering van opensource ‘Qibo’

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Het Technology Innovation Institute (TII), de toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC), heeft vandaag aangekondigd dat zijn Quantum Research Center (QRC) de eerste simulatieversie heeft ontwikkeld van ‘Qibo’, een veelzijdig opensource programmeerframework voor quantum computing, in samenwerking met onderzoekers van over de hele wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210426005904/nl/

Professor José Ignacio Latorre, Chief Researcher, Quantum Research Centre (QRC), Technology Innovation Institute (TII) (Photo: AETOSWire)

Professor José Ignacio Latorre, Chief Researcher, Quantum Research Centre (QRC), Technology Innovation Institute (TII) (Photo: AETOSWire)

De ontwikkeling volgt op een reeks snelle aankondigingen bij TII sinds de eerste bestuursvergadering van ATRC in augustus 2020.

TII streeft naar innovatie voor een betere wereld. De ontwikkeling van een opensource programmeerframework heeft overtuigende voordelen voor de internationale onderzoeksgemeenschap.

Qibo is ontworpen voor ondersteuning van kwantumalgoritmen op verschillende computersystemen, waaronder ondersteuning voor hardwareversnellers zoals grafische verwerkingseenheden (GPU’s) en meerdere kwantumapparaten. Deze veelzijdigheid maakt Qibo eenvoudig te gebruiken voor kwantumprogrammering en versnelt onderzoek en toepassingen. Qibo is geschreven in programmeertalen zoals Python en C/C++ en is het toegangspunt voor een volledig gestapeld programmeerplatform, dat in staat is om kwantumalgoritmen uit te voeren op verschillende kwantumcomputers en simulatoren.

Qibo is een gezamenlijk project van Quantum Research Center; Qilimanjaro Quantum Tech, het in Barcelona gevestigde quantum computing-bedrijf; en onderzoekers in andere internationale centra. Het Quantum Research Centre-team van TII wordt geleid door hoofdonderzoeker prof. José Ignacio Latorre. De eerste release van Qibo werd in september 2020 gepubliceerd en de definitieve versie wordt binnen twee jaar gelanceerd.

Sprekend over de introductie, Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van Advanced Technology Research Council (ATRC), zei: “Het feit dat Qibo opensource is, is een groot voordeel voor de programmeerwereld en levert een belangrijke bijdrage aan de onderzoeksgemeenschap en de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek. De eerste benchmarkonderzoeken die aantonen dat Qibo beter presteert dan andere computertalen, is een duidelijke indicatie van de kwaliteit van het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd in het Quantum Research Center van het Technology Innovation Institute.”

Prof. José Ignacio Latorre, hoofdonderzoeker bij het Quantum Research Centre, zei: “We zetten ons in voor innovatie die grenzen overschrijdt. Het kwantumvoordeel in computers biedt noemenswaardige voordelen voor de bredere samenleving, variërend van biowetenschappen, kunstmatige intelligentie en financiën.”

QRC is een van de zeven eerste toegewijde onderzoekscentra die deel uitmaken van TII. De Qibo-code die in het onderzoeksdocument is gepubliceerd, is toegankelijk via een GitHub-link [https://qibo.science/].

Over het Technology Innovation Institute (TII)

Het Technology Innovation Institute (TII) is de specifieke ‘toegepast onderzoek’-pijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC). TII is een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat gericht is op toegepast onderzoek en new-age technologiemogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële specifieke onderzoekscentra in kwantum-, autonome robotica-, cryptografie-, geavanceerde materialen-, digitale veiligheid-, gestuurde energie- en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriepartners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap met elkaar en draagt het bij aan het bouwen van een R&D-ecosysteem ter versterking van de status van Abu Dhabi en de VAE als wereldwijde hub voor innovatie.

Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

Over Quantum Research Centre (QRC)

Quantum Research Centre – dat deel uitmaakt van het Technology Innovation Institute (TII) – is opgezet voor het ontwikkelen van wereldklasse kwantumtheoretisch experimenteel onderzoek door het bouwen en laten werken van de eerste kwantumcomputer in de MENA-regio en tegelijkertijd de kwantumcommunicatie en de kwantumsensoren op een hoger plan te brengen. Het Centre richt zich op het ontwikkelen van baanbrekende technologieën, gesteund door de expertise van een internationaal team van vooraanstaande onderzoekers die zich wijden aan het bereiken van een ‘Quantum Advantage’ dat een transformatie zal betekenen van de kracht en het bereik van computers.

Ga voor meer informatie naar https://quantum.tii.ae/

Volg ons op social media:

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/tiiuae/
Twitter: https://twitter.com/TIIuae
Instagram: https://www.instagram.com/tiiuae/

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Haitham Haddadin

Haitham.Haddadin@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr