20:18 uur 15-04-2021

EnTrust Global kondigt de lancering van Purus Marine aan

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– EnTrust Global, een toonaangevend vermogensbeheerbedrijf, heeft vandaag de lancering aangekondigd van Purus Marine, een maritieme holdingmaatschappij die eigenaar is van milieuvriendelijke geavanceerde schepen en infrastructuuruitrusting die op lange termijn worden uitbesteed aan eindgebruikers van hoge kwaliteit. Het bedrijf bedient een breed scala aan maritieme sectoren, waaronder de industriële scheepvaart-, kustvaart-, veerboot-, offshore wind- en milieusaneringssector.

Julian Proctor, die meer dan 24 jaar ervaring heeft in de maritieme industrie, zal dienen als Chief Executive Officer en als bestuurslid.

De vloot van Purus Marine zal de koolstofemissies en oceaanvervuiling van haar klanten verminderen door gebruik te maken van:

  • Koolstofarme brandstoftechnologieën
  • Energiebesparende apparaten
  • Ontwerp en operationele efficiëntie

“Aangezien de maritieme industrie wordt geconfronteerd met de uitdagingen van klimaatverandering, is Purus Marine sterk gepositioneerd om te voldoen aan de toenemende vraag van onze klanten naar koolstofarme schepen en uitrusting,” aldus Julian Proctor, Chief Executive Officer van Purus Marine.

“Onze gespecialiseerde branchekennis, onze uitgebreide relaties met eindgebruikers, banken en scheepswerven, en het talent van ons senior leiderschap, zullen de groei van Purus Marine ondersteunen,” verklaarde Svein Engh, Senior Advisor en bestuurslid van Purus Marine.

“We zijn verheugd om Purus Marine te lanceren en een onmiddellijke en meetbare impact te hebben op het verminderen van koolstofemissies en vervuilende stoffen van de maritieme industrie. Het is onze missie om de transitie van de industrie naar een koolstofvrije en duurzame toekomst te ondersteunen,” stelde Gregg S. Hymowitz, CEO en voorzitter van EnTrust Global en voorzitter van de Raad van Bestuur van Purus Marine.

Purus Marine is een eerste samenwerking aangegaan, DP Lease genaamd, met Damen Shipyards Group uit Nederland. DP Lease zal zich richten op het bezitten van elektrische en hybride-elektrische veerboten, sleep- en havenuitrusting, uitbesteed aan de klanten van Damen.

Over Purus Marine

Purus Marine is een maritieme holdingmaatschappij die eigenaar is van ecologisch geavanceerde schepen en infrastructuuruitrusting, die op lange termijn worden uitbesteed aan hoogwaardige eindgebruikers. Het bedrijf bedient een breed scala aan maritieme sectoren, waaronder de industriële scheepvaart-, kustvaart-, veerboot-, offshore wind- en milieusaneringssector. Purus Marine zet zich in om de transitie van de maritieme industrie naar een koolstofvrije en duurzame toekomst te ondersteunen door schepen en infrastructuuruitrusting te bezitten die de koolstofemissies en oceaanvervuiling verminderen. Ga voor meer informatie naar www.purusmarine.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alastair McDonald

+44 20 7389 1351

amcdonald@purusmarine.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr