12:26 uur 14-04-2021

RubrYc Therapeutics kondigt een onderzoekssamenwerking en licentie-optieovereenkomst aan met Zai Labs

SAN CARLOS, Californië, VS–(BUSINESS WIRE)– RubrYc Therapeutics, Inc., een pre-klinisch biotherapeutisch bedrijf dat epitoop-selectieve therapieën ontwikkelt, heeft vandaag aangekondigd dat het een onderzoekssamenwerking en licentie-optieovereenkomst is aangegaan met Zai Labs, Inc. voor het gebruik van het Meso-scale Engineered Molecules (MEMs)-platform van RubrYc, om monoklonale antilichamen met verbeterde biologische functie te identificeren voor een niet bekendgemaakt oncologisch doelwit.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen RubrYc en Zai Labs samenwerken om productkandidaten te identificeren met behulp van de Discovery Engine van RubrYc, die gebruikmaakt van machine learning en structurele gegevens om antilichamen te identificeren die binden aan subdominante epitopen en gedifferentieerde activiteit vertonen. Bij uitoefening van de licentieoptie heeft Zai Labs exclusieve wereldwijde rechten om product(en) van de onderzoekssamenwerking te ontwikkelen en op de markt te brengen.

RubrYc Therapeutics, Inc. ontvangt een vooruitbetaling en komt in aanmerking voor toekomstige mijlpalen op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en commercialisering per kandidaat, samen met royalty’s op de wereldwijde netto verkoop van elk product. De financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Dr. Isaac Bright, CEO, zei: “We zijn verheugd dat Zai Labs de RubrYc Discovery Engine heeft gekozen als onderdeel van zijn inspanningen om biotherapeutica te identificeren tegen uitdagende oncologiedoelstellingen. We kijken ernaar uit om samen te werken met Zai Labs om hun onderzoek te versnellen door epitoopspecifieke antilichamen met gedifferentieerde werkingswijzen te identificeren. De oncologie-expertise van Zai Labs vormt een aanvulling op onze interesse om nieuwe therapieën met een doorbraakpotentieel te bieden aan patiënten in nood.”

Over RubrYc Therapeutics, Inc.

RubrYc Therapeutics, Inc., is een biotechnologiebedrijf dat gepatenteerde machine learning en rekenkundige biologie-oplossingen toepast om epitoop-selectieve mono- en bispecifieke antilichamen te ontdekken. Geïnspireerd door recente vorderingen in de synthese van moleculaire bibliotheken, massaal parallelle screening en computergebruik, smeedt RubrYc een nieuw pad voor informatiegedreven ontdekking van therapeutische antilichamen. RubrYc Therapeutics, Inc. maakt gebruik van de MEMs Discovery Engine-technologie om snel grote aantallen antilichamen met unieke bindingseigenschappen te identificeren tegen gevalideerde en uitdagende doelen. RubrYc is in 2018 ontstaan uit HealthTell, Inc. om de ontdekking van biotherapeutica te bevorderen en om samen te werken met vooraanstaande farmaceutische bedrijven die onze missie delen om therapeutische opties uit te breiden en de resultaten voor kankerpatiënten te verbeteren. RubrYc wordt ondersteund door institutionele investeerders, waaronder Third Point Ventures, Paladin Capital Group, Vital Venture Capital en Hayan Health Networks. Het bedrijf is gevestigd in San Carlos, Californië.

Ga voor meer informatie naar www.rubryc.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Isaac J. Bright, MD

CEO

RubrYc Therapeutics, Inc.

info@rubryc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr