15:03 uur 01-04-2021

Vision Ridge Partners sluit derde duurzame activafonds af op $ 1,25 miljard Hard Cap

Overtekend fonds benadrukt de snel groeiende kansen die geboden worden binnen duurzame reële activa

BOULDER, Colo. – (BUSINESS WIRE) – Vision Ridge Partners, een alternatieve vermogensbeheerder gericht op duurzame reële activa, heeft zijn Sustainable Asset Fund III (“Fonds III”) van 1,25 miljard dollar gesloten. Het fonds werd amper vier en een halve maand na de start van de fondsenwerving definitief afgesloten. Fonds III mikte aanvankelijk op $ 1 miljard aan toezeggingen en trok meer belangstelling dan de harde limiet van $ 1,25 miljard.

“De snelheid, omvang en hoogwaardige LP-basis van onze fondsenwerving spreken de toenemende interesse van investeerders aan om hun portefeuilles af te stemmen op de overgang naar een duurzame reële economie”, aldus Reuben Munger, managing partner van Vision Ridge. “Duurzaam beleggen is niet langer een nichestrategie die beleggers aan hun portefeuille willen toevoegen vanwege de ethische voordelen of als diversificatiestrategie. De verschuiving naar duurzaamheid over de hele wereld is onvermijdelijk en wij geloven dat de economie van de onderliggende investeringen werkt. Deze investeringen kunnen het soort rendement opleveren dat beleggers voorheen zochten via meer traditionele activaklassen op de particuliere markt. ”

Vision Ridge Partners Closes Third Sustainable Asset Fund at $1.25 Billion Hard Cap

Oversubscribed fund highlights the rapidly expanding opportunity set within sustainable real assets

BOULDER, Colo.–(BUSINESS WIRE)– Vision Ridge Partners, an alternative asset manager focused on sustainable real assets, has closed its $1.25 billion Sustainable Asset Fund III (“Fund III”). The Fund held its final close just four-and-a-half months after commencing fundraising. Fund III initially targeted $1bn of commitments and drew interest beyond the $1.25bn hard cap.

“The speed, size and high-quality LP base of our fundraise speaks to increasing investor interest in aligning their portfolios with the transition to a sustainable real economy,” said Reuben Munger, Vision Ridge’s managing partner. “Sustainable investing is no longer a niche strategy that investors want to add to their portfolio because of its ethical benefits or as a diversification strategy. The shift around the globe to sustainability is inevitable and we believe the economics of the underlying investments work. These investments can provide the types of returns investors previously sought through more traditional private market asset classes.”

Fund III had significant and The Fund’s institutional investor base expanded with notable new LPs including leading consultants, endowments, foundations, family offices and public pensions.

“Our investors’ endorsement of the Vision Ridge team and strategy validates our disciplined, consistent approach to monetizing unique, sustainable real assets,” Munger added.

Fund III aims to make 8-12 investments with a core position size between $75-175 million. As with its previous funds, Vision Ridge is targeting investments in industries undergoing a significant shift to sustainability including energy, transportation and agriculture.

About Vision Ridge Partners

Vision Ridge Partners aims to deliver superior financial returns and positive environmental impact through investments in sustainable real assets. Founded by Reuben Munger and joined by partners Justin Goerke and George Polk, Vision Ridge manages approximately $2.45 billion, as of March 31, 2021, across its three funds and associated co-investments. Vision Ridge has offices in Colorado and New York. For more information visit https://vision-ridge.com

Contacts

Justin Perras

Prosek Partners

jperras@prosek.com
646.818.9155

Check out our twitter: @NewsNovumpr