14:34 uur 01-04-2021

BentallGreenOak sluit deal om aandelenbeheer van Metropolitan Real Estate over te nemen, waarbij secundaire en co-investeringsstrategieën worden toegevoegd aan het wereldwijde platform van het bedrijf

NEW YORK– (BUSINESS WIRE) – BentallGreenOak (BGO) heeft vandaag aangekondigd dat het de overname heeft afgerond van Metropolitan Real Estate Equity Management, LLC (Metropolitan) van de wereldwijde investeringsmaatschappij The Carlyle Group Inc. (NASDAQ: CG). De deal combineert de Core-, Core Plus-, Value Add- en Debt-strategieën van BGO met de geïntegreerde primaire, secundaire en co-investeringsstrategieën van Metropolitan om een gecombineerd en gediversifieerd vastgoedplatform te creëren met ongeveer $ 55 miljard aan beheerd vermogen (vanaf december 31, 2020; pro forma voor de overname van Metropolitan Real Estate Equity Management). Binnen het vastgoedplatform van BGO zal Metropolitan opereren onder de naam BGO Strategic Capital Partners en zal het blijven profiteren van de kracht en diepgang van het bestaande leiderschapsteam in New York, Hong Kong en Londen.

BentallGreenOak Closes Deal to Acquire Metropolitan Real Estate Equity Management, Adding Secondary and Co-Investment Strategies to the Firm’s Global Platform

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– BentallGreenOak (BGO) announced today that it has closed on the acquisition of Metropolitan Real Estate Equity Management, LLC (Metropolitan) from global investment firm The Carlyle Group Inc. (NASDAQ:CG). The deal combines BGO’s Core, Core Plus, Value Add and Debt strategies with Metropolitan’s integrated primary, secondary and co-investment real estate strategies, to create a combined and diversified real estate platform with approximately USD$55 billion in assets under management (as of December 31, 2020; pro forma for the acquisition of Metropolitan Real Estate Equity Management). Within BGO’s real estate platform, Metropolitan will operate under the name BGO Strategic Capital Partners and will continue to benefit from the strength and depth of its existing leadership team in New York, Hong Kong and London.

“Through the creation of BGO Strategic Capital Partners, we are drawing on the exceptional capabilities of a global market leader in the secondaries and co-investment markets to offer a further diversified range of global investment strategies and opportunities for our clients around the world,” said Sonny Kalsi, Chief Executive Officer of BentallGreenOak. “We are committed to investing the resources and capabilities of our global real estate platform to unlock the multiple drivers for growth and additional scale that we envision for this part of our business. BGO’s leadership team are thrilled to be working alongside Sarah Schwarzschild, John So, and the impressive team of investment professionals that they have assembled to build a market leader for the long term.”

“The transformation of Metropolitan Real Estate to BGO Strategic Capital Partners is the start of a very exciting new chapter that extends the global reach of our strategies and brings an infusion of new resources and capabilities to further strengthen our offerings to investors,” said Sarah Schwarzschild and John So, Co-Heads of BGO Strategic Capital Partners. “We are joining a firm whose culture and entrepreneurial spirit is aligned with the values of our team and we look forward to building for the future with our new colleagues.”

About BentallGreenOak

BentallGreenOak is a leading, global real estate investment management advisor and a globally-recognized provider of real estate services. BentallGreenOak serves the interests of more than 750 institutional clients with approximately $55 billion USD of assets under management (as of December 31, 2020) and expertise in the asset management of office, industrial, multi-residential, retail and hotel property across the globe. BentallGreenOak has offices in 24 cities across twelve countries with deep, local knowledge, experience, and extensive networks in the regions where we invest in and manage real estate assets on behalf of our clients in primary, secondary and co-investment markets. BentallGreenOak is a part of SLC Management, which is the alternatives asset management business of Sun Life.

The assets under management shown above include real estate equity and mortgage investments managed by the BentallGreenOak group of companies and their affiliates.

For more information, please visit www.bentallgreenoak.com.

Contacts

Media
Rahim Ladha

BentallGreenOak

media@bentallgreenoak.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr