17:45 uur 26-03-2021

Inseego Wavemaker™ PRO 5G Outdoor CPE FW2000e gecertificeerd voor gebruik in Noord-Amerika en Europa

De nieuwe 5G/LTE-CPE voor buitenshuis levert supersnelle breedband voor wereldwijde markten voor de consument, ondernemingen en het mkb

 • De allerbeste 5G- en LTE-RF-prestaties, zelfs aan de rand van mobiele netwerken
 • Betrouwbare en veerkrachtige vaste draadloze 5G/LTE-toegang voor locaties van ondernemingen en het mkb
 • Snelle internettoegang thuis voor klanten op het platteland en in de voorsteden
 • Eenvoudige implementatie en apparaatbeheer met geïntegreerde SaaS-oplossingen
 • Wereldwijde ondersteuning voor sub-6 GHZ-band, inclusief CBRS en C-band

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– Inseego Corp. (Nasdaq: INSG), een leider in 5G- en IoT apparaat-naar-cloud-oplossingen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn Wavemaker PRO 5G outdoor CPE FW2000e is gecertificeerd voor gebruik in Europa en de VS, inclusief FCC Band 48-ondersteuning voor CBRS-netwerken en de nieuw geveilde C-band bandbreedte. Providers en zakelijke gebruikers kunnen deze hoogwaardige buitenapparatuur op locatie bij de klant (customer premise equipment, CPE) op hun openbare en particuliere netwerken nu inzetten om betrouwbare, supersnelle 5G/LTE-connectiviteit te leveren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210326005385/nl/

(C)2021. Inseego Corp. All rights reserved. Inseego Wavemaker PRO fixed wireless outdoor CPE residential (Graphic: Business Wire)

(C)2021. Inseego Corp. All rights reserved. Inseego Wavemaker PRO fixed wireless outdoor CPE residential (Graphic: Business Wire)

De FW2000e is speciaal gebouwd met antennes met hoge versterking die de signaalsterkte maximaliseren. Dit vergroot het bereik van mobiele netwerken door vaste draadloze toegang (fixed wireless access, FWA) te bieden voor ondernemingen, het mkb en residentiële gebruikers in stedelijke, voorstedelijke of landelijke locaties. Inseego Connect™-cloudsoftwarei maakt het voor operators en bedrijven gemakkelijk om op afstand een willekeurig aantal FW2000e CPE’s te configureren en te beheren die via hun netwerken zijn geïmplementeerd.

“Met de FW2000e kunnen mobiele providers een aantrekkelijk draadloos alternatief bieden voor consumenten en zakelijke eindgebruikers die onvoldoende worden bediend door vaste netwerken”, zei Ashish Sharma, president van IoT en mobiele oplossingen bij Inseego. “Inseego biedt complete, toekomstbestendige 5G-oplossingen voor een breed scala aan markten die veilige en betrouwbare breedbandconnectiviteit vereisen, waaronder industriële IoT en private netwerktoepassingen.”

5G naar achtergestelde gemeenschappen brengen

Volgens de FCC heeft bijna een kwart van de Amerikaanse bevolking in plattelandsgebieden nog steeds geen breedband thuis (downloadsnelheden van ten minste 25 Mbps). Veel scholen, kleine bedrijven, klinieken, boerderijen en andere locaties zijn ook achtergesteld.

Door middel van mid-band en lage-band (sub-6 GHz) bandbreedte kunnen draadloze serviceproviders nu supersnelle 5G-breedbandtoegang bieden aan deze klanten met snelheden die beter presteren dan typische bekabelde verbindingen. Dit maakt ook vaste draadloze 5G-toegang een aantrekkelijk alternatief voor ‘kabelknippers’ op het platteland en in de voorsteden die hun internet- en mobiele diensten willen consolideren, allemaal van één provider.

De digitale kloof is natuurlijk niet alleen een Amerikaanse zorg, maar een wereldwijde uitdaging. De brede dekking en hoge snelheid die mogelijk wordt gemaakt door sub-6 GHz 5G-technologie biedt een oplossing voor veel regio’s. Volgens de GSA hebben meer dan 60 landen al commerciële 5G-netwerken gelanceerd en investeren meer dan 131 landen in 5G-netwerken.

Het verbinden van bedrijfskantoren, particuliere netwerken en industriële IoT

5G/LTE-privénetwerken en industriële IoT-netwerken zullen de komende vijf jaar snel groeien en omvatten bedrijfscampussen, universiteitscampussen, slimme steden, energievoorzieningen, magazijnen, banken, detailhandelaren, fabrieken, uitgaansgelegenheden en andere locaties. De FW2000e biedt snelle, betrouwbare en veilige breedbandconnectiviteit voor openbare, particuliere en hybride netwerken op al deze plaatsen, met software die het gemakkelijk maakt om een of meerdere eindpunten te implementeren en op afstand te beheren. De FW2000e is goedgekeurd door de FCC om te werken als een categorie B CBSD (de hoogste CBSD-vermogenscategorie, categorie breedbandradio serviceapparaat) in de CBRS-band.

De allerbeste 5G FWA-prestaties

 • Onovertroffen antenneversterking voor een groter bereik en hogere doorvoer op elke afstand – Met een geavanceerde antennereeks en 4×4 MIMO-technologie (multiple input, multiple output) levert de FW2000e een versterking tot 14 dBi voor een sterker signaal, zelfs aan de rand van mobiele netwerken, en een hogere doorvoer op elke afstand. Met multi-gigabit-piekii snelheden presteert het beter dan elk ander CPE-apparaat voor buitenshuis in zijn klasse.
 • 5 Gbps ethernet LAN-poort met power-over-ethernet (POE) – Biedt een snelle gateway voor routers binnenshuis en andere toegangspunten
 • Breedste wereldwijde bandondersteuning – Gebouwd om te werken op 18 verschillende 5G-banden en 24 LTE-banden (Cat 22)
 • Dubbele simkaarten voor flexibiliteit met meerdere providers en omschakeling met automatische schakeling – Ondersteunt twee simkaarten van verschillende providers en automatisch schakelen tussen providers op basis van signaalsterkte, datagebruik, beschikbaarheid van diensten en andere criteria. Firmware voor meerder providers ondersteunt de meeste grote wereldwijde providers.
 • Extreme betrouwbaarheid – IP67-geclassificeerde duurzaamheid voor veeleisende omgevingen en een breed scala aan bedrijfstemperaturen
 • Inseego mobiele app – Gebruiksvriendelijke mobiele app vereenvoudigt professionele installatie en apparaatbeheer. Intuïtief stapsgewijs instellingsproces omvat een locatieonderzoek om de optimale locatie en oriëntatie te bepalen. Hiermee kunnen gebruikers ook op afstand apparaatinstellingen configureren, aangesloten apparaten beheren, opnieuw opstarten en nog veel meer.
 • Inseego Connect-apparaatbeheer – Geïntegreerde software-oplossing voor één apparaat inbegrepen. Plus gelaagde upgrade-opties voor geavanceerd apparaatbeheer, bewaking, diagnostiek en beveiliging voor meerdere apparaten vanaf één dashboard.

Enterprise-softwarefuncties voor 5G beheerde WAN voor meerdere providers

De FW2000e is meer dan een 5G/LTE-connectiviteitsapparaat, het is een volledig uitgeruste, toekomstbestendige oplossing voor zakelijke klanten die doorlopend apparaatbeheer en updates van beveiligingsfuncties omvat. Neem contact op met Inseego voor meer informatie over het basismodel en zakelijke versies.

Beschikbaarheid

De Inseego Wavemaker™ 5G CPE voor buitenshuis FW2000e heeft wettelijke certificeringen ontvangen voor gebruik in Europa en Noord-Amerika. Er zijn nog meer certificeringen in behandeling voor andere markten. Deze oplossing is nu beschikbaar voor operators en ook voor zakelijke klanten in Noord-Amerika en Europa via Inseego-kanaalpartners in beide regio’s. Neem contact op via sales@inseego.com voor meer informatie.

Een breed portfolio van 5G FWA-oplossingen

Naast de FW2000e omvat het Inseego Wavemaker PRO-portfolio de 5G outdoor CPE FW2010e (ontworpen voor mmWave-bandbreedte), die momenteel wordt getest met meerdere klanten. Het portfolio omvat ook twee 5G-routers voor binnen en een industriële 5G-gateway. Neem contact op met Inseego voor meer informatie over deze oplossingen.

Vertrouwd en veilig

Inseego-oplossingen zijn ontworpen en ontwikkeld in de VS en worden vertrouwd door toonaangevende mobiele operators, overheidsinstanties en zakelijke klanten over de hele wereld. Ga voor meer informatie over de 5G-producten en -oplossingen van Inseego naar inseego.com​. Pers en analisten met vragen kunnen een e-mail sturen naar press@inseego.com​.

Over Inseego Corp.

Inseego Corp. (Nasdaq: INSG) is marktleider op het gebied van slimme apparaat-naar-cloud-oplossingen die de 5G-netwerkrand uitbreiden en een bredere 5G-dekking, multi-gigabit datasnelheden, lage latentie en sterke beveiliging mogelijk maken om zeer betrouwbare internettoegang te leveren. Onze innovatieve oplossingen voor mobiel breedband, vaste draadloze toegang (FWA) en softwareplatform integreren de meest geavanceerde technologieën (waaronder 5G, 4G LTE, Wi-Fi 6 en andere) in een breed scala aan producten die robuuste connectiviteit bieden binnenshuis, buitenshuis en in de zwaarste industriële omgevingen. De producten en SaaS-oplossingen van Inseego, ontworpen en ontwikkeld in de VS, bouwen voort op de gepatenteerde technologieën van het bedrijf om de hoogste kwaliteit draadloze connectiviteit te bieden aan serviceproviders, ondernemingen en overheidsinstanties over de hele wereld. www.inseego.com #Putting5GtoWork

© 2021 Inseego Corp. Alle rechten voorbehouden. De naam Inseego en het logo zijn gedeponeerde handelsmerken, en de namen Wavemaker en Inseego Manage zijn handelsmerken van Inseego Corp. Andere bedrijfs-, product- of servicenamen die hierin worden genoemd, zijn de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

___________________

i Basisversie (gratis) stelt een gebruiker in staat om de instellingen van een enkele FW2000-apparaat eenvoudig te beheren met behulp van de Inseego mobiele app of webinterface. Voor het beheer van meerdere apparaten is een Inseego Connect Standard- of Inseego Connect Advanced-abonnement vereist. Deze biedt geavanceerd apparaatbeheer, provisioning, monitoring en diagnostiek voor meerdere apparaten vanaf één dashboard.

ii Theoretische maximale download- en uploadsnelheden. De werkelijke snelheid die wordt ervaren, is afhankelijk van het netwerk en de dekking van de provider.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon media:

Anette Gaven

Tel: +1 (619) 993-3058

E-mail: Anette.Gaven@inseego.com
of

Contactpersoon investeerdersrelaties:

Joo-Hun Kim, MKR Group

Tel: +1 (212) 868-6760

E-mail: joohunkim@mkrir.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr