23:44 uur 23-03-2021

GoTrust’s Idem-sleutel is de eerste USB/NFC-veiligheidssleutel die op alle gebruikersapparatuur werkt, waaraan een FIDO2-veiligheidsniveau 2 zal worden verleend

De Idem-sleutel biedt het hoogste niveau van veiligheid voor toegang tot de gevoelige Tsjechische openbare overheidsdiensten

IRVINE, Californië–(BUSINESS WIRE)– GoTrustID Inc. (GoTrust) heeft vandaag bekendgemaakt dat hun Idem-sleutels geüpgraded zijn van FIDO2-veiligheidsniveau 1 naar veiligheidsniveau 2-certificering voor wachtwoordloos inloggen voor apparatuur, applicaties en clouddiensten. De Idem-sleutels hebben USB-A-, USB-C- en NFC-interfaces. Alle GoTrust Idem-sleutels werken met telefoons van Windows, MAC, Chromebook, iOS en Android. De Idem-sleutel kan ook worden gebruikt voor fysieke toegang.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210323006084/nl/

GoTrust FIDO2 Security Level 2 Idem Key, mojeID Identity service provided by CZ.NIC (Photo: Business Wire)

GoTrust FIDO2 Security Level 2 Idem Key, mojeID Identity service provided by CZ.NIC (Photo: Business Wire)

Een enthousiaste klant voor de GoTrust-niveau 2 Idem-sleutel is de mojeID-identiteitsdienst geboden door CZ.NIC. Geautoriseerd door het Tsjechische ministerie van binnenlandse zaken kan mojeID toegang krijgen tot online overheidsdiensten. Er staan momenteel 700.000 gebruikers geregistreerd bij mojeID.

Voortgaand op deze weg zullen gebruikers van mojeID om toegang te verkrijgen tot meer gevoelige sites die het hoogste niveau van zekerheid vereisen (level of assurance, LoA), zoals het openen van een bankrekening, of in de toekomst mogelijk het overbrengen van eigendom in een eigendomsregister, een FIDO2-veiligheidsniveau 2-token moeten gebruiken met een veiligheidselement gecertificeerd door FIPS/CC. Het enige dergelijke token dat momenteel op de markt is dat op elk gebruikersapparaat werkt is de GoTrust Idem-sleutel. “We zijn zeer verheugd dat we exact het token hebben gevonden dat we nodig hadden om een hoge LoA-accreditatie te krijgen,” lichtte Ondřej Filip, CEO bij CZ.NIC toe. “De samenwerking met GoTrustID Inc. is vanaf het begin perfect en we bewonderen hun beslissing om door het L2-certificatieproces te gaan.”

Het verzenden van de Idem-sleutels naar CZ.NIC is al begonnen en zal naar verwachting snel groeien, omdat de vraag naar de hoogste LoA-diensten toeneemt.

Over GoTrustID Inc.

GoTrustID Inc. (GoTrust) is als bedrijf wegbereider voor het bieden van een wachtwoordloos multi-factor-autenticatie (MFA) platform voor de dagelijkse items van een werknemer: telefoon, een USB-sleutel of hun smartbadge. Onze missie is om een simpele en veilige login te maken, voor overal en altijd. Met iedere autenticator en server gecertificeerd door FIDO zorgt het GoTrust autenticatie-platform ervoor dat iedere werknemer zijn eigen ID wordt, zonder moeite kan inloggen op zijn computer, bedrijfssystemen en clouddiensten. Aan GoTrustID zijn vierentwintig internationale patenten verleend, waaronder zes patenten in de VS.

https://www.gotrustid.com/

De GoTrust FIDO2 veiligheidsniveau 2 Idem-sleutel is verkrijgbaar bij Amazon. https://www.amazon.com/dp/B07YTL3Q1Y?ref=myi_title_dp

Over CZ.NIC

CZ.NIC, z. s. p. o. is een belangenvereniging van rechtspersonen, opgericht in 1998. De belangenvereniging heeft 117 leden. Eén sleutelactiviteit van de vereniging is het beheer van het domeinnaamregister voor het .CZ-domein. De vereniging werkt nu intensief aan de ontwikkeling van de mojeID-dienst door het ondersteunen van nieuwe technologieën en projecten die nuttig zijn voor de internetinfrastructuur in Tsjechië.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kevin Lee
+82.10.9232.5467
kevin.lee@gotrustid.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr