08:00 uur 23-03-2021

Generali France neemt Akur8 over ter verbetering van het prijsbepalingsproces van hun verzekeringen

PARIJS–(BUSINESS WIRE)– Generali France en Akur8 zijn zeer verheugd hun meerjarenpartnerschap aan te kondigen, dat Generali in Frankrijk ruimere mogelijkheden moet bieden op het gebied van prijsbepaling. Beide bedrijven zijn blij met deze samenwerking, hun teams werken al sinds afgelopen zomer samen aan de toepassing van de transparante AI-aangestuurde oplossing van Akur8 om Generali France meer mogelijkheden te geven op het gebied van prijsbepaling. Voor Akur8 is samenwerken met de Franse tak van een vooraanstaande wereldwijde verzekeringsmaatschappij een belangrijke mijlpaal, terwijl Generali opnieuw bewijst hoeveel belang het hecht aan innovatie en technologie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210323005018/nl/

De oplossing van Akur8 is speciaal ontwikkeld voor verzekeraars en verbetert hun prijsbepalingsprocessen door risico- en vraagmodellering te automatiseren met behulp van transparante eigen AI-technologie. Het belangrijkste voordeel voor verzekeraars zijn onder andere een verkorting van de modelleringstijd, wat de time-to-market versnelt en de voorspellende kracht vergroot, terwijl volledige transparantie en controle over de gemaakte modellen behouden blijft.

Door gebruik te maken van Akur8 zal Generali France de time-to-market aanzienlijk kunnen verkorten en hun klanten beter afgestemde prijzen met een hogere mate van personalisatie kunnen bieden, waarmee zij hun belofte om hun klanten innovatieve en gepersonaliseerde oplossingen te bieden, verder kracht bijzetten.

Akur8 is bijzonder verheugd om een partnerschap aan te gaan met Generali en hen te voorzien van een state-of-the-art oplossing voor risicomodellering. Het samenwerken met een toonaangevende internationale verzekeraar als Generali is voor ons een zeer belangrijke stap, een cruciaal punt in ons ontwikkelingstraject. Dit partnerschap onderstreept de pioniers- en voortrekkersgeest waarvan de Generali-teams blijk geven en we hopen dat het de weg zal effenen voor verdere productieve samenwerkingsverbanden binnen de Generali-groep”, aldus Samuel Falmagne, CEO van Akur8.

“Ons partnerschap met Generali France is een bevestiging van de robuustheid en aantrekkelijkheid van onze oplossing voor een internationale verzekeringsmaatschappij met een leidende positie op de Europese markten” aldus Brune de Linares, hoofd verkoop bij Akur8.

“De oplossing van Akur8 is een strategische en state-of-the-art aanwinst om een proces als de prijsbepaling, dat als geen ander aan de kern raakt van ons bedrijf, te helpen verbeteren. Het is een weerspiegeling van onze belofte om meer innovatie en personalisatie te brengen om steeds meer waarde te genereren voor onze klanten” verklaart Jean-Charles Guizouarn, hoofd Non-life Technical Studies bij Generali France.

De waarde van Akur8 bleek al gauw. De modellering gaat vijf keer zo snel, terwijl het proces volledig transparant en controleerbaar blijft. De gebruiksvriendelijkheid van de interface en het samenwerkingsaspect ervan zijn een grote aanwinst voor het team, het is zeer gemakkelijk in het gebruik en komt ten goede aan de interne communicatie. Daarnaast heeft de slagvaardigheid van het Akur8-team bijgedragen aan onze zeer snelle leercurve”, vertelt Eyrich Samba, manager Actuarial Studies bij Generali France.

Over Generali France

Generali France is een van de grootste verzekeraars in Frankrijk en biedt aan meer dan 7,4 miljoen mensen een volledig assortiment aan verzekeringsoplossingen (ziektekosten, pensioen, ongevallen, vastgoed en aansprakelijkheid), vermogenssparen en vermogensbeheer . Generali France, in 1832 opgericht in Frankrijk, vertrouwt op de knowhow en expertise van zijn 9.000 werknemers en zijn netwerk van commerciële tussenpersonen, agenten, makelaars en partners om een partner voor het leven te zijn voor zijn klanten. Generali France is een bedrijf dat zich inzet voor een wereldwijde MVO-aanpak en zijn klanten ondersteunt in hun streven naar een meer verantwoordelijke, duurzame en inclusieve economie door middel van oplossingen die perfect aansluiten bij de sociale en ecologische vraagstukken van de wereld van vandaag.

Meer informatie vindt u op www.generali.fr
Of volg ons nieuws op Twitter.

Over Akur8

Akur8 zorgt voor een revolutie in verzekeringsprijzen met transparante AI. Akur8 heeft een unieke AI-gebaseerde oplossing voor verzekeringsprijzen ontwikkeld die modellering voor verzekeringsmaatschappijen automatiseert en tegelijkertijd volledige transparantie en controle behoudt over de gemaakte modellen, zoals vereist door toezichthouders wereldwijd. Akur8 is de enige oplossing op de markt die Machine Learning en actuariële werelden met elkaar verenigt, waardoor prijsoptimalisatie op basis van Customer Lifetime Value mogelijk wordt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Voor Akur8
Astrid Noël

astrid.noel@akur8-tech.com

Voor Generali France
Olivier Cimelière

Olivier.Cimeliere@Generali.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr