15:55 uur 18-03-2021

Autofleet biedt Vehicle-as-a-Service-platform voor de implementatie van autonome elektrische shuttles van Keolis in Zweden

AI-aangedreven platform van Autofleet gaat shuttle-operaties bewaken en belangrijke prestatiegegevens genereren voor toekomstige autonome mobiliteitsimplementaties

TEL AVIV, Israël–(BUSINESS WIRE)– Autofleet, een leverancier van AI-aangedreven oplossingen voor wagenparkoptimalisatie, werd door Keolis, een exploitant van het openbaar vervoer, geselecteerd om zijn platform te leveren voor een project voor autonome elektrische voertuigen (AEV) in Göteborg, Zweden. De shuttle-operatie begon op 18 januari 2021 namens de lokale openbaarvervoersautoriteit Västtrafik. De autonome pendeldienst is het eerste project in een voortdurende samenwerking om het platform van Autofleet te gebruiken voor het beheer van de nieuwe mobiliteitsoplossingen van Keolis.

De pendeldienst, die is geïntegreerd in het openbaar vervoersnetwerk van de stad Göteborg als lijn 56, zal een route bedienen die industriële en residentiële locaties bestrijkt met behulp van twee autonome elektrische shuttles vervaardigd door Navya. Deze autonome elektrische shuttleservice is ontworpen om te werken in omstandigheden zoals temperaturen onder het vriespunt en sneeuw en is het meest geavanceerde mobiliteitsproject van de stad tot nu toe.

Het platform van Autofleet verzamelt en analyseert granulaire shuttledata via een integratie met Navya’s API in realtime om bruikbare inzichten te verkrijgen voor operators over de prestaties van het project. De interface volgt shuttles op individueel sensorniveau en levert continu data zoals station- en passagiersgebruik, waardoor Keolis duidelijke inzichten krijgt voor optimalisatie en verbetering van de dienstverlening. Geautomatiseerde meldings- en waarschuwingsmogelijkheden houden de operationele teams op de hoogte van gebeurtenissen in het veld wanneer deze zich voordoen. Bovendien stelt de Autofleet-chauffeur-app veiligheidsoperators in staat om rapporten bij te houden en te delen met hun team in één enkele interface.

Het platform van Autofleet is onafhankelijk van de voertuigfabrikant of het voertuigtype. Voor hun voortdurende samenwerking met Autofleet is Keolis in staat om autonome shuttles en voertuigen met elektrische of verbrandingsmotor in het platform te integreren, waardoor de transportoperator een enkel toegangspunt heeft voor het beheren en opschalen van hun implementaties.

“Het platform van Autofleet biedt impactvolle gegevens waarmee we KPI’s kunnen meten en op hun beurt onze toolkit met services voor toekomstige projecten kunnen verbeteren,” aldus Scheherazade Zekri, directeur New Mobility Services bij Keolis Group. “De samenwerking van het bedrijf met ons is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van nieuwe autonome pendeldiensten die het wagenpark beter beheren en de pendelaars van dienst zijn.”

“Het doel van Autofleet is om duurzame mobiliteitsdiensten te implementeren en de overgang van zware wagenparken naar Vehicle as a Service-providers te ondersteunen,” stelde Kobi Eisenberg, CEO bij Autofleet. “We zijn verheugd om met Keolis samen te werken aan dit project om autonome operaties uit te voeren in extreme omstandigheden om de transportbehoeften van gemeenschappen over de hele wereld uit te voeren.”

Autofleet biedt wagenparkbeheerders en -exploitanten een platform om wagenparkbeheer voor organisaties te automatiseren en te optimaliseren en werkt samen met andere wereldwijde wagenparken en fabrikanten, waaronder Avis Budget Group, Zipcar, Keolis en Suzuki. In april 2020 kondigde Autofleet een kapitaalverhoging aan van in totaal $ 7,5 miljoen uit de Serie A, geleid door MizMaa Ventures, en seed-financiering, geleid door Maniv Mobility.

Over Autofleet

Autofleet biedt het toonaangevende Vehicle-as-a-Service-platform voor wagenparken om bestaande activiteiten te optimaliseren en naadloos nieuwe bedrijfsmodellen te lanceren op basis van bestaande activa. Het platform maakt gebruik van geavanceerde algoritmen voor machine learning voor het voorspellen van de vraag, geoptimaliseerde plaatsing en afstemming, geautomatiseerd pitstopbeheer en in/de-fleeting, en meer. Ga voor meer informatie naar https://www.autofleet.io/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Leo Traub

Antenna Group voor Autofleet

autofleet@antennagroup.com
(646) 883-3562

Check out our twitter: @NewsNovumpr