17:51 uur 15-03-2021

Reply en Banca Generali brengen u de First Reply Sustainable Investment Challenge: maak uw transacties impactvol

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Na een groeiende interesse in duurzaamheid onder de jongere generatie en het succes van de editie van vorig jaar, lanceert Reply een gloednieuwe online Investment Challenge. De internationale wedstrijd, gericht op studenten en jonge professionals, is erop gericht deelnemers te helpen niet alleen te leren beleggen, maar ook duurzaam te beleggen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210315005618/nl/

Voor het tweede opeenvolgende jaar wordt de Investment Challenge gelanceerd in samenwerking met Banca Generali. De beste privébank van Italië heeft een sterke achtergrond in duurzame investeringen en zal studenten door de verschillende niveaus van de competitie begeleiden.

De editie van dit jaar wordt ook ondersteund door MainStreet Partners en de MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business. MainStreet Partners, een in Londen gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in duurzame investeringen en portfolio-analyse, zal de ESG-scores voor de competitie verstrekken.

De MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business zal ook ondersteuning bieden en heeft zijn toewijding bevestigd aan projecten met een sterke ervaringsgerichte benadering en gebaseerd op geavanceerde experimenten op het gebied van financiën en financiële investeringen, zoals de Reply Sustainable Investment Challenge.

Deelnemers van over de hele wereld zullen een virtueel kapitaal van $ 1 miljoen hebben om in realtime op de Amerikaanse markt te handelen. Het zal niet alleen hun kennis van ESG-scores verdiepen, maar ook hun basiskennis op het gebied van financiën en beleggen verbeteren. Het doel van de Challenge is om deelnemers te helpen bij het identificeren van de beste bedrijven om in te investeren, om zo een positieve impact te hebben voor toekomstige generaties.

De inschrijving loopt van 8 maart t/m 16 april. Deelnemers krijgen de kans om zich in te schrijven en leren duurzaam te investeren in een veilige omgeving door middel van leerpillen (hapklare tutorials), online webinars en tests over beleggen en ESG-basics.

Tijdens de kwalificatiefase – van 19 t/m 30 april – worden de portefeuilles gecrediteerd met $ 1 miljoen en beginnen alle deelnemers het online tegen elkaar op te nemen. Ze worden vervolgens gerangschikt en geëvalueerd op basis van hun keuzes voor duurzaam beleggen.

De 100 beste handelaren die hun winst willen maximaliseren door te investeren in de bedrijven met de beste ESG-score, gaan door naar de laatste ronde op 12-14 mei en de drie meest ESG-bewuste beleggers zullen elk een prijs ontvangen.

De Investment Challenge maakt deel uit van Reply’s Challenges-programma, dat zich richt op de meest innovatieve trends op het gebied van coderingscreativiteit, cyberbeveiliging en financiën. Sinds 2018 hebben meer dan 100.000 mensen zich aangesloten bij de Reply Challenges-community en vorig jaar namen meer dan 8.400 spelers deel aan de eerste Reply Investment Challenge.

De inschrijving voor de Reply Sustainable Investment Challenge is geopend t/m 16 april. Meld u aan op challenges.reply.com.

°°°

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Banca Generali

Banca Generali is een vooraanstaande Italiaanse privébank. De bank is gespecialiseerd in financiële planning en activabescherming voor klanten, via zijn netwerk van zeer bekwame private bankiers. De strategie van het bedrijf is gebaseerd op vier belangrijke elementen: gekwalificeerd advies van professionals die gespecialiseerd zijn in het beschermen van het familievermogen en hen ondersteunen bij het plannen van hun toekomst; een geavanceerd productportfolio met oplossingen die toegesneden zijn op persoonlijke behoeften; innovatieve diensten voor vermogensbeheer voor de zorg voor materiële en financiële activa; en innovatieve tools die gebruik maken van technologie om de mate van vertrouwen tussen adviseur en klant te vergroten. De missie van de bank onderstreept het belang van het altijd hebben van een vertrouwde adviseur op lange termijn, aan de zijde van de klant, om zijn/haar levensplan en projecten op te bouwen en te verzorgen. Genoteerd aan de beurs van Milaan sinds november 2006, en 50,1% gecontroleerd door de Assicurazioni Generali Group – synoniem met meer dan 180 jaar internationale soliditeit en veiligheid – beheert het bedrijf meer dan 74,5 miljard euro aan activa voor klanten (cijfers per 31 december 2019). Met een wijdverspreide aanwezigheid in heel Italië beschikt de bank over 45 filialen en 137 kantoren ter beschikking van meer dan 2050 financiële adviseurs, en een geavanceerde digitale contactdienst voor de activiteiten. Daarnaast is er het digitale bankplatform, www.bancagenerali.it, waarmee klanten onafhankelijk toegang hebben tot bankdiensten en -activiteiten.

MainStreet Partners

MainStreet is de vertrouwde ESG-partner van topbeleggers en biedt een one-stop-shop voor hun duurzaamheidseisen op portefeuilleniveau. Haar klanten zijn enkele van de meest geavanceerde en toonaangevende vermogensbeheerders, activabeheerders, investeringsbanken, verzekeringen en vermogensbezitters in de financiële sector. MainStreet Partners is gevestigd in Londen, wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority en bestaat uit twee hoofddivisies:

  1. ESG Advisory – biedt oplossingen voor het creëren van ESG-portefeuilles met meerdere activa en meerdere beheerders met beleggingsfondsen, aandelen en obligaties. Het bedrijf ontwikkelt samen met de partners producten die voldoen aan de hoogste duurzaamheidsnormen;
  2. Portfolio Analytics – biedt een holistische benadering van ESG-gegevensanalyse, zoals: transparante en gedetailleerde ESG-scores van fondsen, beoordeling van de portefeuilles van klanten om hun ESG-profiel te verbeteren en ze af te stemmen op de ‘groene’ regelgeving.

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business

MIP is de Graduate School of Business van de Politecnico di Milano, een van de beste wetenschappelijke en technologische universiteiten ter wereld, die zich al meer dan 40 jaar bezighoudt met het aanbieden van managementtrainingsprogramma’s voor afgestudeerden, professionals, bedrijven en instellingen.

Het heeft zich altijd onderscheiden op het gebied van innovatie, digitale transformatie en duurzaamheid. In 2014 lanceerde het de eerste Executive MBA van Italië op het gebied van digitaal leren en vandaag de dag is digitale training een integraal onderdeel van het volledige opleidingsportfolio. Deze toewijding heeft ertoe geleid dat MIP is gestegen in ‘s werelds toonaangevende ranglijsten, de school staat op de 5e plaats in de QS Online MBA Rankings 2020 en op de 9e plaats in de FT Online MBA Ranking 2020. De school besteedt bijzondere aandacht aan kwesties die verband houden met duurzaamheid: het is de enige European Business School onder B Corp-gecertificeerde instellingen, een erkenning die wordt gegeven aan bedrijven die worden gekenmerkt door hun inzet voor duurzame ontwikkeling en voor het opbouwen van een meer inclusieve samenleving. MIP werkt voortdurend samen met nationaal en internationaal gerenommeerde bedrijven en bouwt partnerschappen op die het mogelijk maken om trainingen te ontwerpen die de tools bieden die nodig zijn om de uitdagingen van de huidige markten aan te gaan. Internationalisering is een ander kenmerk van MIP: elke dag zijn meer dan 70 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigd in de klaslokalen en kantoren.

Het opleidingsaanbod bestaat elk jaar uit meer dan 40 masterdiploma’s, waaronder MBA’s en Executive MBA’s, een catalogus van meer dan 200 open programma’s voor leidinggevenden en diverse op maat gemaakte trainingscursussen voor bedrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +39 02 535761

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Banca Generali
Davide Pastore

davide.pastore@bancagenerali.it
Tel. +39 337 1115357

MainStreet Partners
Eleonora Cugini

cugini@mspartners.org
Tel. +44 (0)20 3761 9761

MIP Politecnico di Milano Graduate School of Business
Marco Gabrieli

mgabrieli@l45.it
Tel. +39 349 5347912

Check out our twitter: @NewsNovumpr