19:32 uur 12-03-2021

Public Power Corporation S.A. kondigt de succesvolle prijsstelling aan van haar debuterende Sustainability-Linked Senior Notes met vervaldatum in 2026

NIET VOOR VRIJGAVE, PUBLICATIE OF DISTRIBUTIE, DIRECT OF INDIRECT, IN OF NAAR DE VERENIGDE STATEN

ATHENE, Griekenland–(BUSINESS WIRE)– Public Power Corporation S.A. (‘PPC’) kondigt vandaag de succesvolle prijsbepaling aan van haar inaugurele internationale aanbieding (het ‘Aanbod’) van € 650 miljoen aan sustainability-linked senior notes met vervaldatum in 2026 (de ‘Sustainability-Linked Notes’ of ‘Notes’) tegen een couponprijs van 3,875% en een uitgifteprijs van 100%. De Notes zullen worden uitgegeven overeenkomstig artikel 59, paragraaf 2 en artikel 74 van Griekse wet 4548/2018 en artikel 14 van Griekse wet 3156/2003 en zullen worden beheerst door de wet van New York. De opbrengsten van het Aanbod zullen worden gebruikt om bestaande schulden terug te betalen, voor algemene bedrijfsdoeleinden en om kosten en uitgaven in verband met het Aanbod te betalen. PPC is voornemens om de Sustainability-Linked Senior Notes te laten noteren op de Officiële Lijst van Euronext Dublin en te laten verhandelen op de Global Exchange Market daarvan, of op een ander geschikt handelsplatform in de Europese Unie. Het Aanbod is gepland om te worden verrekend op 18 maart 2021, onder voorbehoud van de vervulling van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

HSBC Continental Europe S.A. en Goldman Sachs Bank Europe SE treden op als Joint Global Coordinators en Physical Bookrunners; Citigroup Global Markets Europe AG treedt op als Joint Global Coordinator en Joint Bookrunner; en Alpha Bank SA, Ambrosia Capital Ltd, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank S.A., JP Morgan AG, National Bank of Greece S.A. en Piraeus Bank S.A. treden op als Joint Bookrunners in verband met het Aanbod. HSBC Continental Europe S.A. treedt ook op als Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor.

PPC is de grootste generator en leverancier van elektriciteit in Griekenland, evenals de enige eigenaar van het elektriciteitsdistributienetwerk dat wordt beheerd door haar 100% dochteronderneming Hellenic Electricity Distribution Network Operator S.A., die elektriciteit levert aan ongeveer 6,1 miljoen eindklanten. PPC loopt al meer dan 70 jaar voorop in de Griekse energie-industrie en maakt integraal deel uit van het elektrificatieproces van het land. PPC is beursgenoteerd en haar aandelen worden verhandeld op de hoofdmarkt van de Athens Exchange met een marktkapitalisatie van ongeveer € 2,1 miljard vanaf 11 maart 2021.

DISCLAIMER

OPMERKING: Deze aankondiging is gepubliceerd in overeenstemming met de toepasselijke bepalingen van onder meer Verordening (EU) nr. 596/2014, Griekse wet 3556/2007 en het Rulebook (Verordening) van de Athens Exchange, elk zoals gewijzigd en van kracht.

Deze aankondiging is geen aanbod om effecten te verkopen in de Verenigde Staten en niet voor distributie in de Verenigde Staten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Public Power Corporation S.A.
Investor Relations, e-mail: ir@dei.com.gr

Ioannis Stefos, IR Director
Telefoon: + 30 210 529 2153

Fax: +30 210 523 0394

e-mail: i.stefos@dei.com.gr

Check out our twitter: @NewsNovumpr