13:01 uur 11-03-2021

REPLY: nieuwe roep om digitalisering in de levensmiddelenindustrie

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– In een rapport van Reply, uitgevoerd met het trendplatform SONAR, wordt gekeken naar de impact van de pandemie op de levensmiddelenindustrie. COVID-19 opent als katalysator voor digitalisering de weg naar nieuwe bedrijfsmodellen in Europa.

Verspreid over heel Europa is de belangstelling voor online bezorgdiensten in 2020 gemiddeld met 140 procent gegroeid. De gemiddelde prijs van aandelen voor de grootste bezorgdienstorganisaties steeg met 53 procent. Gemiddeld 34 procent van de Europeanen bestelde online etenswaren in het derde kwartaal van 2020. Wereldwijd lag dat percentage op 56 procent.

In het beginstadium van de pandemie waren horecagelegenheden verspreid over heel Europa gesloten. Door de groei van het online winkelen voor levensmiddelen, moest de logistiek van levensmiddelenleveranciers plotseling aan nieuwe eisen voldoen. Digitale logistiek in het backend van supplychains is belangrijk om een uitgebreidere selectie producten te kunnen bieden aan consumenten. Het bieden van een omnichannel benadering tot het klanttraject – van het eerste contact tot aan de aflevering – is cruciaal om verschillende klanten met uiteenlopende behoeften te kunnen bereiken.

Diensten voor maaltijdbezorging stapten in het gat dat door de beperkingen die door de lockdown waren opgelegd aan restaurants, bars, cafés en andere etablissementen was ontstaan. Totdat restaurants weer langdurig open kunnen, blijft een combinatie van online en offline aanbod noodzakelijk om klanten vast te houden en tevreden te stellen door middel van persoonlijk afgestemde aanbiedingen. Digitale reserveringstools worden belangrijker en de vraag naar online reserveringen groeit in afwachting van het moment waarop de beperkingen worden opgeheven.

Grote levensmiddelenketens bieden al enige tijd aanbiedingen, kortingen, bestel- en betaalmogelijkheden die alleen of allereerst worden aangeboden in een (mobiele) app. Vooraf bestellen, maaltijdkits en achteraf betalen voor vaste klanten: er wordt steeds meer van de levensmiddelenindustrie verwacht om online te kunnen functioneren. Volgens de Europese Centrale Bank geeft 87% van de Europeanen aan dat ze ook in de toekomst steeds minder met contant geld gaan betalen. Levensmiddelenwinkels die gebruikmaken van technologie voor analyse en het nemen van beslissingen zullen de vruchten daarvan plukken. De efficiëntie op gebieden als menuplanning voor restaurants en maaltijdbestelling voor consumenten moet worden geoptimaliseerd. Het digitaal vastleggen van consumentengegevens helpt levenmiddelenwinkels om beter inzicht te verkrijgen in consumenten en om zich te onderscheiding van de concurrentie.

“Levensmiddelenbedrijven die een allesomvattende consumentenbeleving creëren op basis van strategische, op data gebaseerde inzichten scheppen mogelijkheden voor zeer persoonlijke aanbiedingen, afgestemd op individuele voorkeuren, die niet alleen aanvullende inkomsten gaan genereren, maar die ook trouwere klanten opleveren. Inzicht in het gedrag en de voorkeuren van consumenten biedt een betrouwbaar perspectief voor groeimogelijkheden van een bedrijf op de lange termijn”, aldus Filippo Rizzante, CTO van Reply.

Het rapport COVID-19 Food & Beverage vormt onderdeel van een serie, gepubliceerd door Reply, over de impact van de pandemie op bedrijven en op het dagelijks leven. Alle rapporten zijn te vinden in de Reply COVID-19-serie.

Het volledige rapport is hier te lezen.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen die zijn gebaseerd op nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als netwerk van uiterst gespecialiseerde bedrijven, specificeert en ontwikkelt Reply bedrijfsmodellen die mogelijk zijn geworden door de nieuwe modellen op basis van AI, big data, cloudcomputing, digitale media en het Internet of Things. Reply biedt adviezen, systeemintegratie en digitale services aan organisaties in de telecom- en mediasector, de industrie- en dienstensector, het bank- en verzekeringswezen en de publieke sector. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr