08:51 uur 11-03-2021

NTT DATA lanceert Platea Banking – een nieuw digitaal bankplatform dat banken helpt bij het opstellen van innovatieve open bankvoorstellen

Platea Banking is ontworpen om banken meer mogelijkheden te bieden en hen in staat te stellen te concurreren met fintechs en nieuwe banken door snel nieuwe bedrijfsmodellen en gedifferentieerde diensten te lanceren

TOKIO– (BUSINESS WIRE) – NTT DATA, een erkend leider in consulting en IT-diensten voor de bank- en financiële dienstensector, kondigde vandaag de lancering aan van Platea Banking, een nieuw digitaal bankplatform. Platea Banking helpt banken om transformatie-uitdagingen aan te gaan met hun legacy-technologie en om sneller nieuwe diensten of innovatieve nieuwe bedrijfsmodellen te lanceren.

Banken passen zich langzaam aan aan het moderne bankieren, gehinderd door verouderde systemen en een gebrek aan middelen om de digitale ervaringen te creëren waar consumenten om vragen. Als langetermijnpartners van enkele van ‘s werelds grootste retailbanken heeft NTT DATA deze uitdagingen voor traditionele banken uit eerste hand meegemaakt en is getuige geweest van veranderingen in de bankstructuur die is ontstaan ​​door het Open Banking-tijdperk. Als gevolg hiervan is Platea Banking gebouwd om banken over de hele wereld te helpen af ​​te stappen van monolithische modellen en hen in staat te stellen nieuwe operationele modellen te creëren via een platformgebaseerde benadering, wat een meer klantgerichte focus op het bankwezen mogelijk maakt.

NTT DATA Launches Platea Banking – A New Digital Banking Platform That Helps Banks Compose Innovative Open Banking Propositions

Platea Banking has been designed to empower banks and enable them to compete with fintechs and neobanks, by quickly launching new business models and differentiated services

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– NTT DATA, a recognised leader in consulting and IT services for the banking and financial services industry, today announced the launch of Platea Banking, a new digital banking platform. Platea Banking helps banks to address transformation challenges with their legacy technology, and to launch new services or innovative new business models faster.

Banks are slowly adapting to modern banking, hindered by legacy systems and a lack of resources to create the digital experiences that consumers demand. As long-term partners to some of the world’s largest retail banks, NTT DATA has experienced these challenges for traditional banks first-hand and witnessed changes in the structure of banking created by the Open Banking era. As a result, Platea Banking has been built to help banks around the globe move away from monolithic models and enable them to create new operational models through a platform-based approach, which facilitates a more customer-centric focus to banking.

Built with modern cloud-native banking architecture, Platea Banking is an open banking platform that brings an extensive integrated partner ecosystem and a set of functional modules that enables banks to build their own digital platforms. The modules include a full suite of services, from customer onboarding to lending, planning and financial management, card issuing and processing, and payments, among others. This cloud-focussed approach grants both elasticity and flexibility, so banks can use Platea Banking to grow their digital offering at a pace that suits them, without being locked into a specific vendor.

Manuel Romero, Global Head of NTT DATA’s Open Banking Practice, commented: “Technology plays a central role in helping banks innovate and deliver next-generation banking services to their customers. With consumers demanding digital banking experiences, it is imperative that banks act accordingly to respond their needs. Platea Banking has been built to empower banks, providing them with a path to incorporate cloud-native technology to expand their business, as well as the ability to overcome obstacles such as scalability issues, legacy IT and compliance.”

To find out more about Platea Banking and the services it provides, or to request for a demo of the platform, go to: https://www.plateabanking.com/

About Platea Banking

Platea Banking is a trademarked open banking platform, built by NTT DATA Corporation. Platea Banking has been built using next-generation digital architecture to support the most challenging business ventures for banks and FSI businesses. It helps to transform legacy infrastructure through progressive core modernization, while simultaneously helping banks and FSI businesses launch new growth ventures through a greenfield technology stack. This helps them operate today and compete with new digital players, as well as set them up for success in future. Find out more about Platea Banking by visiting https://www.plateabanking.com/

Contacts

NTT DATA Corporation, Global Marketing Headquarters

Kaoru Kumashiro

global-marketing@kits.nttdata.co.jp

Check out our twitter: @NewsNovumpr