08:36 uur 10-03-2021

Amerikaanse scheepsbouwer Halter Marine bestelt tal van Inrotech lasrobots

ODENSE, Denemarken – (BUSINESS WIRE) – Inrotech heeft een order ontvangen voor een uitgebreide set lasrobots voor de scheepsbouw in de Verenigde Staten. De Inrotech-MicroTwin en Inrotech-Crawler zijn gekocht door Halter Marine in Pascagoula, Miss., en zullen worden gebruikt tijdens de bouw van de nieuwe Polar Security Cutter van de Amerikaanse kustwacht. Het 460 voet lange schip zal de Amerikaanse nationale belangen in de Arctische en Antarctische wateren ondersteunen.

De standaard lasrobots van Inrotech passen in de productiebehoeften van Halter Marine om de Polar Security Cutter efficiënt samen met een verscheidenheid aan zeeschepen te lassen.

“We zijn vereerd om deel uit te maken van deze strategische samenwerking met Halter Marine“, zegt Thomas Bøgner, Sales Director van Inrotech. “Het verbeteren van robot lasoplossingen met Halter Marine is een belangrijke stap voor beide partijen, en we zijn absoluut toegewijd aan niets anders dan een succesvolle operatie.”

American Shipbuilder Halter Marine Orders Numerous Inrotech Welding Robots

ODENSE, Denmark–(BUSINESS WIRE)– Inrotech has received an order for an extensive set of welding robots for shipbuilding in the United States. The Inrotech-MicroTwin and Inrotech-Crawler were purchased by Halter Marine in Pascagoula, Miss., and will be used during construction of United States Coast Guard’s new Polar Security Cutter. The 460-foot vessel will support U.S. national interests in Arctic and Antarctic waters.

Inrotech’s standard welding robots fits into Halter Marine’s production needs to efficiently weld the Polar Security Cutter along with a variety of ocean-going vessels.

“We are honored to be part of this strategic cooperation with Halter Marine,” said Thomas Bøgner, Sales Director of Inrotech. “To enhance robotic welding solutions with Halter Marine is an important step for both parties, and we are absolutely committed to nothing else than successful operation.”

The robots will be integrated and implemented in Halter Marine’s production in order to reduce manhours, increase welding quality and improve productivity. Inrotech’s welding robots usually substitutes 4-5 welders per shift per robot.

“Among other things, we ensure an improved competitiveness for Halter Marine, just as we ensure a clearly improved working environment for several welding workers,” says Thomas Bøgner.

In addition to shipyards, Inrotech’s intelligent and mobile robotic welding systems is the obvious choice for in the offshore industry, green energy sector and manufacturers of heavy-duty steel structures.

Inrotech is a Danish company which is born out of the shipbuilding industry and today shipbuilding is still the main market. Instead of huge gantries with large and heavy semi-stationary robots, which were operating in dedicated production areas where the large components were transported in order to be welded, Inrotech chose the other way around: Making small, mobile robot solutions, which can be moved to or even into the existing production layout.

Without compromising welding efficiency, this solution offered several advantages to the traditional gantry-based solutions: lower cost, less transport of large structures and flexibility to move to different working areas.

Inrotech has delivered highly feasible welding robots of wind-towers, steel structures such as bridges and other applications worldwide but also for Hydro plants.

The company’s success is based on a unique technology combination of mobile welding automation and a user-friendly software. With the growing demand for quality welding, requirements for improvement of working environment, lack of skilled welders, Inrotech see a huge potential market for robot welding solutions.

Press Photos

Contacts

Press Coordinator for Inrotech:

Malene Grouleff, malene@grouleff.it, +45 28915809

Check out our twitter: @NewsNovumpr