23:13 uur 09-03-2021

Westlab en ProAmpac komen met innovatieve recyclebare zak voor badzout

CINCINNATI–(BUSINESS WIRE)– ProAmpac, een marktleider in flexibele verpakkingen, zet zijn missie om duurzame oplossingen te leveren voort in samenwerking met Westlab, een internationaal merk voor luxe, natuurlijke, toegankelijke en betaalbare mineraalbadzoutproducten, met de aankondiging van een recyclebare zak voor luxebadzout.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210309006050/nl/

Westlab’s premium bath salts packaged with ProAmpac’s R-1050 ProActive Recyclable Film (Photo: Business Wire)

Westlab’s premium bath salts packaged with ProAmpac’s R-1050 ProActive Recyclable Film (Photo: Business Wire)

“Een partnerschap met een groot merk zoals Westlab is essentieel om de nieuwste producten op het gebied van duurzame flexibele verpakkingsinnovaties op de markt te brengen. De vooruitziende visie van Westlab in combinatie met de expertise op het gebied van materiaalkunde van ProAmpac bewijst dat groenere flexibele verpakkingen kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende markten en toepassingen,” aldus Adam Grose, Chief Commercial Officer van ProAmpac.

Deze luxebadzoutproducten zijn de eerste commerciële verpakkingstoepassing waarbij gebruik gemaakt wordt van ProActive Recyclable R-1050-folie, een onderdeel van het ProActive Sustainability®-productaanbod van ProAmpac. Het zakje wordt gezien als klaar voor recycling en is goedgekeurd voor inzamelstromen voor polyethyleenfolie.

“Westlab is er trots op een voorloper te zijn voor wellness. Daarom moeten we consumenten echt verpakkingen geven die duurzamer zijn. Het folie van ProAmpac is niet alleen recyclebaar, maar het voldeed aan onze specificaties bij de vulmachines. Deze zak is een succes op alle vlakken,” aldus Nigel Hargreaves, Sales Director bij Westlab.

De nieuwe staande zak heeft een recyclebare ritssluiting en HD-flexografische opdruk om duidelijke berichtgeving en huisstijl te verzekeren. Bovendien bevat deze verpakkingsoplossing die klaar is voor recycling bijna 10% minder verpakkingsmateriaal in vergelijking met de niet-recyclebare versie, zonder negatieve gevolgen voor de productprestatie en veiligheid.

“Een belangrijke uitdaging waarvoor ProAmpac een oplossing moest vinden bij de ontwikkeling van deze recyclebare zak zonder metaalfolie, was ervoor te zorgen dat hij sterker was en valbestendig voor 1 kilogram verpakt zoutproduct, en dat met gebruik van minder materiaal,” zei Manuel Jaggi, Manager Productontwikkeling bij ProAmpac. “R-1050 biedt niet alleen de vereiste duurzaamheid, maar ook een hoge hittebestendigheid, wat bijdraagt aan het behouden van de vulefficiëntie. Bovendien zorgt de hoogglanzende buitenkant ervoor dat de verpakking eruit spring op het rek.”

Badzoutproducten van Westlab worden verkocht bij kwaliteitswinkels in de Europese Unie en de V.S. Neem voor meer informatie over het ProActive Sustainability-aanbod van ProAmpac contact op met Marketing@ProAmpac.com of ga naar ProAmpac.com/Sustainability.

Over Westlab

Westlab is de wereldwijde deskundige voor natuurlijke, minerale badzoutproducten, die de groei van de categorie transformeert. De missie van Westlab is natuurlijke wellnessproducten van hoge kwaliteit beschikbaar te stellen aan gewone werkende mensen en hun gezinnen, voor een klantvriendelijke prijs. De 100% natuurlijke, veganistische en proefdiervrije badzoutproducten in de meermaals bekroonde portefeuille van Westlab zijn ontworpen om het dagelijks welzijn te vergroten. De voordelen van Westlab Salts zijn onder andere het hervinden van conditie, slaap, lichaamsreiniging en ontspanning, alle fundamenteel voor het ondersteunen van gezondheid en welzijn in deze moeilijke tijden. Ga voor meer informatie naar www.westlab.co.uk

Over ProAmpac

ProAmpac is een toonaangevend wereldwijd bedrijf in flexibele verpakkingen met een uitgebreid productaanbod, dat creatieve verpakkingsoplossingen, brancheleidende klantenservice en bekroonde innovatie op een diverse wereldwijde markt biedt. De aanpak van duurzaamheid van ProAmpac, ProActive Sustainability®, biedt innovatieve duurzame flexibele verpakkingsproducten om onze klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. We laten ons in ons werk leiden door vier kernwaarden die de basis vormen voor ons succes: integriteit, intensiteit, innovatie en betrokkenheid. Het in Cincinnati gevestigde ProAmpac is in handen van Pritzker Private Capital, samen met het management en mede-investeerders. Ga voor meer informatie naar ProAmpac.com of neem contact op met Media@ProAmpac.com.

Over Pritzker Private Capital

Pritzker Private Capital werkt samen met middelgrote bedrijven gevestigd in Noord-Amerika met leidende posities in de fabricaten-, dienstverlenings- en gezondheidszorgsector. De gedifferentieerde kapitaalbasis met een lange looptijd van het bedrijf zorgt voor efficiënte besluitvorming, brede flexibiliteit met transactiestructuur en investeringshorizon, en afstemming met alle belanghebbenden. Pritzker Private Capital bouwt bedrijven voor de lange termijn en is een ideale partner voor ondernemingen en familiebedrijven. Pritzker Private Capital heeft de Principles for Responsible Investment (PRI) van de Verenigde Naties ondertekend. Ga voor meer informatie naar PPCPartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristy Paulin

ProAmpac

(413) 875-9872

Kristy.Paulin@ProAmpac.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr