19:49 uur 08-03-2021

NielsenIQ vestigt onafhankelijkheid als zelfstandig bedrijf

Als nieuw bedrijf wil NielsenIQ zijn activiteiten transformeren en de toekomst van handel invulling geven

CHICAGO–(BUSINESS WIRE)– Vandaag begint NielsenIQ aan zijn volgende hoofdstuk als onafhankelijk bedrijf met de afronding van de overname door Advent International in samenwerking met de aankomende uitvoerend voorzitter en CEO James ‘Jim’ Peck. Als op zichzelf staand bedrijf is NielsenIQ beter gepositioneerd om zijn transformatie te versnellen en zijn marktleidende positie te versterken.

Om verder te gaan als definitieve leider in de FMCG-industrie en een nieuw tijdperk van technologische vooruitgang en innovatie in te luiden, zullen drie nieuwe leiders zich bij NielsenIQ voegen. Mohit Kapoor treedt toe als Chief Technology Officer en houdt toezicht op alle aspecten van technologie. Steve Matthesen, een Nielsen-veteraan, treedt toe als Chief Strategy Officer om te helpen bij het ontwikkelen en uitvoeren van de bedrijfsstrategie en andere belangrijke initiatieven. Curt Miller treedt toe als Chief Transformation Officer om de organisatorische afstemming te stimuleren die de groeistrategie van NielsenIQ ondersteunt.

“NielsenIQ heeft een unieke kans om een wendbare partner te worden met de flexibiliteit om strategische investeringen en innovatie in de toekomst te vergroten,” aldus Jim Peck, uitvoerend voorzitter en CEO van NielsenIQ. “Onze onafhankelijkheid onderstreept onze toewijding aan een ommekeerplan waarmee we onze klanten en partners beter kunnen ondersteunen en maximale waarde kunnen leveren terwijl we ons aanpassen aan de veranderende markt en klantdynamiek.”

Klanten zullen kunnen blijven vertrouwen op de toonaangevende data van NielsenIQ, terwijl het bedrijf de levering van nieuwe mogelijkheden versnelt en zijn activiteiten verfijnt. Als vertrouwde partner met grondige kennis van de FMCG- en detailhandel heeft NielsenIQ de mogelijkheid om moeilijke beslissingen te nemen, zich aan te passen aan de behoeften van de klant en innovatieve oplossingen te leveren die echt voldoen aan de behoeften van de klant.

Over NielsenIQ

NielsenIQ is de leider in het bieden van de meest complete, onbevooroordeelde kijk op consumentengedrag, wereldwijd. Aangedreven door een baanbrekend platform voor consumentengoederen en gevoed door rijke analytische mogelijkheden, maakt NielsenIQ gedurfde, zelfverzekerde besluitvorming mogelijk voor ‘s werelds toonaangevende bedrijven en retailers in consumptiegoederen.

Door uitgebreide datasets te gebruiken en alle transacties gelijk te meten, geeft NielsenIQ klanten een toekomstgerichte kijk op consumentengedrag om de prestaties op alle retailplatforms te optimaliseren. Onze open filosofie over data-integratie maakt de meest invloedrijke consumentendatasets ter wereld mogelijk. NielsenIQ levert de volledige waarheid.

NielsenIQ, een portfoliobedrijf van Advent International, heeft activiteiten in bijna 100 markten en bestrijkt meer dan 90% van de wereldbevolking. Ga voor meer informatie naar www.nielseniq.com.

Over Advent International

Advent International, opgericht in 1984, is een van de grootste en meest ervaren wereldwijde private equity-investeerders. Het bedrijf heeft geïnvesteerd in meer dan 350 private equity-transacties in 41 landen en had op 30 september 2020 $ 66,2 miljard aan beheerd vermogen. Met 15 kantoren in 12 landen heeft Advent een wereldwijd geïntegreerd team van meer dan 200 investeringsprofessionals in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië opgericht. Het bedrijf richt zich op investeringen in vijf kernsectoren, waaronder zakelijke en financiële dienstverlening; gezondheidszorg; industrieel; detailhandel, consument en vrije tijd; en technologie. Na 35 jaar toewijding aan internationale investeringen, blijft Advent zich inzetten voor samenwerking met managementteams om aanhoudende omzet- en winstgroei te realiseren voor zijn portfoliobedrijven.

Ga voor meer informatie naar www.adventinternational.com of www.linkedin.com/company/advent-international

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediarelaties: Fernanda Paredes, fernanda.paredes@nielseniq.com, +1 917-291-1196

Gillian Mosher, gillian.mosher@nielseniq.com, +1 647-282-9714

Check out our twitter: @NewsNovumpr