21:25 uur 03-03-2021

Monument Re verwerft variabele lijfrenteportefeuille van Athora Ireland Plc.

HAMILTON, Bermuda–(BUSINESS WIRE)– Monument Re heeft vandaag aangekondigd dat het, onder voorbehoud van de noodzakelijke Ierse High Court en regelgevende goedkeuringen, heeft ingestemd om de closed-block-portfolio van variabele lijfrentes over te nemen van Athora Ireland plc, een volledige dochteronderneming van Athora Holding Ltd. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

​“We zijn verheugd dat we overeenstemming hebben bereikt met Athora om dit bedrijfsonderdeel over te nemen. Dit versterkt onze positie als marktleidende consolidator in Ierland verder”, zei Manfred Maske, CEO van Monument Re.

Over Athora Holding Ltd.

Athora is een gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsgroep die zich volledig richt op de Europese markt. Athora wijdt zijn focus, kapitaal, tijd en technische inzichten aan het aanbieden van stabiele, langetermijnprestaties van zijn producten aan zijn klanten. De belangrijkste dochterondernemingen van Athora zijn Athora Netherlands N.V. (Amstelveen, Nederland), Athora Belgium N.V./S.A. (Brussel), Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden, Duitsland), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd. (Bermuda). De Athora-groep heeft ongeveer 2.400 medewerkers in dienst en heeft ongeveer 3 miljoen polishouders voor een totaal geconsolideerd vermogen van ongeveer € 80 miljard (per 30 juni 2020). Ga voor meer informatie naar: www.athora.com.

Over Athora Ierland

Athora Ireland plc is een Ierse verzekeringsmaatschappij die zich richt op het leveren van herverzekeringsoplossingen aan verzekeraars en het efficiënte beheer van een portfolio van variabele lijfrentes voor ongeveer 13.000 polishouders, voornamelijk in het VK, die ongeveer € 1 miljard aan beheerd vermogen vertegenwoordigen. Ga voor meer informatie naar: www.athora.com/ie.

Over Monument Re en Monument Life Insurance

Monument Re Limited is een herverzekeraar van levensverzekeringen en een verzekeringsholding met een aanwezigheid in Bermuda, Ierland, België, Luxemburg, Nederland, het eiland Man en Guernsey, met filialen in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland. Monument Re opereert als herverzekeraar en verwerver van vermogensintensieve Europese portefeuilles. Via deze strategie neemt Monument Re op eigendommen gebaseerde risico’s aan binnen zijn risicobehoefte en beheert het deze activiteiten of portfolio’s efficiënt.

Monument Re staat onder groepstoezicht van de Bermuda Monetary Authority.

Monument Life Insurance DAC is een Ierse verzekeringsmaatschappij die wordt gereguleerd door de Central Bank of Ireland en is voor 100% eigendom van Monument Re Limited.

Ga voor meer informatie naar www.monumentregroup.com of neem contact op met Fiona Davies op info@monumentregroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fiona Davies

info@monumentregroup.com.

Check out our twitter: @NewsNovumpr