18:44 uur 02-03-2021

TELUS International rondt overname van Lionbridge AI af

Ondersteunt toonaangevende wereldwijde technologiemerken om de volgende generatie kunstmatige intelligentie (AI) te ontwikkelen

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– TELUS International (NYSE en TSX: TIXT), een toonaangevende innovator op het gebied van digitale klantervaring (CX) die oplossingen van de volgende generatie ontwerpt, bouwt en levert voor wereldwijde en disruptieve merken, heeft vandaag de definitieve voltooiing aangekondigd van de afsluiting op 31 december 2020 van de eerder aangekondigde overname van een belang van 100% in Lionbridge AI, na de goedkeuring van de overname door het Committee on Foreign Investment in the United States. Lionbridge AI is een van de slechts twee wereldwijd geschaalde aanbieders van beheerde diensten en een platform voor trainingsgegevens en gegevensannotatie in de wereld.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210302005970/nl/

“De integratie van digitale CX-services en -oplossingen, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, is snel een belangrijke onderscheidende factor geworden voor merken in de huidige ervaringseconomie, met aanzienlijke voordelen als gevolg van verhoogde klantloyaliteit en -tevredenheid, groter marktaandeel en hogere omzetgroei,” aldus Jeff Puritt, president en CEO van TELUS International. “Het voorbehoud is dat deze volgende generatie mogelijkheden, zoals intelligente chatbots, spraakgestuurde virtuele assistenten en geoptimaliseerde zoekmachines, moeten worden getraind op grote hoeveelheden nauwkeurige, betrouwbare en onbevooroordeelde gegevens om effectief te zijn. Nu de AI-integratieactiviteiten van Lionbridge goed gestart zijn sinds het begin van het jaar, is TELUS International in staat om aan deze verhoogde en kritieke vereisten te voldoen en tegelijkertijd tegemoet te komen aan de digitale transformatiebehoeften van onze klanten in de volledige waardeketen van de klantervaring; hiermee wordt uiteindelijk een nieuwe marktcategorie gedefinieerd op het kruispunt van digitale IT en digitale CX.”

Lionbridge AI is een toonaangevende en wereldwijde leverancier van schaalbare gegevensannotatiediensten voor tekst, afbeeldingen, video’s en audio. Het bedrijf verzamelt meertalige trainingsgegevens in meer dan 300 talen en dialecten om hoogwaardige grondwaarheidsgegevens op te bouwen voor enkele van ‘s werelds grootste technologiebedrijven op het gebied van sociale media, zoeken, retail en mobiel. Lionbridge AI heeft ook een eigen data-annotatieplatform ontwikkeld dat wordt gebruikt in combinatie met een gecrowdsourcede community van een miljoen professionele annotatoren, gekwalificeerde linguïsten en zich in het land bevindende taalsprekers op zes continenten.

“Als onderdeel van de TELUS International-familie grijpen we nu al de aanzienlijke kansen aan die inherent zijn aan het samenvoegen van de capaciteiten en diensten van onze ondernemingen. Door onze digitale CX- en AI-oplossingen te integreren, verdiepen we de hoogwaardige relatie die we hebben met enkele van ‘s werelds grootste en snelstgroeiende bedrijven in vele industrieën,” stelde Ed Jay, president, Lionbridge AI. “We zijn verheugd om voort te bouwen op ons momentum in de markt nu de prevalentie van AI-aangedreven technologieën en oplossingen blijft groeien. Samen als een verenigd bedrijf zullen we ons blijven concentreren op het leveren van AI-trainingsgegevens van de hoogste kwaliteit en gecrowdsourced talent om de merken die we ondersteunen te helpen de beste, meest boeiende en door mensen geïnformeerde AI-ervaringen en -initiatieven aan consumenten te leveren.”

“Naast het ondersteunen van de ontwikkeling en inzet van AI-algoritmen voor onze klanten, hebben we ook de verantwoordelijkheid om schadelijke vooroordelen te verminderen die verstrekkende ethische implicaties kunnen hebben voor de consument en de samenleving als geheel,” vervolgde Puritt. “De toewijding van ons team in dit opzicht omvat het bevorderen van een divers, ervaren en vast team van menselijke annotatoren, het verzekeren van de optimale demografische spreiding voor elk project en het opstellen van duidelijke richtlijnen die gericht zijn op uniformiteit en consistentie van gegevensetikettering, maar die ook rekening houden met de vereiste flexibiliteit om de onvermijdelijke dubbelzinnigheid van gegevens uit de echte wereld aan te pakken.”

Rothschild & Co diende als financieel adviseur en Shearman & Sterling LLP als juridisch adviseur van TELUS International voor deze transactie.

Over TELUS International

TELUS International (NYSE en TSX: TIXT) ontwerpt, bouwt en levert digitale oplossingen van de volgende generatie om de klantervaring (CX) voor wereldwijde en disruptieve merken te verbeteren. De diensten van het bedrijf ondersteunen de volledige levenscyclus van het digitale transformatietraject van klanten en stellen hen in staat om sneller digitale technologieën van de volgende generatie te omarmen om betere bedrijfsresultaten te behalen. De geïntegreerde oplossingen en mogelijkheden van TELUS International omvatten digitale strategie, innovatie, advies en ontwerp, digitale transformatie- en IT-levenscyclusoplossingen, gegevensannotatie en intelligente automatisering, en omnichannel CX-oplossingen die inhoudsmoderatie, vertrouwens- en veiligheidsoplossingen en andere beheerde oplossingen omvatten. TELUS International stimuleert alle stadia van bedrijfsgroei en werkt samen met merken in snelgroeiende verticale sectoren, waaronder technologie en games, communicatie en media, e-commerce en fintech, gezondheidszorg, en reizen en horeca. Meer informatie op: telusinternational.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TELUS International Media Relations
Ali Wilson

(604) 328-7093

Ali.Wilson@telusinternational.com

TELUS International Investor Relations
Jason Mayr

(604) 695-3455

ir@telusinternational.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr