01:25 uur 24-02-2021

AutoGrid implementeert AutoGrid Flex voor grootste accu-gebaseerde energieopslagproject van Total in Frankrijk

Met AutoGrid Flex kan het systeem van 25MW/25MWh de frequentie regelen en de stabiliteit van het Franse transmissienet ondersteunen

REDWOOD CITY, Calif.–(BUSINESS WIRE)– AutoGrid, de marktleider in AI-aangedreven flexibiliteitsbeheersoftware voor de energiesector, zet het bekroonde AutoGrid Flex™ Virtual Power Plant (VPP)-platform in om Total SE te voorzien van frequentieregelingsmogelijkheden voor haar grootste accu-gebaseerde energieopslagproject in Frankrijk, een lithium-ion-systeem van 25MW/25MWh in het Flandres Centre in het havengebied van Duinkerken.

De AutoGrid Flex geïntegreerde flexibiliteitsbeheersuite stelt het systeem in staat om in realtime stabiliteit te bieden aan het Franse elektriciteitsnet (minder dan 500 milliseconden) en ondersteunt de deelname van Total aan de Europese markt voor Frequency Containment Reserves (FCR). AutoGrid Flex beheert de volledige marktreserve-inkoop van het project van Reseau Transport Electricité (RTE), de exploitant van het elektriciteitstransmissiesysteem van Frankrijk. Momenteel in bedrijf, is het systeem van € 15 miljoen gebaseerd op de Intensium® Max 20 High Energy-oplossing van Saft met 11 geïntegreerde 2,3 MWh-containers.

“Door gebruik te maken van het AutoGrid-platform voor dit mijlpaalproject hebben we meer flexibiliteit op het Franse elektriciteitsnet kunnen brengen, een stabieler en betrouwbaarder netwerk mogelijk gemaakt en nieuwe kansen geopend op de FCR-markt,” aldus Jean-Marc Simandoux, VP Front Office, Trading Division, Gas Renewables & Power bij Total. “Ons eerdere werk met het gebruik van het AutoGrid-platform en de succesvolle staat van dienst van het bedrijf op het gebied van projectoplevering voor dit project, verzekert ons dat we een marktleidende partner voor energiehandel aanboren.”

Total Flex zal de grootste accu op de FCR-markt exploiteren en geld verdienen aan capaciteit die goed is voor maximaal 3% van de Franse markt (totale grootte van 650 MW).

“We zijn er trots op om de technische basis te leggen voor deze baanbrekende implementatie voor het Europese elektriciteitsnet en voor de deelname van accu’s aan frequentiereguleringsmarkten wereldwijd,” aldus Amit Narayan, oprichter en CEO van AutoGrid. “Werken met een energiemaatschappij als Total geeft een aanzienlijke impuls aan onze inspanningen om de inzet van opslag en hernieuwbare energie over de hele wereld te versnellen.”

Total is sinds 2016 ook een minderheidsinvesteerder in AutoGrid via haar corporate venture capital-tak Total Carbon Neutrality Ventures, en ondersteunt daarmee in een vroeg stadium de visie van AutoGrid op slimme energienetwerken.

Over AutoGrid:

AutoGrid bouwt AI-aangedreven softwareoplossingen die een slimmere energiewereld mogelijk maken. De reeks flexibiliteitsbeheertoepassingen van het bedrijf stelt nutsbedrijven, elektriciteitsretailers, projectontwikkelaars voor hernieuwbare energie en energiedienstverleners in staat schone, betaalbare en betrouwbare energie te leveren door het beheer van netwerkgedistribueerde energiebronnen (DER’s) in realtime en op schaal via verschillende waardestromen. De vlaggenschiptoepassing van AutoGrid, AutoGrid Flex, wordt gerangschikt als het #1 Virtual Power Plant Platform ter wereld volgens de wereldwijde ranglijst die in 2020 is gepubliceerd door het toonaangevende onderzoeks- en analysebedrijf Guidehouse (voorheen Navigant Research).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
AutoGrid

Leo Traub

Antenna Group voor AutoGrid

autogrid@antennagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr