20:55 uur 23-02-2021

Andersen versterkt Afrika-platform

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Na zijn snelle expansie in Afrika, verenigt Andersen Global nu zijn Afrikaanse aangesloten firma’s onder de merknaam ‘Andersen’. Als onderdeel van deze overgang worden vijf voormalige samenwerkende firma’s aangesloten firma’s van Andersen Global, waardoor hun platform in Afrika wordt verstevigd. De aankondiging volgt op de overname van het merk Andersen door de oprichtende Amerikaanse aangesloten firma in 2019 en aangesloten firma’s in Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten in 2020.

De bij Andersen Global aangesloten firma’s in Nigeria en Kenia, voorheen opererend onder het merk ‘Andersen Tax’, gaan nu over naar het gemeenschappelijke merk ‘Andersen’. Voormalig samenwerkende firma’s in Zuid-Afrika (Tabacks), Tunesië (Jelil Bouraoui & Associates), en Mauritius en Seychellen (ATax Advisors) nemen ook het Andersen-merk over. Andersen Global verwelkomt ook aangesloten firma’s in Ivoorkust (Mondon Conseil) en Mozambique (Isálcio Mahanjane Advogado & Associados).

Werken onder een gemeenschappelijk merk toont aan dat de regio in staat is om wereldwijd naadloze service te verlenen, samen met de andere aangesloten firma’s van Andersen Global. Via zijn aangesloten firma’s en samenwerkende firma’s is Andersen Global momenteel aanwezig in 45 landen op het continent, inclusief juridische diensten in 41 landen.

“De afgelopen jaren is ons platform in Afrika een hoge prioriteit gebleven, in overeenstemming met onze toewijding aan klantenservice en de levering van naadloze fiscale en juridische diensten wereldwijd. Aangezien de economie en markten blijven verschuiven en steeds mondialer worden, is de behoefte van onze organisatie aan uitgebreide, grensoverschrijdende oplossingen van cruciaal belang geworden. Door onze uitbreidingsinspanningen en de vereniging van onze Afrikaanse aangesloten firma’s onder een gemeenschappelijk merk, hebben we ons doel om de grootste juridische voetafdruk op het continent te hebben bereikt”, zei Mark Vorsatz, Andersen Global Chairman en Andersen CEO. “We blijven ons inzetten om een van de belangrijkste fiscale en juridische firma’s te zijn in termen van personeelsbestand, geografische dekking en, het belangrijkste, in termen van kwaliteit.”

Om de managementstructuur in de regio verder te versterken, koos het Afrikaanse bestuur van de organisatie Jelil Bouraoui, Office Managing Director bij Andersen in Tunesië, om de regio te vertegenwoordigen in de raad van bestuur van Andersen Global. Bovendien fungeren Olaleye Adebiyi, Office Managing Director bij Andersen in Nigeria, en Derrick Kaufmann, Office Managing Director bij Andersen in Zuid-Afrika, als Co-Managing Directors voor de regio. Jelil, Olaleye en Derrick zullen nauw samenwerken om de praktijk in Afrika te leiden en de toekomstige uitbreidingsinspanningen van de regio te ondersteunen.

De oorsprong van Andersen gaat terug tot 2002, toen 23 voormalige partners van Arthur Andersen de puur fiscale firma WTAS LLC oprichtten en vervolgens de oprichting van Andersen Global (voormalig WTAS Global) in 2013. Het jaar daarop nam de aangesloten Amerikaanse firma het merk ‘Andersen Tax’ over, gevolgd door aangesloten firma’s in Latijns-Amerika en Europa. Andersen Tax debuteerde in 2017 in Nigeria en in 2018 in Kenia en de regio is sindsdien uitgebreid naar meer dan 65 locaties, meer dan 1.000 fiscale en juridische professionals en momenteel bijna 200 partners.

Aangesloten firma’s in Canada en Israël nemen dit jaar ook het merk Andersen over, terwijl Andersen Global zich zal blijven concentreren op haar expansiestrategie in cruciale markten, waaronder het Caraïbisch gebied, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten.

Andersen Global is een internationale associatie van juridisch afzonderlijke, onafhankelijke firma’s met belasting- en wetgevingsprofessionals over de hele wereld. Andersen Global, opgericht in 2013 door de aangesloten Amerikaanse firma Andersen Tax LLC, heeft nu wereldwijd meer dan 7.000 professionals en is aanwezig op meer dan 254 locaties via aangesloten firma’s en samenwerkende firma’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Megan Tsuei

Andersen Global

415-764-2700

Check out our twitter: @NewsNovumpr