06:31 uur 19-02-2021

Everbridge kondigt binnenhalen vijf contracten voor Public Warning aan met aanbieders van draadloze communicatie, nationale en regionale overheden, ter bescherming van mensen en organisaties in Europa en Azië

De Indiase staat Kerala, met 34 miljoen inwoners en jaarlijks meer dan 16 miljoen bezoekers, selecteert Everbridge Public Warning om tijdens kritieke gebeurtenissen de volledige bevolking te kunnen bereiken, mensen veilig te houden en risico’s te beheersen

BURLINGTON, Massachusetts, VS–(BUSINESS WIRE)– Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG), wereldleider in het beheer van kritieke gebeurtenissen (CEM) en landelijke oplossingen voor publiekswaarschuwingen heeft vandaag aangekondigd vijf contracten te hebben binnengehaald voor Public Warning. Het systeem voor alarmering op bevolkingsniveau zal aan aanbieders van draadloze communicatie, nationale en regionale overheden geleverd worden, om mensen veilig en organisaties draaiende te houden tijdens kritieke gebeurtenissen in Europa en Azië. In het vierde kwartaal van 2020 tekende Everbridge bij de Indiase regering van Kerala, thuisbasis van meer dan 50 miljoen inwoners en jaarlijkse bezoekers. Verdere details over de andere contracten zijn eventueel beschikbaar na afronding van alle implementatieprocessen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210218006155/nl/

Everbridge Announces Five Public Warning Contract Wins Across Europe and Asia (Graphic: Business Wire)

Everbridge Announces Five Public Warning Contract Wins Across Europe and Asia (Graphic: Business Wire)

Terwijl nationale en regionale overheden de gevolgen van een wereldwijde pandemie, extreme weersomstandigheden en andere natuurlijke en door de mens veroorzaakte crises beheersen en beperken, breidt Everbridge zijn wereldwijde leiderschap op het gebied van bevolkingsalarmering uit naar alle grote regio’s van de wereld, met contracten in Europa, Azië, Oceanië, het Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika.

De staat Kerala in India staat bekend om zijn bijna 600 kilometer Arabische zeekust, berggebieden in het binnenland en nationale parken en is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld.

De SPIU (State Project Implementation Unit), National Cyclone Risk Mitigation Project (NCRMP) voor de regering van Kerala gaf de volgende verklaring: “We hebben Everbridge uitgekozen om de volgende generatie van ons waarschuwingssysteem voor de hele staat te implementeren, op grond van hun bewezen, schaalbare platform dat andere staten in heel India ondersteunt, evenals de robuuste functionaliteit van hun Public Warning-product en -roadmap.”

Daarop volgde de recente verklaring van de regering van Kerala: “De kuststaat Kerala is de thuishaven van 34 miljoen inwoners en verwelkomt elk jaar meer dan 16 miljoen toeristen. We zijn bezig met het implementeren van een best practices aanpak voor noodmeldingen in de hele staat. Omdat we onze systemen blijven ontwikkelen, was het ons doel om de marktleider te selecteren en verbeteringen in te bouwen van de daadwerkelijke implementaties die in andere landen zijn gebruikt, om zo ons meest uitgebreide waarschuwingssysteem tot nu toe te realiseren.”

Everbridge is het meest schaalbare platform in zijn soort en het enige publieke waarschuwingssysteem dat cell-broadcast en adres-, groep- en locatiegebaseerde multichannel technologieën combineert met 5G-compatibiliteit, waardoor de verspreiding van meldingen van multimedia-inhoud mogelijk wordt. Het nieuwe Public Warning Center van Everbridge voldoet ruimschoots aan de behoeften van elke overheidsinstantie die op zoek is naar een geavanceerde waarschuwingsoplossing om haar burgers en bezoekers te beschermen – of het nu gaat om volgens de EU-richtlijnen goedgekeurde systemen of meer geavanceerde hybride en multichannel alarmerings- en waarschuwingsplatforms.

“Met de Public Warning-oplossing van Everbridge kunnen overheidsorganisaties en openbare veiligheidsdiensten tijdens een kritieke gebeurtenis onmiddellijk in contact komen met elke persoon in een getroffen gebied, ongeacht nationaliteit, woonplaats of type mobiele telefoon,” aldus Javier Colado, Senior Vice President, International bij Everbridge. “Gezien de impact van de aanhoudende dreiging van de COVID-19-pandemie op de openbare veiligheid en economieën over de hele wereld, heeft elke nationale en regionale regering baat bij een modern en schaalbaar platform om in tijden van crisis alle burgers te bereiken.”

Met het hybride platform van Everbridge kunnen landen zich beschermen tegen het coronavirus, actuele informatie over virale hotspots en best practices voor de pandemie delen, hulpdiensten en zorgmiddelen coördineren, tweewegcommunicatie met risicogroepen tot stand te brengen en verstoringen van het vervoer, het onderwijs en andere cruciale diensten beheren. Bovendien biedt het platform ook mogelijkheden voor het beheer van kritieke gebeurtenissen voor een breed scala aan dreigingen, waaronder natuurrampen, terrorisme, cyberaanvallen en andere veiligheidsincidenten.

Everbridge blijft innovatief marktleider op het gebied van technologieën voor bevolkingsalarmering en heeft onlangs een nieuw octrooi verkregen voor end-to-end multimedia-bevolkingsalarmering, waarmee de noodzaak wordt onderstreept om waarschuwingen af te kunnen leveren via een combinatie van 5G, cell broadcast en multimedia.

Het Everbridge Platform wordt wereldwijd door meer lokale, regionale, en nationale overheden ingezet dan welke andere oplossing dan ook, waardoor meer dan 650 miljoen mensen in meer dan 200 landen bereikt kunnen worden. Everbridge is de eerste aanbieder van bevolkingsalarmeringssystemen die vijf landen van de Europese Unie (EU) ondersteunt, in het kader van het EU-mandaat dat de lidstaten verplicht om vóór juni 2022 over een alarmeringssysteem voor de gehele bevolking te beschikken. Everbridge ondersteunt alarmering op bevolkingsniveau in landen in heel Europa, Azië, Oceanië, het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika waaronder Australië, Griekenland, IJsland, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Peru, Singapore en Zweden. De mogelijkheden van Everbridge voor alarmering van de gehele bevolking worden ook benut in een aantal van de meest dichtbevolkte staten in Noord-Amerika, waaronder Florida, New York, en Californië, evenals in meer dan 3.700 gemeenten, provincies en steden binnen 49 van de 50 Verenigde Staten, in alle provincies van Canada en in heel Europa en Azië, inclusief implementaties binnen meerdere dichtbevolkte staten in India.

Over Everbridge

Everbridge, Inc. (NASDAQ: EVBG) is een wereldwijd softwarebedrijf dat bedrijfssoftwaretoepassingen levert die de operationele reactie van organisaties op kritieke gebeurtenissen automatiseren en versnellen om mensen veilig te houden en bedrijven te laten draaien (Keep People Safe and Businesses Running™). Tijdens bedreigingen voor de openbare veiligheid, zoals situaties rond actieve schutters, terroristische aanslagen of zware weersomstandigheden, evenals kritieke bedrijfsgebeurtenissen zoals IT-storingen, cyberaanvallen of andere incidenten zoals productterugroepacties of onderbrekingen van de toeleveringsketen, vertrouwen meer dan 5.400 klanten wereldwijd op het Critical Event Management Platform van het bedrijf om snel en betrouwbaar informatie over bedreigingen te verzamelen en te beoordelen, degenen die risico lopen en hulpverleners te lokaliseren, de uitvoering van vooraf gedefinieerde communicatieprocessen te automatiseren door de veilige levering aan meer dan 100 verschillende communicatieapparaten, en de voortgang te volgen bij het uitvoeren van reactieplannen. Everbridge bedient acht van de tien grootste Amerikaanse steden, negen van de tien grootste in de VS gevestigde investeringsbanken, 47 van de 50 drukste Noord-Amerikaanse luchthavens, negen van de tien grootste wereldwijde adviesbureaus, acht van de tien grootste wereldwijde autofabrikanten, negen van de tien grootste in de VS gevestigde zorgverleners en zeven van de tien grootste technologiebedrijven ter wereld. Everbridge is gevestigd in Boston en heeft daarnaast kantoren in 20 steden over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.everbridge.com.

Opmerking betreffende uitspraken met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat ‘uitspraken met betrekking tot de toekomst’ in de zin van de ‘veilige haven’-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, inclusief maar niet beperkt tot, uitspraken met betrekking tot de verwachte kansen en trends voor groei in onze kritische communicatie- en bedrijfsveiligheidstoepassingen en onze algehele activiteiten, onze marktkansen, onze verwachtingen met betrekking tot de verkoop van onze producten, ons doel om marktleiderschap te behouden en de markten uit te breiden waarin we concurreren om klanten, en de verwachte impact op financiële resultaten. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst worden gedaan op de datum van dit persbericht en zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, schattingen, voorspellingen en projecties, evenals de overtuigingen en veronderstellingen van het management. Woorden als ‘verwachten’, ‘anticiperen’, ‘moeten’, ‘geloven’, ‘doel’, ‘projecteren’, ‘doelstellingen’, ‘schatten’, ‘potentieel’, ‘voorspellen’, ‘kunnen’, ‘zullen’, ‘konden’, ‘van plan zijn’, variaties van deze termen of het negatieve equivalent van deze termen en soortgelijke uitdrukkingen zijn bedoeld om deze uitspraken met betrekking tot de toekomst te identificeren. Uitspraken met betrekking tot de toekomst zijn onderhevig aan een aantal risico’s en onzekerheden, waarvan vele factoren of omstandigheden omvatten die buiten onze controle liggen. Onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van die vermeld of geïmpliceerd worden in uitspraken met betrekking tot de toekomst vanwege een aantal factoren, waaronder maar niet beperkt tot: het vermogen van onze producten en diensten om te presteren zoals bedoeld en om te voldoen aan de verwachtingen van onze klanten; ons vermogen om bedrijven en activa die we kunnen overnemen met succes te integreren; ons vermogen om nieuwe klanten aan te trekken en de verkoop aan bestaande klanten te behouden en te verhogen; ons vermogen om de verkoop van onze Mass Notification-toepassing te verhogen en/of ons vermogen om de verkoop van onze andere toepassingen te verhogen; ontwikkelingen in de markt voor gerichte en contextueel relevante kritische communicatie of de daarbij behorende regelgevingsomgeving; onze schattingen van marktkansen en prognoses van marktgroei kunnen onnauwkeurig blijken te zijn; we zijn historisch gezien niet consistent winstgevend geweest en zullen in de toekomst mogelijk geen winstgevendheid behalen of behouden; de lange en onvoorspelbare verkoopcycli voor nieuwe klanten; de aard van ons bedrijf stelt ons bloot aan inherente aansprakelijkheidsrisico’s; ons vermogen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, te integreren en te behouden; ons vermogen om succesvolle relaties te onderhouden met onze channelpartners en technologiepartners; ons vermogen om onze groei effectief te beheren; ons vermogen om te reageren op concurrentiedruk; mogelijke aansprakelijkheid met betrekking tot privacy en beveiliging van persoonlijk identificeerbare informatie; ons vermogen om onze intellectuele eigendomsrechten te beschermen, en de andere risico’s beschreven in onze risicofactoren die worden besproken in de deponeringen bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (‘SEC’), inclusief maar niet beperkt tot ons jaarverslag op Formulier 10-K voor het jaar dat eindigde op 31 december 2019, ingediend bij de SEC op 28 februari 2020. De uitspraken met betrekking tot de toekomst in dit persbericht geven onze standpunten weer op de datum waarop ze worden gedaan. Wij zijn niet van plan om en verplichten ons niet tot het bijwerken of herzien van uitspraken met betrekking tot de toekomst, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. Deze uitspraken met betrekking tot de toekomst dienen niet te worden gezien als een weergave van onze standpunten op een bepaalde datum na de datum van dit persbericht.

Alle Everbridge-producten zijn handelsmerken van Everbridge, Inc. in de VS en andere landen. Alle andere genoemde product- bedrijf zijn handelsmerken van de desbetreffende bedrijven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jeff Young

Media Relations

jeff.young@everbridge.com
781-859-4116

Joshua Young

Investor Relations

joshua.young@everbridge.com
781-236-3695

Check out our twitter: @NewsNovumpr