19:22 uur 16-02-2021

David L. Portilla, voormalig senior beleidsadviseur van de Financial Stability Oversight Council, sluit zich aan bij Cravath

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Cravath, Swaine & Moore LLP kondigt met genoegen aan dat David L. Portilla, een vooraanstaande jurist op het gebied van bankentoezicht en voormalig senior beleidsadviseur van de Financial Stability Oversight Council (FSOC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën, zich als partner bij het bedrijf heeft aangesloten.

De heer Portilla adviseert internationale en binnenlandse banken en andere financiële instellingen over zaken op het gebied van transacties, regelgeving, toezicht en governance, waaronder de Volcker Rule, aangescherpte prudentiële normen die van toepassing zijn op grote bankinstellingen en de prudentiële regelgeving voor niet-bancaire financiële bedrijven.

“Met David’s ervaring, zowel binnen de overheid als daarbuiten, krijgt Cravath meer mogelijkheden om onze klanten in de financiële dienstverlening te adviseren over een breed scala aan vraagstukken,” aldus Faiza J. Saeed, Presiding Partner van Cravath. “We zijn zeer verheugd hem bij het kantoor te mogen verwelkomen.”

De heer Portilla was lid van het oorspronkelijke oprichtingsteam van de FSOC en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de agenda, operationele procedures en bestuursstructuren van de raad. Daarnaast was hij als leidinggevende verantwoordelijk voor de implementatie van de Dodd-Frank Act en werkte hij aan een aantal belangrijke zaken, waaronder het schrijfproces van regels voor de Volcker Rule waaraan meerdere instanties een bijdrage leverden, verbeterde prudentiële normen en de ontwikkeling van het beleid van de FSOC voor het gebruik van zogenaamde wilsverklaringen.

“Cravath heeft geadviseerd bij veel van de meest ingrijpende transformaties in het bankwezen en de financiële dienstensector,” aldus de heer Portilla. “Ik kijk ernaar uit om de cliënten van het kantoor te ondersteunen bij het navigeren door het steeds complexer wordende financiële regelgevingslandschap”.

De heer Portilla is lid van de Business Law Section en de Banking Law Committee van de American Bar Association en is tevens medevoorzitter van de Systemically Important Financial Institutions Sub-Committee van de Banking Law Committee.

De heer Portilla ontving in 2006 summa cum laude zijn rechtengraad van de Rutgers Law School, waar hij werd opgenomen in de orde van de Coif. In 2002 ontving hij cum laude een B.A. van de Rutgers University.

Cravath, Swaine & Moore LLP werd opgericht in 1819 en wordt algemeen erkend als een van ‘s werelds meest vooraanstaande advocatenkantoren. Het kantoor heeft 533 advocaten in New York City en Londen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fallon Szczur

Head of Communications

212-474-4277

fszczur@cravath.com

Naren Daniel

Manager of PR & Communications

212-474-3417

ndaniel@cravath.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr