20:00 uur 09-02-2021

Pacific Prime neemt makelaardijen van CXA Group over en wordt de op twee na grootste agent voor personeelsbeloningen in Singapore en Hong Kong

SINGAPORE–(BUSINESS WIRE)– Wereldwijde verzekeringsmakelaardij Pacific Prime heeft haar positie in Azië-Pacific verstevigd door de overname van de bemiddelingstakken in Hong Kong en Singapore van CXA Group, een insurtech-bedrijf dat deze sector heeft verlaten om zich te concentreren op zijn cloudgebaseerde SaaS-activiteiten voor ondernemingen. De overname vond plaats op 4 februari 2021.

De insurtech-activiteiten van CXA worden ondersteund door HSBC, Singtel Innov8, de investeringstak EDBI van de Singapore Economic Development Board en B Capital Group, het durfkapitaalbedrijf van de mede-oprichter van Facebook, Eduardo Saverin.

De overname van de bemiddelingstakken van CXA Group in Hong Kong en Singapore is een doorbraak, aangezien Pacific Prime voortdurend wil uitbreiden in de regio Azië-Pacific en wereldwijd. De overname geeft Pacific Prime de technologie om full-flex- en vereenvoudigde flex-oplossingen aan te bieden aan al haar klanten over de hele wereld.

Neil Raymond, CEO van Pacific Prime, juichte deze stap toe: “CXA Group beschikt over expertise waarvan we kunnen profiteren, met name in het gebruik van technologie om het landschap van personeelsbeloningen te transformeren. Ik geloof dat dit van ons de op twee na grootste agent voor personeelsbeloningen in Singapore en Hong Kong maakt na de fusies van Aon-WTW en Mercer-JLT. Deze overname stimuleert ons in de richting van onze langetermijndoelstelling om de leidende wereldwijde specialist op het gebied van personeelsbeloningen te zijn.”

Rosaline Chow Koo, CEO van CXA Group, stelde: “We hebben er alle vertrouwen in om onze bemiddelingstakken in Hongkong en Singapore in handen te geven van Pacific Prime, aangezien we dezelfde toewijding delen om technologiegedreven te zijn.”

Historisch gezien heeft Pacific Prime al haar eigen insurtech in eigen huis opgebouwd; 15% van de 600 medewerkers is gericht op IT. Deze insurtech-benadering is grotendeels verantwoordelijk geweest voor de groei van Pacific Prime in het afgelopen decennium. De technologie die het bedrijf verwerft als onderdeel van de CXA-deal is uitermate complementair aan de interne technologie van Pacific Prime en stelt Pacific Prime in staat om flexoplossingen voor personeelsbeloningen te bieden aan grote multinationals, evenals aan kleinere MKB-bedrijven.

De overname zal dienen om Pacific Prime’s personeelsbelonings- en compensatietechnologie te versterken, zodat wereldwijde HR-teams het planbeheer in meerdere rechtsgebieden kunnen vereenvoudigen en gebruik kunnen maken van waardevolle inzichten uit gegevens, evenals het totale beloningsbeheer kunnen stroomlijnen.

Over Pacific Prime

Pacific Prime is een wereldleider op het gebied van bedrijfsverzekeringen en personeelsbeloningen en is actief vanuit 10 locaties over de hele wereld. De makelaardij heeft een unieke benadering ten aanzien van personeelsbeloningen door te bouwen aan technologie ter ondersteuning van haar klanten. Ga voor meer informatie over Pacific Prime naar: https://www.pacificprime.com/corporate.

Over CXA Group

CXA Group is het one-stop, voorspellende en data intelligence-platform in Azië. De insurtech-startup, met hoofdkantoor in Singapore, zet zich in voor het bevorderen van betere keuzes op het gebied van gezondheid, welvaart en welzijn. Ga voor meer informatie over CXA naar: https://www.cxagroup.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Stephen Ho, Marketing Director – Pacific Prime en Kwiksure,

+852 3589 0508

Check out our twitter: @NewsNovumpr