14:01 uur 09-02-2021

Daniel Kagan gepromoveerd tot president bij Scientist.com

Voormalig nanoengineer leidt de creatie en lancering van het biotech-as-a-service™ -platform van Scientist.com

SAN DIEGO– ​​(BUSINESS WIRE) – Scientist.com, de toonaangevende marktplaats voor biowetenschappelijk onderzoek in de gezondheidszorg, kondigde vandaag de promotie aan van Daniel Kagan, PhD, tot president. In zijn nieuwe rol zal Dan het nieuwe door AI aangedreven biotech-as-a-serviceTM (BaaS) -platform van Scientist.com lanceren en laten groeien en de activiteiten en strategische partnerschappen van het bedrijf blijven leiden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk de volledige release hier: https://www.businesswire.com/news/home/20210209005120/en/

“Dan heeft een cruciale rol gespeeld in de snelle opkomst van Scientist.com in de afgelopen zes jaar, waarbij hij bijna elk aspect van de organisatie heeft geraakt”, zegt Kevin Lustig, PhD, CEO van Scientist.com. “Zijn uitzonderlijke leiderschap, heldere visie en legendarische arbeidsethos hebben het bedrijf geholpen enorme stappen te zetten in de richting van het bereiken van zijn missie om wetenschappers te versterken en het mogelijk te maken om alle menselijke ziekten tegen 2050 te genezen.”

Daniel Kagan Promoted to President at Scientist.com

Former nanoengineer is spearheading the creation and launch of Scientist.com’s biotech-as-a-service platform

SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)– Scientist.com, the healthcare industry’s leading marketplace for life science research, announced today the promotion of Daniel Kagan, PhD, to President. In his new role, Dan will launch and grow Scientist.com’s new AI-powered biotech-as-a-serviceTM (BaaS) platform and continue to lead the company’s operations and strategic partnering efforts.

This press release features multimedia. View the full release here: https://www.businesswire.com/news/home/20210209005120/en/

Daniel Kagan, PhD, appointed President of Scientist.com. As Chief Operating Officer, Kagan applied his years of startup experience to make Scientist.com one of the fastest-growing private companies in the country four consecutive years. (Photo: Business Wire)

Daniel Kagan, PhD, appointed President of Scientist.com. As Chief Operating Officer, Kagan applied his years of startup experience to make Scientist.com one of the fastest-growing private companies in the country four consecutive years. (Photo: Business Wire)

“Dan has played a critical role in Scientist.com’s meteoric rise over the last six years, touching nearly every aspect of the organization,” said Kevin Lustig, PhD, Scientist.com’s CEO. “His exceptional leadership, clear-sighted vision and legendary work ethic have helped the company take huge steps toward achieving its mission to empower scientists and make it possible to cure all human diseases by 2050.”

Dan joined Scientist.com in 2013 after an award-winning PhD from UC San Diego’s powerhouse bioengineering program. As the company’s Vice President of Research and then Chief Operating Officer, he has played a pivotal role in building Scientist.com into one of the country’s fastest-growing private companies (peaking at #9 on the Inc. 500 list in 2018). Under his leadership, year over year sales have increased for 73 straight months, from $11M USD in 2015 to $265M USD in 2020. Dan has also worked tirelessly to foster a vibrant, close-knit and hard-working culture that is the secret sauce behind the company’s success. His commitment to fostering and growing new leadership within Scientist.com has resulted in very low employee turnover. Reflecting his efforts, the company was recognized by Inc. magazine in 2018 and 2019 as one of “America’s Best Workplaces.”

About Scientist.com

Scientist.com is the pharmaceutical industry’s leading AI-powered marketplace for outsourced R&D. The marketplace simplifies R&D sourcing, saves time and money, reduces risk and provides access to the latest innovative tools and technologies. Scientist.com operates private enterprise marketplaces for most of the world’s major pharmaceutical companies, over 80 biotechnology companies, the Biotechnology Innovation Organization (BIO) and the US National Institutes of Health (NIH).

Visit scientist.com to learn more.

Join Scientist.com on social media: LinkedIn, Twitter, YouTube, Facebook and Instagram

Contacts

Sean Preci

Director of Communications

+1 858 455-1300 ext. 401

marketing@scientist.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr