01:39 uur 08-02-2021

THE MARY KAY FOUNDATIONSM KONDIGT DE EERSTE DUITSE ONTVANGER VAN DE WERELDWIJDE POSTDOCTORALE BEURS AAN VOOR ONDERZOEK NAAR DE GENEZING VAN KANKER BIJ VROUWEN

Het nieuwe internationaal postdoctoraal beurzenprogramma in samenwerking met het UT Southwestern Simmons Cancer Center biedt onderzoekers innovatieve mogelijkheden in kankeronderzoek

MÜNCHEN, DUITSLAND–(BUSINESS WIRE)– The Mary Kay FoundationSM, al tientallen jaren toonaangevend in de missie om kanker bij vrouwen uit te bannen, kondigt met trots de eerste ontvanger van de nieuwe International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship in Duitsland aan. In samenwerking met het Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center van het UT (University of Texas) Southwestern Medical Center in Dallas, Texas, wordt de eenjarige postdoctorale beurs toegekend aan de stralingsbioloog en immunoloog Dr. Sebastian Diegeler, PhD, uit Duitsland.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210207005025/nl/

Dr. Sebastian Diegeler, PhD, ein Strahlenbiologe und Immunologe aus Deutschland, der erste Empfänger des neuen International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship am UT Southwestern Medical Center in Dallas, Texas. (Photo: Mary Kay Inc.)

Dr. Sebastian Diegeler, PhD, ein Strahlenbiologe und Immunologe aus Deutschland, der erste Empfänger des neuen International Postdoctoral Scholars in Cancer Research Fellowship am UT Southwestern Medical Center in Dallas, Texas. (Photo: Mary Kay Inc.)

Dr. Diegeler sluit zich aan bij een interdisciplinair samenwerkingsteam met andere onderzoekers en voegt zijn persoonlijke focus toe aan de immunoradiologie en de kankerbiologie. Zijn mentor is Dr. Todd Aguilera, een professor in de stralingsoncologie aan UT Southwestern in Dallas. Dr. Diegeler beschikt over een uitgebreide professionele ervaring op het gebied van ruimtebestraling, cel-celinteracties veroorzaakt door straling, NF-κB-signalering, bestraling met zware ionen en fotonen, DNA-herstel, moleculaire biologie, celbiologie, flowcytometrie, en fluorescentiemicroscopie. De wereldwijde postdoctorale beurs biedt Dr. Diegeler de mogelijkheid om baanbrekend kankeronderzoek te verrichten in zowel het UT Southwestern Simmons Cancer Center als in Duitsland door middel van een terugkeerbeurs.

“Mijn onderzoek zal zich toespitsen op het begrijpen van de interactie van de tumor met de immuuncellen in de micro-omgeving om zo aanvullende behandelingsopties mogelijk te maken naast bestralingstherapie,” legt Dr. Diegeler uit. “Dankzij de steun van The Mary Kay FoundationSM, kan ik mijn onderzoek verdiepen, nieuwe technische vaardigheden verwerven en bijdragen aan het vergroten van de academische kennis op dit gebied. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de professoren en onderzoekers van het wereldberoemde kankerlaboratorium van het UT Southwestern Simmons Cancer Center, en in ruil daarvoor mijn kennis en vaardigheden aan hun werk bij te dragen.”

Diegeler zal zich begin 2021 in Dallas bij de andere eerste ontvangers voegen. De andere ontvangers zijn Dr. Ana Martin Vega, PhD, Spanje; Dr. Natália Bernardes, PhD, Brazilië; Dr. Shengyan Gao, PhD, China; en Dr. Lilian Texeira, Portugal. De subsidie van 500.000 dollar zal via het beurzenprogramma lopend onderzoek ondersteunen bij het UT Southwestern Medical Center, een toonaangevend academisch medisch centrum. De faculteit van de instelling telt veel hooggewaardeerde leden, waaronder zes Nobelprijswinnaars sinds 1985.

“Uiteraard zijn we verheugd te vernemen dat onze landgenoot is geselecteerd om zich aan te sluiten bij een zeer vooraanstaand team van uitzonderlijke onderzoekers uit de hele wereld om een eenjarig onderzoeksprogramma te voltooien in het kader van deze prestigieuze postdoctorale beurs aan UT Southwestern in Dallas,” zei Elke Kopp, managing director van Mary Kay Duitsland, Nederland en Zwitserland. “Door enkele van de knapste koppen ter wereld samen te brengen, komen we dichter bij het uitbannen van kankersoorten die specifiek vrouwen treffen.”

Al meer dan twee decennia zetten The Mary Kay FoundationSM en het UT Southwestern Medical Center zich in om behandelingen te vinden voor kankersoorten die specifiek zijn voor vrouwen. Met het nieuwe programma zullen de subsidies voor kankeronderzoek van de stichting voor het eerst wereldwijd worden toegekend.

“Ons uitgebreide partnerschap maakt het mogelijk om de vooruitgang in kankeronderzoek op wereldwijde schaal te delen en een nog grote positieve impact op vrouwen te hebben,” verklaarde Dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer bij Mary Kay Inc. “Samen met het Harold C. Simmons Comprehensive Cancer Center zijn we trots op de voortzetting van de jarenlange erfenis van ons bedrijf om de wereld een betere plek te maken voor vrouwen en hun gezinnen.”

Sinds de oprichting in 1996 heeft The Mary Kay FoundationSM bijna 23 miljoen dollar toegekend ter ondersteuning van het werk van meer dan 235 vooraanstaande kankeronderzoekers. Voor meer informatie kunt u terecht op marykayfoundation.org.

Over The Mary Kay FoundationSM

In overeenstemming met de droom van Mary Kay Ash om de levens van vrouwen over de hele wereld te verrijken, verwerft en verdeelt The Mary Kay FoundationSM fondsen om te investeren in baanbrekend kankeronderzoek om genezing van kanker bij vrouwen te vinden en om huiselijk geweld tegen vrouwen te stoppen. Sinds 1996 heeft The Mary Kay FoundationSM meer dan 78 miljoen dollar geschonken aan organisaties die zich bij hun tweeledige missie hebben aangesloten. Bovendien steunt de stichting bewustmakingsinitiatieven, programma’s voor betrokkenheid van de gemeenschap en pleit zij voor wetgeving om de gezondheid en veiligheid van vrouwen te waarborgen. Samen kunnen we van de wereld een betere plek voor vrouwen maken. Bezoek om meer te weten te komen over voorlichting, belangenbehartiging, vrijwilligerswerk en donaties, en deelname aan levensreddend werk om vrouwen te steunen en mondiger te maken marykayfoundation.org, vind ons op Facebook en Instagram, of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

+1 972.687.5332 ofmedia@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr