18:16 uur 03-02-2021

REPLY: optimalisering van 5G-netwerkdistributie is het probleem dat de Reply Code Challenge 2021 stelt voor coders wereldwijd om op te lossen

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– De transformatie van onze steden in smart cities wordt elke dag reëler dankzij 5G-technologie. Het creëren en optimaliseren van 5G-netwerkdistributie met een algoritme is het doel van de vierde editie van de Reply Code Challenge 2021, de teamcompetitie georganiseerd door Reply om nieuwe generaties talent kennis te laten maken met de digitale en codeercultuur.

De competitie, open voor codeerders van over de hele wereld, vindt online plaats op donderdag 11 maart 2021. Er zijn twee uitdagingen die tegelijkertijd plaatsvinden: de Standard Edition, gericht op universiteitsstudenten en professionals, en de Teen Edition, geopend voor jongeren tussen 14 en 19 jaar oud.

Standard Edition-deelnemers zullen worden gevraagd om een nieuwe netwerkinfrastructuur te creëren in een stad die wordt gekenmerkt door bepaalde milieubeperkingen. Door middel van codering zullen ze de meest optimale collocatie van de 5G-antennes voor de omliggende stedelijke context moeten uitwerken.

Jongere deelnemers aan de Teen Edition zullen daarentegen worden uitgedaagd met logische en wiskundige problemen. De tienereditie is nu verrijkt met het Train&Win-programma. Het platform wordt een oefenruimte voor codering zoals in de praktijk, met oefeningen en studiemateriaal dat beschikbaar zal zijn om je voor te bereiden op de internationale wedstrijd op 11 maart . Vanaf 8 februari kunnen docenten en studenten samen trainen om problemen op te lossen op het platform challenges.reply.com en Reply-gadgets winnen voor educatieve doeleinden.

Er zullen geen grenzen zijn bij het streven naar de overwinning: teams kunnen alle oplossingen indienen die ze kunnen bedenken tijdens de wedstrijdperiode, gebruik makend van elke programmeertaal, inclusief C++ en Python. Het podium wordt bepaald door de algoritmen die tijdens de tests de beste score behalen.

In de competitie van vorig jaar namen meer dan 20.000 codeerders uit 96 verschillende landen deel aan beide edities van de Challenge, waarbij problemen met logica en algoritmen werden opgelost.

Met de Code Challenge begint Reply met de Reply Challenges-kalender 2021: deze omvat ook de Sustainability Investment Challenge in april, bedoeld om studenten kennis te laten maken met financiële investeringen met aandacht voor duurzaamheidsevaluatie; de Creative Challenge in mei, de grootste uitdaging in Europa voor jonge creatievelingen, georganiseerd in samenwerking met grote internationale merken; en de Cyber Security Challenge in oktober, gericht op het zoeken naar specifieke kwetsbaarheden die verborgen zijn in software en computersystemen.

Reply Challenges tonen de toewijding van Reply aan de ontwikkeling van innovatieve onderwijsmodellen, waarmee nieuwe generaties betrokken kunnen worden door hun eigen taal te gebruiken en die ingedeeld zijn binnen de speldynamiek. Sinds de lancering van het programma in 2018 hebben meer dan 80.000 spelers deelgenomen aan de door Reply georganiseerde uitdagingen voor jonge studenten, talenten en technologieliefhebbers met als doel de codeercultuur te promoten en digitale innovatie op het gebied van creativiteit, cybersecurity en financiën te stimuleren.

Voor meer informatie kunt u terecht op challenges.reply.com

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com

Aaron Miani

a.miani@reply.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr