19:54 uur 02-02-2021

REPLY: ‘From Cloud to Edge’-onderzoek voorspelt de opkomst van Edge Computing en onthult de belangrijkste trends in de Cloud Computing-markt

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– Tot 2025 zal Cloud Computing de ICT-infrastructuurmarkt leiden en Edge Computing zal een exponentieel groeiende markt worden, blijkt uit het nieuwe onderzoek ‘From Cloud to Edge’ van Reply, mogelijk gemaakt door het eigen datagestuurde platform Trend SONAR van Reply en de ondersteuning van Teknowlogy Group.

De studie onderzoekt het gebruik van zowel Cloud Computing- als Edge Computing-technologieën in de clusters ‘Europe-5’ (Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België) en ‘Big-5’ (VS, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, China, India). om de evolutie van de markt te begrijpen.

In de komende vijf jaar wordt Edge Computing een exponentieel groeiende markt in alle landen van de clusters ‘Europe-5’ en ‘Big-5’. Duitsland wordt de grootste Europese markt voor zowel Cloud Computing als Edge Computing; de VS zullen wereldwijd de dominante markt zijn.

Het toenemende gebruik van IoT-oplossingen, de nauwere combinatie van informatietechnologie en operationele technologie en de integratie van industriële besturingssystemen in de IT-stack, evenals toekomstige 5G-campusoplossingen voor toepassingen met lage latentie, versnellen de behoefte aan edge-oplossingen.

Sterker nog, Edge Computing kan bedrijven ondersteunen met computertaken die niet in de cloud kunnen worden gedaan en biedt duidelijke voordelen bij het omgaan met lage latentie, connectiviteit, beveiliging of privacy en wanneer de verzonden datavolumes een probleem zijn.

Edge- en gedistribueerde cloudarchitecturen verhogen de snelheid van gegevensverwerking en verminderen de vertraging. Edge Computing, alleen of in combinatie met Cloud Computing, zal een sleutelrol spelen bij het mogelijk maken van technologieën zoals autonome voertuigen, digitale fabrieken, slimme steden, digitale gezondheid, slimme tracking en nog veel meer.

Hybride modellen zoals Edge Cloud zullen worden gepusht door de hyperscalers en de brede 5G-uitrol zal Telco’s en hun servicepartners een relevante rol geven in het nieuwe ecosysteem, vooral dankzij mobile-edge computing die in staat is om een zeer lage latentie te garanderen zonder lokale infrastructuur, met rekeneenheden die niet op locatie zijn, maar extreem dicht bij een zendmast.

“Edge computing is een blijvertje. Het begint enterprise computing al opnieuw vorm te geven en het kan een cruciale rol spelen in IT-architecturen. Alle industrieën die de computertaken zo dicht mogelijk bij de plaats waar de gegevens worden verzameld, moeten uitvoeren, zullen profiteren van Edge Computing. Bij Reply ondersteunen we al internationale ondernemingen bij het ontwerpen en implementeren van architecturen die gebruik maken van het beste van Edge en Cloud Computing en die tegelijkertijd de privacy en cyberveiligheid waarborgen,” verklaarde Filippo Rizzante, CTO Reply.

Bovendien geeft het onderzoek aan dat Cloud Computing de meest populaire ICT-focus werd tijdens Coronavirus-pieken. COVID-19 heeft de wereldwijde verspreiding van cloud computing-technologieën geïntensiveerd na 15 jaar van gestage groei: over de hele wereld begonnen miljoenen gebruikers cloudgebaseerde platforms te gebruiken om samen te werken, online te winkelen en voor entertainmentdoeleinden.

Cloudtechnologieën zijn essentieel om te kunnen reageren en activiteiten opnieuw te starten. Tot 2021 zal in de clusters van ‘Europe-5’ en ‘Big-5’ de markt voor Infrastructure as a Service (IaaS) / Platform as a Service (PaaS) – in alle scenario’s – tussen 50% en 55% groeien (t.o.v. 2019).

De Software as a Service (SaaS)-markt zal ook snel groeien in elk geanalyseerd land. Met name wordt voorspeld dat het tot 2025 zal verdubbelen in de VS, het VK en alle ‘Europe-5’-clusterlanden, terwijl het waarschijnlijk zal verviervoudigen in India en China.

Download voor meer inzichten het volledige onderzoek ‘From Cloud To Edge’.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY, ISIN: IT0005282865] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe modellen van AI, big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
Tel. +390117711594

Aaron Miani

a.miani@reply.com
Tel. +44 (0)20 7730 6000

Check out our twitter: @NewsNovumpr