20:08 uur 02-02-2021

PSG sluit Europees debuutfonds af tegen hard cap van € 1,25 miljard

PSG Europe kwam tegemoet aan sterke vraag van nieuwe en bestaande PSG-investeerders

LONDEN & BOSTON–(BUSINESS WIRE)– PSG, een toonaangevend groeibedrijf dat samenwerkt met software- en technologiegerichte servicebedrijven in het middensegment, heeft vandaag aangekondigd dat het PSG Europe, het eerste op Europa gerichte fonds van het bedrijf, heeft gesloten met € 1,25 miljard aan beperkte toezeggingen van derde partijen.

Het fonds, dat overtekend was, ontving toezeggingen van bestaande en nieuwe PSG-investeerders, waaronder staatspensioenfondsen, staatsinvesteringsfondsen, family offices en vermogende particulieren. De definitieve afsluiting van PSG Europe brengt de totale investeringsverplichtingen van PSG in de VS en Europa op meer dan $ 5 miljard.

Het in Londen gevestigde PSG Europe-team bestaat uit 22 beleggingsprofessionals die adviseren over fondsbeleggingen in Europese software- en B2B-dienstverleners in de groeifase en lagere middenmarkt. De Europese investeringsstrategie van PSG weerspiegelt de buy and build-strategie van het bedrijf in de VS, dat een trackrecord heeft van samenwerking met managementteams om bedrijven op te schalen door middel van organische en anorganische groei.

“De laatste sluiting van PSG Europe is een belangrijke mijlpaal voor PSG en maakt ons bedrijf goed bekend als een van Europa’s leidende investeerders in groeiaandelen,” aldus Mark Hastings, Chief Executive Officer van PSG. “We hebben zorgvuldig een uitzonderlijk beleggingsteam opgebouwd met diepgaande branchekennis om te profiteren van de kansen die we in heel Europa zien.”

Peter Wilde, voorzitter van PSG, voegde toe: “We zijn verheugd dat ons inaugurele Europese fonds zo’n grote vraag heeft teweeggebracht bij een hoogstaande en gediversifieerde groep van commanditaire vennoten. We zijn dankbaar voor de steun die het fonds heeft gekregen van zowel nieuwe als terugkerende investeerders, aangezien dit een bewijs is van de kracht van het PSG-platform en onze investeringsaanpak.”

Dany Rammal, Managing Director en hoofd van het PSG Europe-team, merkte op: “De sterk gefragmenteerde Europese markt biedt een aanzienlijke kans voor een bedrijf als het onze. De kracht van onze deal sourcing en operationele capaciteiten betekent dat we goed gepositioneerd zijn om samen te werken met oprichters en ondernemers om hen te helpen hun bedrijf te laten groeien tot toonaangevende pan-Europese softwarekampioenen.”

Tot op heden heeft PSG Europe zeven platforminvesteringen gedaan in Europa met de acquisities van Hornetsecurity, Imaweb, MAPAL Group, Nomentia, Signaturit Solutions, SKEEPERS en Sympa, evenals 12 afgesloten add-on acquisities. Tegenwoordig bestaat het Europese portfolio van PSG uit bedrijven met activiteiten in 14 landen, waardoor de acceptatie van digitale softwareoplossingen in grote sectoren van de economie kan worden versneld.

Noot voor de redactie

PSG

PSG is een groeibedrijf dat samenwerkt met software- en technologiegerichte dienstverleners in het middensegment om hen te helpen bij het navigeren door transformationele groei, te profiteren van strategische kansen en sterke teams op te bouwen. PSG heeft meer dan 65 bedrijven gesteund en meer dan 275 add-on acquisities mogelijk gemaakt, en brengt uitgebreide investeringservaring, diepgaande expertise op het gebied van software en technologie en een sterke toewijding om samen te werken met managementteams. Het team van PSG, opgericht in 2014, opereert vanuit kantoren in Boston, Kansas City en Londen. Ga naar www.psgequity.com voor meer informatie over PSG.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ryan Smith

Prosek Partners (namens PSG)

Pro-PSG@prosek.com
+44 785 475 0943

Check out our twitter: @NewsNovumpr