11:15 uur 01-02-2021

MCLARENS VERWERFT TOONAANGEVEND EXPERTISEBUREAU VANDERWAL & JOOSTEN BV

Overname opent nieuwe markten in Europa en voegt mogelijkheden voor expertise in de constructie en aansprakelijkheid toe

ATLANTA–(BUSINESS WIRE)– McLarens, een toonaangevend, wereldwijd opererend en onafhankelijk expertisebedrijf, is verheugd de strategische overname aan te kondigen van Vanderwal & Joosten BV (VWJ); toonaangevend in Nederland op het gebied van CAR, techniek, aansprakelijkheid en Property.

Met meer dan 25 jaar ervaring bestaat VWJ uit een team van meer dan 30 experts, ingenieurs en juristen, dat verspreid gevestigd is over vier kantoren in Eindhoven, Rotterdam, Schiphol en Utrecht en van daaruit haar klanten nationaal en internationaal bedient. De uiterst bekwame experts van VWJ leveren diensten op het gebied van technische schade-expertise en -onderzoek, gericht op de bouw, civiele techniek en machinebouw, property, maar ook materiële aansprakelijkheid en medische aansprakelijkheid.

Natuurlijke stap

VWJ is sinds 2007 al betrokken als affiliate voor McLarens in Nederland. De overname vormt daarom een natuurlijke voortzetting van deze vertrouwde relatie en past perfect in de strategie van zowel McLarens als VWJ om uit te breiden naar continentaal Europa. VWJ zal aanzienlijke technische expertise en onderzoeksvaardigheden op het gebied van bouw, techniek en aansprakelijkheid toevoegen aan McLarens succesvolle schade-expertise en claims activiteiten.

Het overgenomen bedrijf blijft onder leiding staan van Gerrit Taal, algemeen directeur. Gerrit wordt ondersteund door het huidige directieteam en management, die allemaal in hun functie aanblijven.

“In de loop der jaren hebben we een sterk samenwerkingsverband opgebouwd met VWJ en haar geweldige team. Onze relatie is verdiept en we zijn steeds hechter geworden naarmate VWJ verder groeide”, aldus Gary Brown, Chief Executive Officer van McLarens. ” We bewonderen de zeer bekwame technische experts van VWJ die gepassioneerd zijn in het oplossen van de meest complexe claims en dat doen ze met hoge mate van professionaliteit. Hun werkethiek, waarden, loyale klantenkring en interne cultuur vullen onze organisatie aan. We heten VWJ en hun klanten van harte welkom in de familie van McLarens. ”

“We zijn verheugd en verwelkomen de overname. Als een al lang bestaande affiliate van McLarens, hebben we altijd geloofd in ons strategisch partnerschap en gedeelde visie over het opbouwen van een succesvol wereldwijd schade-expertisebedrijf. De onmiskenbare toewijding van McLarens om excellente kwaliteit en professionele expertisediensten aan haar klanten te leveren, wordt gedeeld door die van ons”, voegt Gerrit Taal, algemeen directeur bij VWJ, toe. “Onze twee bedrijven lijken verbazingwekkend veel op elkaar in hun bedrijfsfilosofie en cultuur. Wij zijn transparant en klantgericht in alles wat we doen. Wij zien natuurlijke synergiën met McLarens en een sterk groeipotentieel bij het verder opbouwen van een sterk expertisebureau in Nederland en continentaal Europa. Ons hele managementteam is enthousiast over de toekomst en klaar om de krachten te bundelen met McLarens.”

Transactie details

McLarens heeft 100% van het eigen vermogen van VWJ gekocht. De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Over McLarens

McLarens, opgericht in 1931, is een toonaangevend onafhankelijk wereldwijd opererend expertisebureau met kantoren en activiteiten die strategisch zijn gevestigd in 40 landen over de gehele wereld. Met een focus op complexe, commerciële en nichemarkten, biedt het bedrijf schade-expertise claims en risicobeheer, evenals audits en pre-risk surveying. Dankzij de wereldwijde aanwezigheid van McLarens kan het efficiente en consistente service bieden aan klanten over de hele wereld, terwijl het tegelijkertijd lokale expertise en responsieve service levert. De deskundige experts van het bedrijf hebben gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring en zijn actief in een reeks industrieën met specialiteiten waaronder: property, crisisbeheer, energy, bouw en techniek, natuurlijke hulpbronnen, landbouw, luchtvaart, ongevallen, scheepvaart, wereldwijde TPA-diensten en milieuadviesdiensten. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.mclarens.com

Contacts

Svy Nekrasas | McLarens

Vice-president, wereldwijde marketing

en communicatie

svy.nekrasas@mclarens.com
+ 1770-872-7577 | kantoor

+ 1470-417-5229 | mobiel

Klaas Brand | Vanderwal & Joosten

operationeel directeur

k.brand@vwj.nl
+010 – 8516500 | kantoor

+ 06-224798 31 | mobiel

Check out our twitter: @NewsNovumpr