16:00 uur 30-01-2021

Prijsovereenkomst tussen India en Wit-Rusland voor de levering van potas niet in lijn met marktomstandigheden

Indiase prijsovereenkomst lijkt te zijn vastgesteld met directe tussenkomst van de overheid en is niet in lijn met de marktomstandigheden

SASKATOON, Saskatchewan–(BUSINESS WIRE)– Nutrien Ltd. (TSX en NYSE: NTR), ’s werelds grootste full-service leverancier van grondstoffen en diensten voor de landbouw en de grootste producent van potas, heeft vandaag bekendgemaakt dat het volledig in overeenstemming is met het standpunt van Canpotex dat de nieuwe prijsovereenkomst tussen Indian Potash Limited (IPL) en Belarusian Potash Company (BPC) aanzienlijk lager is dan de marktprijs voor potas in belangrijke internationale markten.

“We begrijpen dat de potasovereenkomst met India is afgesloten op het hoogste regeringsniveau met beperkte betrokkenheid van commerciële partijen,” aldus Ken Seitz, Executive Vice President en CEO van Nutrien Potash. “Deze contractprijs is geenszins in lijn met de huidige prijs op de belangrijkste offshore markten voor potas die, net als die van andere fertilizers, wordt gesteund door krachtige mondiale fundamentals in de landbouw. Nutrien is volledig in overeenstemming met de zienswijze van Canpotex om dit prijsniveau niet te volgen bij eventuele verkopen aan India in 2021.”

Nutrien heeft vandaag verder bevestigd dat het bedrijf zich momenteel volledig richt op de verkoop van potas aan Noord-Amerika tussen nu en April 2021, naast de internationale verkoopvolumes via Canpotex. Het zij opgemerkt dat deze internationale leveringsovereenkomsten tot en met april geen leveringen omvatten aan India of China.

Over Nutrien

Nutrien is ’s werelds grootste leverancier van grondstoffen en diensten voor de landbouw en speelt een cruciale rol om telers te helpen de productie van voedselgewassen op een duurzame wijze te verhogen. We produceren en distribueren 25 miljoen ton aan potas-, stikstof- en fosfaatproducten wereldwijd. Met onze capaciteit en ons toonaangevende detailhandelnetwerk voor de landbouw bevinden we ons in een uitstekende positie om in de behoeften van onze klanten te voorzien. We werken met een langetermijnvisie en maken ons sterk voor samenwerking met onze belanghebbenden om onze economische, milieu- en sociale prioriteiten invulling te geven. De schaal en diversiteit van ons geïntegreerde portfolio biedt een stabiele omzetbasis, diverse groeimogelijkheden en de potentie van kapitaalrendement voor aandeelhouders.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media Relations
Megan Fielding

Vice President, Brand & Culture Communications

(403) 797-3015

Megan.fielding@nutrien.com

Investor Relations
Richard Downey

Vice President, Investor Relations

(403) 225-7357

Investors@nutrien.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr