21:03 uur 27-01-2021

Jyske Bank kiest voor IDEMIA om de eerste gerecyclede plastic betaalkaart in Denemarken te introduceren

COURBEVOIE, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– IDEMIA, de wereldleider in Augmented Identity, heeft een vierjarige overeenkomst getekend met Jyske Bank, de op een na grootste bank in Denemarken, voor de uitrol van gerecyclede PVC-kaarten naar haar klanten, als onderdeel van de milieuverplichtingen van de bank.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210127005873/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Daar ecologische overwegingen steeds belangrijker worden, zet Jyske Bank zich in om haar klanten groenere, ultramoderne betalingsoplossingen te bieden, te beginnen met de lancering van de eerste gerecyclede plastic betaalkaart in Denemarken in samenwerking met IDEMIA.

Deze aankondiging is in lijn met de visie van de bank: ‘Maak een verschil’ – ‘Gør en forskel.’ Jyske Bank streeft ernaar haar impact op het milieu te verminderen dankzij GREENPAY, IDEMIA’s milieuvriendelijke initiatief dat tot doel heeft de huidige lineaire take-make-waste-aanpak achter te laten en de manier waarop we kunststoffen ontwerpen, gebruiken en hergebruiken fundamenteel te heroverwegen.

IDEMIA is geselecteerd vanwege zijn innovatieve en klantgerichte aanpak, en het bedrijf profiteert van zijn expertise en maakt zijn belofte voor veilige en milieuvriendelijke betaling waar. De GREENPAY-kaart van IDEMIA is gemaakt van meer dan 85% gerecycled PVC afkomstig van productieafval. Deze innovatieve betaalkaart maakt een verantwoord gebruik van middelen mogelijk zonder concessies te doen aan kwaliteit of veiligheid. Recycling van plastic is op veel manieren nuttig (inclusief vermindering van de uitstoot van C0²) en een van de belangrijkste effecten is de vermindering van industrieel afval vergeleken met materialen voor eerste gebruik. De overstap naar gerecyclede PVC-betaalkaarten vermijdt de productie van duizenden tonnen PVC voor eerste gebruik en voorkomt dat duizenden tonnen gebruikt PVC op de vuilnisbelt terechtkomen. We geven een nieuw leven aan wat er al is en vermijden te creëren wat we niet willen.

Dit nieuwe aanbod, dat sinds november 2020 beschikbaar is voor het personeel van de bank, bevestigt de inzet van Jyske Bank voor een innovatievere en bewustere financiële sector.

Executive VP Financial Institutions bij IDEMIA, Amanda Gourbault, verklaarde:

“We zijn er trots op Jyske Bank te begeleiden op het traject naar het leveren van een duurzame betalingservaring aan hun klanten met de eerste gerecyclede plastic betaalkaart in Denemarken. We zijn verheugd hen te kunnen bijstaan in hun milieuvriendelijke strategie en kijken ernaar uit hen te blijven ondersteunen met nieuwe en opwindende producten en diensten. Met de recente uitbreidingen van ons GREENPAY-aanbod, vergroot dit nieuwe partnerschap nu de mogelijkheden voor een groenere betalingssector.”

Anders Dam, CEO van Jyske Bank, merkte op:

“Als het om duurzame transitie gaat, zijn wij bij Jyske Bank van mening dat alle vooruitgang telt. Daarom zijn we continu op zoek naar zakenpartners en leveranciers die ons kunnen helpen het verschil te maken voor onze klanten en voor wat betreft de directe en indirecte koolstofvoetafdruk van de bank. IDEMIA wordt gedreven door een sterke visie op dit gebied en we hebben hoge verwachtingen van onze samenwerking.”

-EINDE-

Over IDEMIA

IDEMIA, de wereldleider op het gebied van Augmented Identity, voorziet in een vertrouwde omgeving die zowel burgers als consumenten in staat stelt hun dagelijkse kritieke activiteiten (zoals betalen, verbinding maken en reizen) uit te voeren, zowel in de fysieke als digitale ruimte.

Het beveiligen van onze identiteit is van cruciaal belang geworden in de wereld waarin we momenteel leven. Door te staan voor Augmented Identity, een identiteit die privacy en vertrouwen garandeert en veilige, geverifieerde en controleerbare transacties garandeert, vinden we de manier waarop we denken over een van onze grootste activa – onze identiteit – en waarop we deze produceren, gebruiken en beschermen opnieuw uit, of het nu gaat om personen of objecten, telkens waar en wanneer veiligheid ertoe doet. Wij bieden Augmented Identity voor internationale klanten uit de financiële, telecom-, identiteits-, openbare veiligheids- en IoT-sector. Met bijna 15.000 medewerkers over de hele wereld bedient IDEMIA klanten in 180 landen.

Ga voor meer informatie naar www.idemia.com / Volg @IDEMIAGroup op Twitter

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
Hanna Sebbah
idemia@havas.com
+33 (0) 6 63 73 30 30

Check out our twitter: @NewsNovumpr