10:00 uur 25-01-2021

Door PSG gesteund Imaweb neemt Procar over en vestigt aanwezigheid in de DACH-regio

De nieuwste overname verstevigt de positie van Imaweb als toonaangevend pan-Europees leverancier van digitale softwareoplossingen voor de automobielindustrie

MADRID & LYON, Frankrijk–(BUSINESS WIRE)– Imaweb, een toonaangevende onafhankelijke ontwikkelaar en leverancier van digitale softwareoplossingen voor de automobielindustrie en dealers in Europa, heeft vandaag de overname aangekondigd van Procar, een toonaangevende leverancier van digitale softwareoplossingen voor de automobielindustrie in de DACH-markt.

Procar, opgericht in 1998, is met ongeveer 1000 klanten een van de toonaangevende leveranciers van digitale softwareoplossingen voor de automobielindustrie in Duitsland. Het bedrijf levert oplossingen aan dealers van wereldwijd bekende automerken, waaronder Toyota, BMW, Volkswagen, Audi, Ford en Renault.

Imaweb biedt dealers en OEM’s (Original Equipment Manufacturers) een volledig pakket digitale softwareoplossingen, waarmee ze het hele klanttraject kunnen digitaliseren. Imaweb, dat wordt ondersteund door fondsen onder beheer van PSG, een toonaangevende investeringsmaatschappij in groeiaandelen in software- en technologiegerichte servicebedrijven in het lagere middensegment, is marktleider op het gebied van Customer Relationship Management (CRM), dealermanagement en aftersales-software.

Met de overname van Procar neemt Imaweb een belangrijke positie in binnen DACH, de grootste automobielmarkt in Europa. De overname dient ook als platform voor toekomstige consolidatie in het sterk gefragmenteerde leverancierslandschap van dealersoftware. Na de transactie zullen de medeoprichters van Procar, Volker Holthaus en Karl-Heinz Schlapp, het bedrijf onder Imaweb’s eigendom blijven beheren.

“We hebben het genoegen om het Procar-team bij Imaweb te mogen verwelkomen in wat we voor ons bedrijf behalve een overname ook als een transformatie beschouwen,” aldus Patrick Prajs, CEO en Julian Ciccale, medeoprichter en adjunct-CEO bij Imaweb. “De positie van Procar als marktleider in DACH, in combinatie met de kracht van ons bestaande aanbod in heel Europa, zal Imaweb laten uitgroeien tot een echte continentale Europese speler.”

Volker Holthaus en Karl-Heinz Schlapp, medeoprichters van Procar, voegden hieraan toe: “we zijn verheugd om deel uit te gaan maken van het Imaweb-verhaal. Hun bestaande voetafdruk in heel Europa in combinatie met hun op samenwerking gerichte aanpak, maakt van Imaweb de juiste partner om Procar naar een hoger niveau te tillen.”

PSG heeft in mei 2019 in Imaweb geïnvesteerd en de oprichters van het bedrijf gesteund bij het streven om de toonaangevende leverancier van CRM-oplossingen voor de automobielindustrie in Spanje om te vormen tot een pan-Europese speler. Sindsdien is Imaweb snel gegroeid door een combinatie van organische groei en strategische M&A. In september 2019 heeft Imaweb met de overname van IDF/Datafirst, een toonaangevende softwareontwikkelaar van dealersoftware, een aanzienlijke positie verworven in Frankrijk en vervolgens door aanvullende acquisities van TMS en Adstrategy nog verder uitgebouwd. De marktpositie van Imaweb in Spanje en Portugal werd verder versterkt door de overname van Serinfer en in de Benelux heeft de groep een stevige voet aan de grond gekregen door de overname van ITMotive en Evolutive.

De financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

Noot voor de redactie

Imaweb

Imaweb is een toonaangevende ontwikkelaar en distributeur van digitale oplossingen voor de automobielsector in Europa. Het bedrijf is in 2019 ontstaan door de fusie van Imaweb, een Spaans bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van internationale klantenbeheeroplossingen voor verkoop, marketing en aftersales, en DATAFIRST-I’Car Systems Group, een Frans softwareontwikkelingsbedrijf voor autofabrikanten, groepsdistributeurs en dealers. Ga voor meer informatie naar https://www.imaweb.com/.

Procar

Procar is een van de toonaangevende Duitse leveranciers van digitale softwareoplossingen in de automobielindustrie. Procar, opgericht in 1998 door Volker Holthaus en Karl-Heinz Schlapp, levert oplossingen aan zo’n 1000 dealers en OEM’s in de DACH-markt. Tot de gebruikers van deze oplossingen behoren dealers van meerdere internationale automerken, waaronder Toyota, BMW, Skoda, Seat, VW, Audi, Ford, Renault en Nissan. Ga voor meer informatie naar https://www.procar.de/.

PSG

PSG legt zich toe op investeringen in groeiaandelen in software en technologiegerichte servicebedrijven in het lagere middensegment, om hen te ondersteunen bij transformaties, te laten profiteren van strategische kansen en sterke teams op te bouwen. PSG heeft meer dan 65 bedrijven gesteund en meer dan 275 add-on overnames gefaciliteerd. Het bedrijf biedt uitgebreide ervaring op het gebied van investeringen, diepgaande expertise op het gebied van software en technologie en toont zich uitermate betrokken in de samenwerking met managementteams. PSG werd in 2014 opgericht en heeft kantoren in Boston, Kansas City en Londen. Ga voor meer informatie over PSG naar www.psgequity.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Ryan Smith, rsmith@prosek.com, +44 785 475 0943

Check out our twitter: @NewsNovumpr