17:51 uur 21-01-2021

AriBio Co., Ltd. Kondigt laatste bezoek van patiënt aan in fase 2 van het klinisch onderzoek van AR1001 bij patiënten met milde tot matige Alzheimer

SEONGNAM, Zuid-Korea–(BUSINESS WIRE)– AriBio Co., Ltd., een biofarmaceutisch bedrijf voor klinische fases gevestigd in Zuid-Korea, kondigde vandaag, 21 januari 2021, de voltooiing van het laatste bezoek van de patiënt in een fase 2-studie van AR1001, aan. AR1001 is het allereerste oraal gedoseerd onderzoeksgeneesmiddel voor de milde tot matige vorm van de ziekte van Alzheimer. In totaal werden 210 patiënten opgenomen en 171 (81,4%) proefpersonen voltooiden de 6 maanden durende studie van doseringen in het onderzoek.

“We zijn verheugd te kunnen melden dat deze cruciale mijlpaal is bereikt en AriBio kijkt ernaar uit om de nieuwste resultaten tegen het einde van het 1e kwartaal van 2021 bekend te maken. Ondanks de uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebrengt, waren we in staat om de doserings- en opvolgende beoordelingen in dit onderzoek te voltooien. We zijn onze deelnemers aan het onderzoek, hun familieleden en zorgverleners buitengewoon dankbaar dat ze onvermoeibaar hebben gewerkt om de primaire beoordelingen van het onderzoek te voltooien,” zeis James Rock, Senior Vice President Clinical Operations.

AriBio bood een optionele verlengingsfase van 6 maanden aan voor de studie, waarbij patiënten een actief geneesmiddel konden blijven gebruiken of gerandomiseerd konden worden naar de lage of hoge dosis van de actieve medicatie. “Het is noemenswaardig dat meer dan 80% van de patiënten ervoor koos om deel te nemen aan het vervolgonderzoek, wat een uitstekend veiligheids- en verdraagbaarheidsprofiel van AR1001 aangeeft, en de positieve reactie van de patiënten op het medicijn in het algemeen. We worden aangemoedigd om snel de nieuwste resultaten te genereren en verder te gaan met een wereldwijd fase 3-programma”, aldus Dr. Matthew Choung, Chief Executive Officer.

AriBio is het eerste bedrijf uit Zuid-Korea dat met succes een fase 2-onderzoek naar de ziekte van Alzheimer in de Verenigde Staten heeft afgerond. Het bedrijf streeft ernaar om in 2021 nog een fase 2-onderzoek voor dementie met Lewy-lichamen te starten en in 2022 een fase 3-programma voor de ziekte van Alzheimer.

Over AR1001

AR1001 is een uniek oraal geneesmiddel met nieuwe polyfarmacologische mechanismen voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer. Preklinische onderzoeken hebben neuroprotectieve effecten van AR1001 bevestigd door apoptose van neuronen te remmen en de synaptische plasticiteit te herstellen. AR1001 heeft ook opmerkelijke effecten aangetoond tegen amyloïde plaques en tau-eiwitten via autofagie-activering.

Over AR1001-ADP2-US01

AR1001-ADP2-US01 (NCT03625622) is een dubbelblind, gerandomiseerd en placebogecontroleerd onderzoek om de werkzaamheid en veiligheid van de 26 weken durende behandeling van AR1001 bij patiënten met milde tot matige ziekte van Alzheimer te evalueren. De studie heeft tot doel de veiligheid en werkzaamheid van AR1001 te beoordelen bij het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer door middel van verschillende cognitieve en functionele beoordelingen. De details van de klinische studie zijn beschikbaar op ClinicalTrials.gov.

Over AriBio Co., Ltd.

AriBio Co., Ltd. is een biofarmaceutisch bedrijf gevestigd in Zuid-Korea dat zich focust op de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op neurodegeneratieve en infectieziekten. AR2001 is de belangrijkste kandidaat voor sepsis en COVID-19-behandeling, die volgens de planning in 2021 een fase 1-studie in de Verenigde Staten zal beginnen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fred Kim

734-516-8732

fredkim@aribiousa.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr