08:16 uur 19-01-2021

NIPPON SHOKUBAI: Verbetering van faciliteiten en octrooirechten voor lithium-ionbatterij-elektrolyt IONEL (LiFSI)

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– NIPPON SHOKUBAI CO., LTD. (TOKYO: 4114) (https://www.shokubai.co.jp/en/) heeft besloten om te beginnen met het ontwerp van nieuwe elektrolyten “IONELTM – Lithium bis (fluorsulfonyl) imide [LiFSI]” voor lithium-ionbatterijen door op 1 oktober 2020 het “IONEL Construction Team” oprichten om nieuwe productiefaciliteiten te bouwen (jaarlijkse productiecapaciteit: 2.000 ton; locatie: Ichikawa, Chiba) volgens zijn eigen proces. De beslissing wordt genomen omdat de huidige productiecapaciteit, de jaarlijkse productiecapaciteit van 300 ton, onvoldoende is voor de toenemende vraag. De commerciële productie door de nieuwe fabriek begint in het voorjaar van 2023.

IONEL heeft een uitstekend effect op het verbeteren van de levensduur, de prestaties van de laad- / ontlaadsnelheid en de duurzaamheid bij lage / hoge temperaturen van de batterijen. Met dit uitstekende effect geniet ons product een hoge reputatie in de industrieën.

Om aan de vraag van onze klanten te voldoen, hebben we, naast inspanningen om de prestaties van ons product te verbeteren, inspanningen geleverd om ons product te beschermen door middel van het aanvragen en verkrijgen van een aantal patenten, waaronder 44 patenten die hieronder worden vermeld.

NIPPON SHOKUBAI Announcement
https://www.shokubai.co.jp/en/news/news0256.html

NIPPON SHOKUBAI: Enhancement of Facilities and Patent Rights for Lithium-ion Battery Electrolyte IONEL (LiFSI)

OSAKA, Japan–(BUSINESS WIRE)– NIPPON SHOKUBAI CO., LTD. (TOKYO:4114) (https://www.shokubai.co.jp/en/) has decided to begin facility design of new electrolytes “IONELTM – Lithium bis(fluorosulfonyl) imide [LiFSI]” for lithium-ion batteries by setting up the “IONEL Construction Team” on October 1, 2020 in order to construct new manufacturing facilities (annual production capacity: 2,000 tons; location: Ichikawa, Chiba) using its own process. The decision is made because current production capacity, the annual production capacity of 300 ton, is insufficient for the increasing demand. Commercial production by the new facility will start from spring 2023.

IONEL has an excellent effect in improving the life, the charge/discharge rate performance, and the durability at low/high temperatures for the batteries. With this excellent effect, Our Product has been enjoying high reputation in the industries.

To meet our customers’ demand, in addition to efforts to improve the performance of Our Product, we have been making efforts to protect Our Product by means of applying for and securing a number of patents, including 44 patents listed below.

We respectfully request all persons who look at this notice to pay utmost attention not to infringe our patents in purchasing, selling or using products which make use of our patents of other companies that are unrelated to NIPPON SHOKUBAI.

We are dedicated to continue to make efforts for further improvement and development of Our Product with better technologies. We would sincerely appreciate your continued patronage for Our Product.

Patent No.

EP 2 257 495 B1

SULFONYLlMIDE SALT AND METHOD FOR PRODUCING THE SAME currently in force in CH, FR.

EP 2 578 533 B1

ALKALI METAL SALT OF FLUOROSULFONYL IMIDE, AND PRODUCTION METHOD THEREFOR currently in force in CZ, DE, FR, HU, PL, SE

NIPPON SHOKUBAI Announcement

https://www.shokubai.co.jp/en/news/news0256.html

Contacts

New Energy Materials Sales & Marketing Dept.

Energy & Electronics Solutions Div.

NIPPON SHOKUBAI CO., LTD.

Keiichiro Mizuta

TEL: +81-6-6223-9197

Kogin Bldg., 4-1-1 Koraibashi, Chuo-ku, Osaka 541-0043

shokubai@n.shokubai.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr